Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowy cykl ( dobry ? )

FiJo
03-07-09, 17:55
Siemano :) mam 17 lat, ważę 81 kg, wzrostu 186 cm :) cel cyklu siła/masa.
Jak coś się nie podoba, albo coś można zmienić to piszcie :)
DT:
przed treningiem: 30 min przed treningiem 9g Cell Pumpa (Biogenix) + 2 capsy Nanox9 (Muscletech)
po treningu: 4 capsy kreatyny ( Olimp Mega Caps ) + 1 paczka animokwasów Animal Nitro ( Universal )
DNT:
o podobnej porze co trening to 9g Cell Pumpa
Jak ktoś ma jakieś zastrzeżenia to prosze pisać :)
Myślałem jeszcze nad dodaniem OLIMP Vita-Min Multiple Sport ( ale to dopiero jak będę miał kasę :)

pablo91prg
03-07-09, 18:01
Cykl wydaje sie wporzo , tylko chyba jeszcze rano na czczo dałbym Cellpump

witaminki wpierdzielaj cały czas, nie tylko przy odżywkach.

buzek78
03-07-09, 18:40
w DN tez bierz krete najlepiej na czczo i pomiędzy jakimiś dwoma posiłkami

FiJo
03-07-09, 20:50
tylko ze ja wstaje o 8, jem coś i o 9 ide na silke. mysłałem sobie zeby tego cell pumpa i nanoxa wziac o 8:30 i reszta po treningu, moze tak byc ??

MolderDist
03-07-09, 22:38
Czemu tak wcześnie ćwiczysz?

Po jednym posiłku mięśnie jeszcze nie są przygotowane po całej nocy! Minimum 2 posiłki.

Mega capsy daj rano na czczo i CP przed treningiem jak chcesz, ale ja bym bardziej radził CP dac po treningu.

FiJo
04-07-09, 08:58
bo mi jest wygodniej wczesniej :) bo pozniej musze załatwiac sprawy i nie bardzo pozniej moge :/ ok :) mam jeszcze pytanie, czy jak cwicze na silce to po niej moge isc na basen ?? czy jest jakis oddzial czasowy ze nie moge ? nie chodzi mi o to ze plywac na dystans czy cos tylko tak poskakac itp

MolderDist
04-07-09, 13:58
Możesz. Pamiętaj tylko ewentualnie o antykatabolikach czy dodatkowym zapotrzebowaniu energetycznym.

niewula
04-07-09, 18:46
pewnie ze mozesz przy okazji sie wody napijesz kilka litrow hehhe

FiJo
04-07-09, 18:57
nie o to chodzi czy bym pil, bo gdzies przeczytalem ze jak sie cwiczy na silce a pozniej sie idzie na basen to miesnie sie rozluzniaja i gowno z tego jest, to prawda ??

strabek
05-07-09, 00:50
Ja trenuje plywanie w sekcji sportowej na powaznie.
Silownia jest fajna, daje duzo dynamiki, ale jesli chodzi o zrobienie dobrego trenmgu plywackiego to nigdy zaraz po silowni...To jest proste - silownia usztywnia, basen rozluznia.
Wskazana jest jakas przerwa, zebys odpoczal i sie lekko zregenerowal.

Ale jesli Twoim celem jest spalanie tluszczu, i potrzebujesz basenu jako formy aerobow to smigaj smialo, ale licz sie z tym, ze bedziesz napuchniety po silce i bedzie Ci sie ciezko plywac (zalezy jeszcze jakim stylem - zabka i dlefin po silce to katorga, kraul jescze daje rade).

pozdro

FiJo
05-07-09, 11:32
Właśnie nie chce na spalenie tylko na masę. To jak kończę ćwiczenia o 10-10:30 zależy jeszcze co robię, to gdzieś o której mógłbym iść na basen ?? Nie żeby spalić tylko żeby jednocześnie odpocząć i żeby dzień na siłowni nie był zmarnowany ??

KowalX
05-07-09, 12:30
Właśnie nie chce na spalenie tylko na masę. To jak kończę ćwiczenia o 10-10:30 zależy jeszcze co robię, to gdzieś o której mógłbym iść na basen ?? Nie żeby spalić tylko żeby jednocześnie odpocząć i żeby dzień na siłowni nie był zmarnowany ??

jak najdalej od treningu siłowego

FiJo
05-07-09, 14:15
Wystarczą 2 godziny ?? Albo 3 ??

strabek
05-07-09, 20:10
Jak jest napisane wyzej - jak najpozniej od treningu na silowni. Nie wiem jak Ty ale ja 2 - 3 godz po silowni to jestem tak spompowany, ze nie ma bata zebym sie po plecach podrapal a co dopiero mowic o plywaniu ;)

Najoptymalniejsza pora to wieczor w takim wypadku - jestes juz zrelaksowany, najedzony i wypoczety. Wtedy mozesz sobie troszke poplywac dla ogolnego rozwoju i zabawy.

pozdr.

FiJo
06-07-09, 08:11
Dzięki wielkie :)