Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna jak spozywac?

lukasz16s
27-06-09, 18:22
Witam
Jak najlepiej spozywac kreatyne.
W dni nie treningowe rano 1 dawaka i po poludniu 2 a jak w dni treningowe bo slyszalem kilka opcji.Kolega mowil ze najlepij 30 min przed treningiem i zaraz po ale wydaje mi sie ze to za maly odstep czasowy pomiedzy dawkami.Czekam na wasza odp :)

KowalX
27-06-09, 18:24
Witam
Jak najlepiej spozywac kreatyne.
W dni nie treningowe rano 1 dawaka i po poludniu 2 a jak w dni treningowe bo slyszalem kilka opcji.Kolega mowil ze najlepij 30 min przed treningiem i zaraz po ale wydaje mi sie ze to za maly odstep czasowy pomiedzy dawkami.Czekam na wasza odp :)

30min przed śniadaniem i po treningu
lub
30 min przed treningiem i zaraz po

obie opcję dobre ;)

dominator875
27-06-09, 18:24
walnij 5g na czczo i 5g po treningu,pij duzo wody

lukasz16s
27-06-09, 18:28
A co z dextro.Tylko brac po treningu razem z kreatyna ?

lukasz16s
27-06-09, 18:33
Jezeli juz jest kupiona to nie bede wyrzucal... Slyszalem ze najlepiej jak juz chce sie brac to po treningu to tak tez zrobie

lukasz16s
27-06-09, 18:51
Jeszcze jedno pytanie co do kreatyny.Mama kreatyne w proszku i mieszam ja z zwykla woda nie gazowana z butelki.Kreatyna nie rozpuszcza sie do konca.Raz sprobowalem wymieszac kreatyne ze zwykla woda przegotowana z czajnika i rozpuscila sie calkowicie.Czy lepiej mieszac wlasnie z taka woda ?

metadon
27-06-09, 21:10
to ja zapytam przy okazji :yawn: dextroza nie potrzebna...a tauryna?daje coś przy suplementacji kreatyna?bo ogolnie podobno dziala dobrze jako antykatabolik...

LeBron23LBJ
27-06-09, 21:16
proponuje ci brac kreatyne na łyżeczke, bezposrednio do ust i popic. Wtedy masz pewnosc ze nic nie zostalo w szklance. Co do dextrozy, skoro już ją masz to bierz ją tylko po treningu siłowym, razem z tą kreatyną. Głupotą byłoby wyrzucac.

emdejote
28-06-09, 10:23
w dni treningowe :
5 g na czczo
5g przed tren.
5g po tren.

W dni nie tren.

5g na czczo
5g w porze o koło treningowej

lachu
28-06-09, 10:56
Dextroza nie potrzebna.

arus w dextrozie zawarty jest cukier gronowy ktory ułatwia transport kreatyny do miesni dzieki czemu mozemy bardziej wykorzystac jej potencjał.

dobrze zrobiłes kupuac dextro. kazda dawke kreatyny rozpuszczaj w dextrozie.
tzn.
1 porcję Dextrex Juice® (ok. 40 g tj. 65 jednostek miarki Olimp lub 4 płaskie łyżki stołowe) rozpuścić w szklance wody. W tak przygotowanym napoju należy rozprowadzić ustaloną wcześniej porcje kreatyny (3-10 g).

wojtas3
28-06-09, 11:17
KowalX no to będę łykał 30 minut przed treningiem i zaraz po po 5g będzie git? w nietreningowe najlepiej z rana a nie można np przed obiadem? bo nie będę wstawać tyle wcześniej żeby łyknąć

KowalX
28-06-09, 13:25
KowalX no to będę łykał 30 minut przed treningiem i zaraz po po 5g będzie git? w nietreningowe najlepiej z rana a nie można np przed obiadem? bo nie będę wstawać tyle wcześniej żeby łyknąć

będzie git ;)

w nietreningowe 30przed śniadaniem i druga porcja między posiłkami

wojtas3
28-06-09, 18:38
KowalXa myślałem żeby w nie treningowe 5g uważasz że warto 10g? krety mam sporo to by stykło

KowalX
28-06-09, 18:56
KowalXa myślałem żeby w nie treningowe 5g uważasz że warto 10g? krety mam sporo to by stykło

Szczerze to po 2tygoniach dawkę możesz zmniejszyć w dni treningowe z 10 na 7g bez problemu.

tobiasz18
08-07-09, 11:23
Yhy jak sie nie rozpuszcza to wsyp wszystko do garnka zagotuj i wkowaj igla w posladek albo przez wenflon . ludzie czy wy mozgu nie macie ilez mozna pisac o rozpuszczeniu i zastosowaniu kreatyny. Wezcie sie do roboty duzo bialka i wegli odpowiednie uzupelnianie wody i jak juz poznasz swoje granice troche bialka i krety i bedzie ok.