PDA

Zobacz pełną wersję : Białko a praca

marian155
04-07-09, 00:08
Witam, cały czas trapi mnie pytanie i nie moge nigdzie jednoznacznie uzyskac odpowiedzi.Na początku zaznacze że nie Cwicze.Zaczałem prace, buduje dom, jak sie mozna domyslec praca jest ciezko, jak to na budowie.Dlatego chcialbym wiedziec czy przy takiej pracy warto brac jakiekolwiek suplementy?? Kreatyne, bialko czy gainery?

Jesli chodzi o mnie to mam 185 cm i ok. 72 kg wagi. Troche juz pracuje i jakos nie widze zebym chudl. Ogolnie przy pracach na budowie nie ma dostepy do regularnych posiłkow jednak ja mam to szczescie ze taki dostep mam, zaznacze tez ze raczej to nie jest specjalna dieta tylko normalne domowe posilki.(ok 4)
Czy jest w ogóle jakikolwiek sens brania suplementow? Oczywiscie nie chcialbym sie zalatac tylko tluszczem.

z gory dziekuje za odpowiedzi :)

dzbanekzwd
04-07-09, 06:34
w tym przypadku gainer/białko... może jakieś bcaa jak cegły nosisz.

emdejote
04-07-09, 08:26
suplementy dadzą Ci tyle że bedziesz szybciej się regenerował po pracy , ale żadnych przyrostów mięśni nie oczekuj . Jedyne co to mozesz dorzucić jakiś spalacz tłuszczu to troche fetu zrzucisz

dzbanekzwd
04-07-09, 09:24
Jesli chodzi o mnie to mam 185 cm i ok. 72 kg wagi. Troche juz pracuje i jakos nie widze zebym chudl.

gdzie tu fat ?

Cielu7
04-07-09, 09:43
to niedowaga

marian155
04-07-09, 18:54
wielkich przyrostow sie nie spodziewam, ale kazdy kilogram sie liczy:D a jakie polecicie bialko badz gainera w tym przypadku, dodam ze wczesniej nic nigdy nie bralem

emdejote
05-07-09, 08:53
marian155 nie wiem czy Ty nie czytasz postów ? Napisałem Ci wyżej że odżywki Ci nic nie dadzą w tym przypadku . Zapisz sie na siłownie i zacznij jesć jak człowiek to zobaczysz efekty

vol81
05-07-09, 09:14
nawet nie chce mi sie odpowiadać ale powiem tylko tyle ze niektórzy wszyskto zerzrą nie mając pojecia co to jest byle by tylko im zasugerować ze po tym bedą piekniesi