Zobacz pełną wersję : wyciskanie hantlami
Witam mam male zapytanko czy jak robimy cwiczenie na kaltke hantlami to robimy 1 ciezarem czy zmniejszamy liczbe powtorzen a zwiekszamy ciezar?
A i 2 moze ktos bedzie wiedzial: Konczylem dzis serie na klatke 70kg i jak wyszlem z silki to ciezko mi sie oddychalo i po jakis 10min mnie puscilo... wie ktos co to moze byc>
stosujemy progres, o ile mamy regulacje ciezaru ;]
a czułes bol w okolicach klatki, czy tylko kłopot z oddechem?
moze zwroc wiekszą uwage na technike wyciskania...
ja hantlami robie 3 serie po 12 razy (jeden hantel 30kg) ale staram się obnirzac i trzymac miesnie w napieciu najdluzej jak sie da i lepiej mi to wchodzi jak seria ze sztanga
80kg-12x
90-10x
100-7x
110-5x
tylko z oddychaniem... i w nocy nie moglem usnac cos jakis czas sie budzilem z przerazeniem w oczach ze sie dusze...
sztanga cie nie docisnela na chwile przypadkiem?
nie wszystko bylo ok
idź do lekarza niech cię zbada .I sprawdź ciśnienie.
zobaczejutro bede robil klate jak bedzie to samo to wyskocze do lekarza
dzieki all
Codziennie robisz klatkę? :D
Jeżeli zdarzyło Ci się takie coś ja bym jednak proponował najpierw pójść do lekarza... zdrowie najważniejsze. To, że następnym razem tego nie odczujesz nie znaczy że problemu nie ma, a za jakiś czas możesz mieć o wiele poważniejsze problemy.
Siena nie robie co dzien :D w poniedzialki:D i nieraz w piatki
Kurde ale mnie nakreciliscie...az sie boje:] nawet nie wiem czy w moim miescie maja taki sprzet jak kolega wyzej wymienil...
:D:D ok dzieki wszystkim, pozdrawiam
tez tak miałem po duzych wysilkach, ale tylko w nocy jak kładlem sie spac. po prostu nie mozna zasnac bo jak tylko zasypiasz to tak jakby zapominasz o oddychaniu i sie dusisz. przeje**** sprawa... poczytaj o bezdechach (zespół bezdechu śródsennego), moze masz podobny przypadek. pozdro ;]
noo bo to nie jest tak ze ciągle trwa... pojawi sie raz na jakis czas i znika... ostatnio miałem tak gdzies w lutym, pozniej chyba w kwietniu i od tamtej pory narazie spokój