Zobacz pełną wersję : trening na mase a zarazem na redukcje, problem
Cel: przybranie na masie + zgubienie tłuszczyku (schudnięcie) . Można powiedzieć, że 2w1 :)
Poniedziałek, środa, piątek, niedziel - trening siłowy na masę.
wtorek, czwartek i sobota - w tych dniach biegam na bieżni, stepper, rowerek tego typu rzeczy, (po to żeby pozbyć się zbędnego tłuszczu a co za tym idzie mięśnie będą bardziej widoczne:smile:
i teraz tak, biorę białko. Pytania:
1. czy brać białko jak ćwiczę te "aeroby" bo wyczytałem, że białko chroni mięśnie przed spalanie i sam tłuszcz się spala.
2. Czy w taki plan będzie działał? bo jak na razie go zaczynam realizować.
3. jak długo pracować w te dni, żeby dało dobre rezulataty (2 godziny?) a może rano i wieczorem ?
Proszę o odpowiedź:)
pozdro
Takie rzeczy tylko w Erze kolego. Wybierz jedno najpierw - osiagnij cel i rob to drugie. Wiele szybciej i skuteczniej zarazem bedzie. Pozdrawiam
nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań, no ale dzięki...
PS: nie zależy mi na szybciej i skuteczniej , tylko czy będą chociaż trochę rezultaty?
no dobra, zdecydowałem się na redukcje, tylko co mam zrobić, żebym spalał tłuszcz, a żeby mięśnie pozostały?
jakiś suplement?
Podstawa :dieta, omega 3, MZB ,
żeby chronic miesnie: BCAA okolotreningowow, bialko do uzupelenienia brakow
Spalacz nie jest konieczny ale tez mzoe sie przydac. Brale sjaksi wczesniej??
kurde ja mieszkam w Anglii i mam jakiś lipny sklep w mieście, ale może dostane tam MZB albo omege 3... musze zobaczyc.
no brałem Animal Cuts... ale jak na mnie nie działało ... raczej ze spalaczem dam sobie spokój... ostatnio w 3 tygodnie pozbyłem sie 4 kilo, tylko ze mięsnie ucierpiały troche... ale bez zadnego sumplementu, ani spalacza, sama dieta i ćwiczenia.
PS: biorę teraz białko, i po nim się w ogóle nie chce jeść, mogę zastosować je w diecie?
Dobra skoro Anglia :D to omege 3 na pewno znajdziesz, ZMA zamiast MZB (po prostu MZB jest tansze ale nei znajdziesz raczej w Ang). No i proponuje BCAA (duzo), firme ciezko mi polecic bo nie wiem co jest na miejscu ale zobacz moze na necie www.discountanabolics.co.uk mysle ze bedzie sporo taniej i wybor lepszy- choc pewny nie jestem :P.
"PS: biorę teraz białko, i po nim się w ogóle nie chce jeść, mogę zastosować je w diecie?"
Nie przeszkadza Ci to w trzymaniu diety?? Bo nie chodzi o to zbey nie jesc, a zbey ejsc wlasciwie. Ale takie bialeczka czesto sa dobrym roziwazniem dla glodomorow.
aha, no dzięki, bardzo mi się to przydało.
PS: MZB , co to dokładniej jest?
aa...
*BCAA zwiększa ogólną wydolność, przyspiesza regenerację oraz zmniejsza możliwość przemęczenia mięśni.
* Omega 3 jest zawarta w rybach, migdałach, orzechach włoskich, jak również w niektórych olejach roślinnych, i to na serce.
Dobrze mówie?
MZB = ZMA = cynk + magnez + B6
Jest tak jak piszesz tlyko przy BCAA interesuje nas glownei funkcja antykatabolika, a omega jak piszesz;)
no to już prawie wszystko wiem :) dzięki za wytłumaczenie.
ostatnie pytanie i już Cie nie męczę:P : jak będę chodził na siłownie kolo 6 rano, to mam na czczo treningi robić? (oczywiście chodzi o treningi na redukcje), czy np wypić tylko białko, albo MZB, czy coś zjeść lekkiego?
ale trening silowy czy aeroby/hiit???
no, zeby zgubic wage, czyli aeroby ( w tym bieznia, stepper, rowerek itd itp).
Bede robic ciezkie treningi od godziny do dwoch.
no tak , tylko ze ja chce zejsc z okolo 95kg na 85kg (albo 80), wiec czy to bedzie dobre rozwiazanie... ?!
PS: staz mam kolo 8 miesiecy, wiec poczatkujacy to ja jestem.
no właśnie...
wiec ćwiczyć na czczo? czy coś jeść? bo dalej nie wiem...he
Ja jestem przeciwnym ćwiczeniom na czczo . Nie pakuj w siebie przed aerobami masy wegli ale posiłek musi być żeby zapobiedz utracie miecha ;)
aha, no to przed treningiem będę zawsze coś jadł.
A wracając do ZMA i BCAA, to mogą być one rożnych firm? bo jest ZMA trochę tańsze z innej firmy niż BCAA, czy lepiej żeby wszystko było od jednego producenta?
to jak jest z tymi dwoma innymi producentami?
dzięki Wszystkim za odpowiedzi ;) bardzo mi się przydały...
pozdrawiam