Zobacz pełną wersję : Szewska klata
patryczek666
30-06-09, 00:41
Witam mam ten problem ze mam bardzo duzy odstep pomiedzy cyckami i duze wglebieenie w mostu,wiem ze wglebienia sie nie da skorygowac ale jakie cwiczenia na zblizenie cyckow do siebie,a co odpuscic.
Mi sie wydaje ze skoks i prosta chwyt wasko i wycisk,a reszte cwiczen o was pytam,i czy warto robic rozpietki bo to klatke rozciaga i wypelnia ale to pierwsze to calkowite przeciwienstwo tego do czego daze czyli zwezenia klatki.
nie dość, że mój imiennik to jeszcze ma problemy z klatą tak jak ja, tyle, że ja mam przeciwne schorzenie... Nie wiem co Ci doradzić, wl (skosy), może wyciskanie hantlami.
Anaboliczny Koks
30-06-09, 09:24
patryczek ,a poszukaj trochę dużo o tym jest.
A nie mozesz mu pomoc tylko robic offtopa i kozaczyc ze wiesz co to wyszukiwarka ?:errf:
na środek klatki działa również wyciskanie hantli leżąc tylko musisz odpowiednio wykonywać to ćwiczenie, przesłałem Ci na PW link.
1. Wyciskanie na plaskiej sztangi
2. Wyciskanie na hantli (skos w góre)
3. Wyciskanie sztangi skos w dol
4. rozpietki na plaskiej
cwicz tak przez 1,5 - 2 miechów, dbaj o odpowiednia technike. Powinna sie klatka poprawic. pozdrawiam
Witam mam ten problem ze mam bardzo duzy odstep pomiedzy cyckami i duze wglebieenie w mostu,wiem ze wglebienia sie nie da skorygowac
z tym sei nie zgodze jezeli odpowiednio sbezdiesz wykonywał cwiczenia i misenie klatki piersiowej sie rozwinął to te wgłebienie nie bedzie juz tak duze i bedzie dobrze wygladac gorzej jak ktos ma płaska klate jak decha
patryczek666
30-06-09, 22:54
no ja plaskiej nie mam albo mi sie tak ylko wydaje...
masz problemy z tkanką tłuszczowa bo mzoe problem tkwi w tym ze jest ona zbyt zatłuszczona
patryczek666
30-06-09, 23:05
urwa. o.0 z czym do ludzi;/
Ja mam problem ze mam cycki za bardzo oddalone od siebie.. są ok.
http://img189.imageshack.us/img189/1284/99633985.jpg
nie ma tak zle ale najlepiej odpusc cwiczenia rozporowe bo one jeszcze bardziej pogorszą sprawe a reszte cwiczen rób tak jak kolega wyze ci podał tylko moze rób wiecej powtórzen np.12 wtedy klatka bedzie bardziej wyrzeźbiona
patryczek666
30-06-09, 23:29
rozporowe sprecyzuj.
rozporowe czyli rozpietki na plaskiej
Napisałez ze " Mi sie wydaje ze skoks i prosta chwyt wasko i wycisk"
Gdy chwytasz wąsko sztage to wpływa to na triceps a nie na klate
patryczek666
30-06-09, 23:49
Napisałez ze " Mi sie wydaje ze skoks i prosta chwyt wasko i wycisk"
Gdy chwytasz wąsko sztage to wpływa to na triceps a nie na klate
Nie chce byc zlosliwy ale nawet jak chcesz pomoc to nie pomagasz..
Jak sie wasko chwyta sztange i ma sie rece blisko tulowia to ok pracuje triceps,ale jesli tryzma sie wasko sztange i ma sie oddalone lokcie od tulowia to pracuje srodek klatki.
rób jak chcesz ja bym na twoim miejscu bym bardziej to do tricepsu przypisywał masz ty pare porad na klate
http://www.youtube.com/watch?v=uwoUxa1QG5U&feature=related
mususz cwiczyc boki kltki najlepiej pompki n poręczach
jak juz ci napsałem na tamtym forum zwieksz liczbe swoich ciwczen i rób je na zmiane w dni kiedy cwiczysz klatke bo miesnie lubia odmiane wtedy lepiej sie rozwijają