Zobacz pełną wersję : Białko + kreatyna + ?
Witam !
Od 6 miesięcy śmigam na siłownię, na początku zredukowałem trochę tłuszczu (o tym w dziale relacje) a teraz jadę na masę. Jechałem trochę na samym białku przytyłem 4 kg. Teraz pomyślałem że warto by zużyć kreatynę która przewraca się po domu (brak brał i zostało ok 600g) jest to kreatyna VitalMax'u - mono. I teraz pytanie jak to brać razem z białkiem ? czy dokupić do tego dextroze ? a może dokupić hmb ? Zależy mi na tym żeby szybko przybrać na masie ok 7-8 kg i puki jest ciepło po redukować to po zakończeniu masowania.
Witam !
Od 6 miesięcy śmigam na siłownię, na początku zredukowałem trochę tłuszczu (o tym w dziale relacje) a teraz jadę na masę. Jechałem trochę na samym białku przytyłem 4 kg. Teraz pomyślałem że warto by zużyć kreatynę która przewraca się po domu (brak brał i zostało ok 600g) jest to kreatyna VitalMax'u - mono. I teraz pytanie jak to brać razem z białkiem ? czy dokupić do tego dextroze ? a może dokupić hmb ? Zależy mi na tym żeby szybko przybrać na masie ok 7-8 kg i puki jest ciepło po redukować to po zakończeniu masowania.
dextrozy nie dokupuj.krete 5g przed treningiem i 5po treningu
z białkiem nie łącz zachować około 30min przerwy.
Podczas branie kreatyne nie brałbym BCAA a przecież kreatyna to też antykatabolit ;D
Ok do kupiłem bcaa treca. I teraz niech mi ktoś powie jak to łączyć i dawkować. Jak to rozłożyć między posiłkami. Mam Białko Ostrowi 80 wpc, kreatyne Vitalmaxa mono i Bcaa treca. Spożywam dziennie 5 posiłków. I jak to teraz ładnie rozłożyć w ciagu dnia ? Na bcaa pisze że zalecane jest 10 caps dziennie a dalej pisze że 1 caps na każde 10 kg masy ciała. Czyli jak to brać ? 10 caps czy 8 ? (warze 80 kg). Czy w dni nie treningowe suplementować tak samo jak w treningowe ?
Odświeżam i czekam na odpowiedź.
białko według braków.
kreatyna-DT rano 5g, po treningu 5g lub. przed treningiem 5g i po treningu 5 g
-DNT- rano 5g. I możesz na tym skończyć a jak chcesz to daj drugie 5g w godzinach w których masz trening (zależy ile masz prochu)
BCAA- 1g na kg masy ciała będzie ogólnie według zalecen producenta
Ok, a jakieś przerwy między kreatyną a bcaa czy można razem szamać ?