PDA

Zobacz pełną wersję : Strzelanie kości

Yosho
29-06-09, 18:13
Witam!
Mam takie pytanie;)

Zacząłem ćwiczyć jak mialem 11 lat lecz tylko podstawowe 2 może 3 ćwiczenia więc nic trudnego, ale tak dwa lata potem zaczęły mi podczas ćwiczeń strzelać kości ( nadgarstek, kręgosłup, szyja) a dzisiaj zauważyłem, że robiąc przysiad strzelają mi kolana i nie wiem czy to tak każdy ma czy tylko ja i czy tak ma być czy nie;(

Teraz mam już 15 lat i wystarczy, że lekko przechyle się do przodu i od szyi do kości ogonowej strzela mi kręgosłup:P Nic nie boli, ale nie wiem czy tak robić czy nie:P

Pozdro!!!

uncja
29-06-09, 19:26
To Najlepiej Zglos SIe do Lekarza Rodzinnego

Yosho
29-06-09, 19:30
Do lekarza mogę iść tylko, że najpierw chcę się spytać dośw użytkowników bo może to nic groźnego:P

Adamos1
29-06-09, 19:44
normalne to napewno niejest zdaza se ze komus szczela w kolanach podczas przysiadó to akurat czesto sie zdaza ale jezle kregosłup za kazdym rzaem ci szczela to samo w jakich kolwiek stawach to jest to wywołąsne brakami nap. wapnia najlepiej skonsultuj sie z lekarzem

johnni
29-06-09, 19:51
rozgrzej się dobrze przed ćwiczeniami.

Strielok
29-06-09, 20:26
Ja robię 15 min rozgrzewki przed koksowaniem i zawsze mi prawa noga strzela na początku (kolano)

johnni
29-06-09, 20:30
a widzisz mogłeś pić dużo mleka jak mama kazała! :D

Yosho
29-06-09, 21:09
Ja tam pije dużo mleka:P Jak miałem badania nie dawno to wszystko było w normie;D Nie wiem dlaczego mi te kości strzelają, ale podobno ludzie tak mają niektórzy:P

uncja
29-06-09, 21:13
Proponuje zakup glukozaminy. Napewno chociaz troszke pomoze, a jezeli bedziesz ja bral systematycznie to napewno problem zniknie.
Polecam glukozamine firmy Olimp. Przez pierwsze 2 miesiace Bierz po 3 tabletki na dobe w trakcie posilku potem zmniejsz dawke do dwoch tabletek a potem do jednej dziennie.
Efekt jest gwarantowany tylko musisz ja brac systematysznie bo inaczej nie ma co liczyc na efekty. Ja tez mialem problem ze strzelaniem stawu po wypadku ale teraz juz jest ok http://www.biomedical.pl/forum/images/smiles/icon_smile.gif
Jesli jednak nie jestes w pelni przekonany do tego co napisalam to udaj sie do ortopedy ale jestem pewny ze powie Ci to samo co ja

patryczek666
30-06-09, 00:20
Ja mam takie pytanie czy jak specjlanie wystrzelam palce to szkodliwe?

Yosho
30-06-09, 10:35
Chyba niee bo wiele osób tak robi, no chyba, że byś te palce szarpał jak nie normalny to wtedy jakiś tam uszczerbek może się stać, ale zwykłe strzelanie to chyba nie...:P

wojtas3
30-06-09, 11:24
patryczek666 szkodliwe możesz na stare lata to odczuć ja też byłem od tego uzależniony ale ktoś mi odradził i rzuciłem ciężko było :yawn: tobie też radze

Tomi!
30-06-09, 11:54
widzisz ja mam podobny problem.. od dłuuugiego czasu GŁOŚNO strzela mi kolano podczas przysiadów więc udałem się do lekarza. ciekawa sprawa, na badaniu kazał się tylko położyć, coś tam podotykał, kazał zegnąć owe kolano. jak zapytałem czy może dać skierowanie na rentgen to niemal się oburzył ;o .. w końcu przepisał jakis sprej i tabletki (?) i to wszystko. niby po tej 'kuracji' miało być już ok - a tu proszę, po 3 miesiącach z hakiem nic się nie zmieniło. eh ta nasza służba zdrowia..

lovelas69
30-06-09, 12:40
widzisz ja mam podobny problem.. od dłuuugiego czasu GŁOŚNO strzela mi kolano podczas przysiadów więc udałem się do lekarza. ciekawa sprawa, na badaniu kazał się tylko położyć, coś tam podotykał, kazał zegnąć owe kolano. jak zapytałem czy może dać skierowanie na rentgen to niemal się oburzył ;o .. w końcu przepisał jakis sprej i tabletki (?) i to wszystko. niby po tej 'kuracji' miało być już ok - a tu proszę, po 3 miesiącach z hakiem nic się nie zmieniło. eh ta nasza służba zdrowia..

tu akurat muszę się z tym zgodzić... rzadko, który ortopeda w publicznych O.Z. przykłada się do swojej roboty... skierowanie na RTG da Ci z łaską a o USG to już nie masz co marzyć... dlatego polecam prywatne wizyty na pewno się Tobą dobrze zajmą :)
Typowo kolanami zajmuje się pewien profesor (nie pamiętam jak się nazywa) z Łodzi- specjalista tylko i wyłącznie od kolan :smile:
P.S Mnie też strzelają kolana ale żadnych niedoborów nie mam... po prostu nie zwracam na to uwagi
Pozdrawiam

Yosho
30-06-09, 14:25
A to mam jeszcze jedno pytanie:
Czy wykonując przysiady z obciążeniem ( hantel 5kg) szkodzę sobie na kręgosłup??

uncja
30-06-09, 18:32
Po 1 Kolana Nie strzelaja Tylko Stawy

uncja
30-06-09, 18:38
A to mam jeszcze jedno pytanie:
Czy wykonując przysiady z obciążeniem ( hantel 5kg) szkodzę sobie na kręgosłup??
odpowiednia technika pomoże Ci odciążać kręgosłup.
Siedzenie , stanie, wszystko szkodzi , tylko w roznym %