Zobacz pełną wersję : Witam (niewiem)
Mam 18 lat mierze 175 cm i waże ok. 80 kg co musiałbym zrobic i brac (odżywki) aby nabrac muskulatury ? w którą strone isc rzeźba czy masa ?
czekam na komentarze
z góry dzięki
pzdr.
Nic nie brac:) Dobrze zjesc i zapisac sie na silownie, no i zaczac trening obwodowy i czytac duzo forum, bo multum informacji pozytecznych dla ciebie tutaj jest, pozdrawiam:)
zCzymDoLudzi
28-06-09, 22:35
Ważysz 80 kg, okej. Czy te 80 kg to wiszący tłuszcz czy masa mięśniowa ? Jeżeli to pierwsze to też może lekka redukcja.
nie, niewiem jak to określic po prostu średnio, choc nie jestem gruby, kilka lat temu cwiczyło sie troche
ja bym zrobił z 5-10kg masy i redukcja chyba,że chcesz ważyć 75kg :)
fallenursus
29-06-09, 04:20
musialbys wstawic foty, zeby mozna bylo naprawde poradzic. Na focie mozna objac przynajmniej na oko ile masz bf% itp itd i ewentualnie zaradzic co dobre dla cibei
a co do odźywek co byscie proponowali z wagą jeszcze mozna by było przytyc te 5-10 kg, więc jakie cwiczenia (Na co) oraz jakie odźywki byscie preferowali ?
Z-A-P-O-M-N-I-J o odzywkach! Jeszczenie kiwnales palcem a juz odzywki na pierwszym miejcu? Od dupy strony sie zabierasz za to..
Pokaz zdjecie - bedzie od czego zaczac..
Zaczniej od ogolnorozwojowego treningu napewno troche sie odbudujesz i dalej lecisz z masa kilka kg zalezy jaki chcesz byc duzy a pozniej redukcja. no chybaze nie chcesz byc duzy a wyrzezbiony i chudszy niz jestes to dorazu po ogolnorozwojowce redukcja
masowy puzniej siłowy i jestes koks...i cał ycas aeroby...ja tak uwazm..wedlug mnie tak sie lepie wygląda