PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta, spalenie tkanki.

radzio99
04-07-09, 15:16
Witam, zmobilizowałem się i postanowiłem schudnąć jakieś 15kg. Mam 16 lat, 175cm, 74kg. Lubię sport dlatego codziennie gram w piłkę , koszykówkę. W dniu chłodniejsze biegam jakieś 5km bez zatrzymania, i codziennie wieczorrem wykonuję areobiczną szóstkę weidera i podnoszę 3 kg na każdą rękę 60 razy. Przez tydzień nie przekraczałem 1200kcal, ale to chyba beznadziejne rozwiąznie. Dlatego proszę was o rozpis dnia jaki by był najlepszy i dałbym najszybszy rezultat. Przykładowy mój rozpis dnia.

9-śniadanie: 2 kromki chleba z masłem i wedliną lub płatki zbożowe na mleku.
herbata czarna +2 łyżki cukry (zmieniam na zieloną bez cukru)
14-obiad: to różnie nie jem zimniaków, zastępuje je ryżem, a czasem sałatką.
19- kaolcja to samo co na śniadanie.

między nimi staram się nie podjadać ale zdarza się że zjem serek truskawkowy przed kolacją.

Dodam, że mam duzo tkanki tłuszczwej
Prosze o pomoc.

KowalX
04-07-09, 16:01
Masz dużo tkanki ,bo nie odpowiednio się odżywiasz.A zbijać wagi nie musisz tylko zacząć odpowiednio jeść.Zmniejsz węglowodany i tłuszcze zwiększ podaż białek i wody oraz warzyw.Takie machanie 3g 60razy jest bez sensu.Dieta ma być zróżnicowana więcej z niej wykorzystasz.Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne i zmniejsz o 200-300kcal.5-6 posiłków na dobę.

radzio99
04-07-09, 16:21
Moje zapotrzebowanie to 2486.4 kcal, po odjęciu 300kcal 2186.4.
Mógłbyś mi wytłumaczyć jak zmniejszyć spożywanie węglowodany i tłuszczów ?
Jakie produkty jeść aby zmniejszyć te węgle i tłuszcz a dodać białka ?

radzio99
04-07-09, 17:33
a zmniejszenie zapotrzebowania o 400-500 kcal dałoby większy rezultat ?

fallenursus
05-07-09, 04:51
a zmniejszenie zapotrzebowania o 400-500 kcal dałoby większy rezultat ?
oczywiscie, ale wieksza mozliwosc efektu jojo tez. czyli nawrotu fatu po zaprzstaniu diety.lepiej po malu, a dokladnie.

PatrykPINON
05-07-09, 21:14
__PODPOWIEDŹ:
Koniecznie przesłuchaj PLIKI z DŹWIĘKIEM, znajdują się pod adresem;
_ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
Zobacz i oceń!!
Osobiście uważam, że Ich przesłanie JEST SKIEROWANE DO NAS i chyba jednak, nam pomaga !!

Pozdrawiam