PDA

Zobacz pełną wersję : Zastąpienie prostowania nóg siedząć!!!

jaca666
01-07-09, 13:51
Witam pakerów!!!Znacie mnie pewnie dobrze!!!
Od 1.5 tygodnia robię rzeźbę i jest nieźle ale od kiedy wróciłem od rodzinki gdzie chodziłem na profesjonalną siłownie i ćwiczyłem z niezłymi wyjadaczami teraz mam problem bo mianowicie przy treningu ud powinienem robić kilka ćwiczeń izolowanych ale jak!!!
Nie mam tutaj maszyny do prostowania nóg a to świetne ćwiczenie na rzeźbę i nie tylko i układam właśnie trening ale zastanawiam się jak zastąpić to ćwiczenie!!!???
Chcę robić na uda 2 ćwiczenia po 4 serie w ilości 6-10 powtórzeń aby utrzymać wielkość mięśni i 2 ćwiczenia po 4 serie w ilości 12-15 powtórzeń aby podrzeźbic mięśnie!!!
Na początek są przysiady ze sztangą na karku potem suwnica i wypychanie, a na rzeźbę myślałem o wykrokach i co jeszcze???
I tu czekam na wasze sugestię!!!
Hack-Przysiady,Syzyfiki???

p_narozny
01-07-09, 14:35
Moze wykroczne ze hantlami? Na pelnym napieciu ud?

jaca666
01-07-09, 14:54
Jedne wykroczne już mam więc styka.Chyba nie mam innego wyboru jak Hack-Przysiady w 4 seriach po 12 ruchów!!!

Micek185
01-07-09, 16:12
siadasz na ławkę do wyciskania z tym że na odwrót gryf zostaje na dtojakach tak żebyś mógł się o niego zaprzec klatką/rękami na końcu łwaki kładziesz szmate?gąbkei siadasz tak jak do prostowania nóg na maszynie jak masz gryf łamany to łatwiej bo masz te wygięcia ale i z gryfem prostym dasz rade.kładziesz na gół piszczeli sztabgetak żeby przytrzymywac ją stopami i jedziesz,wiadomo nie załóżysz takiego obciążenia jak na maszynie ale samo to że bedziesz musia l utrzymac równowage bedzie sprawiało że masz na nogach 2 razy więcej niż rzeczywiście.

Jeśli robisz rzeźbę to spróbuj też tego kładziesz sztangę na barki i jedziesz na boki przysiady z tym że noga która zostaje wyprostowana musi miec uniesioną piętę,schodzisz do momentu gdy zgieta noga jest równoleła z podłogą,podobne cwiczenie do wykrocznych ale pracują zewnętrzne i wewnętrzne części mięsnia czworobocznego,naprawde warte uwagi!
Wiec jesli nie masz maszyny a potrzebne ci cwiczenia bardziej izolowane to możesz je gdzieś wkleic..
pozdro

jaca666
01-07-09, 16:37
Dzięki coś spróbuje zrobić z tego!!!