PDA

Zobacz pełną wersję : Nic nie rośnie

Maniuś14
02-07-09, 21:00
Witam,
mam problem,nie wiem co źle robie ale napewno coś jest nie tak skoro ćwicze piąty miesiąc i nie mam żadnych przyrostów,jedyny efekt to mięśnie są troche twardsze no i kondycja lepsza, dlatego postanowiłem poprosić Was o pomoc.Po pierwsze chodze na siłownie trzy razy w tygodniu pn,śr,piąt,ćwicze po półtora godziny dość intensywnie dodam że ćwicze wszystkie partie ciała w każdym treningu,do tego w domku 5 dni w tygodniu jeżdze na rowerku stacjonarnym i robię 2 serie pompeczek na maxa we wt,śr,trochę biegam no aby zgubić tłuszczyk,po drugie staram się jeść w miare zdrowo ,no ale nie stosuje jakiejś specjalnej diety,do tego biorę białko PROVIT 85 Olimpa rano i przed snem,doradźcie coś proszę może jakiś plan treningowy,już sam nie wiem bo trace motywacje:cry:tyle haruje i nic,pozdrawiam i dzięki za wszelką pomoc.

pablo91prg
02-07-09, 21:13
Masa = Dieta(dział wiadomo jaki), Trening masowy(3-4 razy w tygodniu -więcej - dział Trening), regeneracja - czyli jak najmniej aerobów i dużo odpoczynku

pablo28
02-07-09, 21:18
rower i pompki nie potrzebne, moze powinnes wziąć sie za większe ciężary, po 8 ruchów w serii+2 min przerw pomiedzy seriami.

Maniuś14
02-07-09, 21:46
Może nie zabardzo dobrze to wszystko opisałem w swoim pierwszym poście i mnie nie zrozumieliście no ale tyle się chce pisać że miejsca by zbrakło i człowiek nie jest w stanie wszystkiego opisać,mój najwięszy problem to jest to że sam ćwicze i nie mam się kogo potpytać i moja jedyna nadzieja jest w Was:pray:mam 188cm,i 103 kg i mam na sobie sporo tłuszczyku szczególnie brzuch jest moją piętą achillesową no i tu moje pytanko ,piszecie że rower niepotrzebny,pompki niepotrzebne ,aeroby niepotrzebne to jak zgubić tłuszcz?zależy mi na tym aby nie tracić na wadze a gubić tłuszczyk jednocześnie rozwijać mase mięśniową czy w ogóle jest to możliwe?już sam nie wiem jak patrze na swój brzuch to załamka 5 miesiąc harówy a brzuch bez zmian może minimalnie "opadł":lol:w bicepsie zero przyrostu tylko jest twardszy,załama,jeszcze jak wychodze z siłki to z 3 godziny coś widać no ale potem wszystko jakby zanika:sick:

Tomi!
02-07-09, 21:54
jesli chcesz jakieś przyrosty zaobserwować to najpierw powinieneś się wziąć za ostrą redukcje bo przy takiej wadze to lipton.. btw, twoj nick na forum oznacza twój wiek?

Yosho
02-07-09, 22:00
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922

Maniuś14
02-07-09, 22:08
he.he dobre ?nie,nie mój nick jest przypadkowy mam 35 lat ,a co do tematu to piszecie albo redukacja,albo masa ,no to mam problem bo moja waga mi nie przeszkadza bo jestem drobnej kości i jak schudne powiedzmy do 80 kg to wyglądam na 60kg dlatego tak mi zależy na utrzymaniu wagi ciała teraz jak mówie że waże ponad 100kg to wszyscy się smieją że zmyślam dopiero jak stane na wage to są w szoku i sprawdzają czy aby waga nie oszukuje :lol:to teraz wiem tyle że nie wiem nic:lol:co robić? zrobie redukcje źle ,mase też źle,lipa chyba wróce do fajek i piwka :lol:żartuje:lol:

Maniuś14
02-07-09, 22:14
ok dzięki,czyli na redukcję aeroby rowerek jak najbardziej?

tentyp
02-07-09, 22:31
I robienie wszystkich parti jest przez 5 miesięcy to już przesada poszukaj dobrego treningu na mase i napewno coś pójdzi ,a ile masz lat ??

Początkująca
02-07-09, 22:36
kolega ma 35lat

Maniuś14
02-07-09, 22:38
Dokładnie i jeszcze jedno pytanie czy pn.śr.pią.po półtora godziny treningu wystarczy czy może za mało?i czy ten rower 5 dni w tygodniu to dobry pomysł dodam żę rowerek "używam" rano przed śniadaniem.

tentyp
02-07-09, 23:25
To spory wiek.
Dni do ćwiczenia są jak najbardziej ok.
Wydaje mi się że błąd tkwi w złym treningu tzn. skup się na 2 partiach w ciągu siłowni .. tyle na temat pozdro i przyrostów życze ..

pure
03-07-09, 08:20
Redukcja czy masa dieta musi byc! I bialka lepiej wiecej niz za malo. Z tego co wnioskuje w spozywanym przez ciebie pozywieniu jest malo bialka, odzywka stanowic ma tylko dodatek - traktuj ja jako kolo ratunkowe. Regularne (co 3 godziny), wartosciowe posilki 6-7 razy dziennie, obfitujace w bialko!!! Musisz poczytac o diecie i ulozyc pod siebie. Paliwem dla ciebie beda wegle zlozone, w godzinach wieczornych tluszcze roslinne, do tego duzo bialka, bo jak paliwko nie ma czego spalac, to sie odklada a tego nie chcemy. Poczytaj o weglach i tluszczach, w jakim pozywieniu wystepuja te przez nas szukane. Cwiczenia wykonuj na duzych ciezarach, 4 serie po np. 8,6,6,4 powtorzen na dana partie miesnia. Cwiczac na silowni skup sie glownie na max 2 grupach miesni w jednym dniu, zaczynajac trening od miesnia wiekszego, np. klata, czy uda. W skrocie - musi byc w tym wszystkim moc i paliwo najwyzszej jakosci!!! ;)