PDA

Zobacz pełną wersję : Szrugsy

D3
27-06-09, 12:43
Czołem,

Panowie orientacyjne pytanie. Czy lepiej łączyć szrugsy z dniem, kiedy się robi barki/plecy czy może nie ma to większego znaczenia?

puma007
27-06-09, 13:39
witam,mi kazano na forum robic szrugsy z plecami,ale ja tak se mysle ze chyba zaczne robic z barkami,ciekawi mnie tez to co narqa,czekam za jakimis odpowiedziami

Cielu7
27-06-09, 15:48
jak ci pasuje czasami fajnie jest zrobić kaptury przed barkami wtedy podczas robienia barków kaptury są zmęczone wiec barki są zdane same na siebie :P :D

Micek185
27-06-09, 16:16
też mi sie podobała hehe a tak na poważnie to ja bym radził zrobic razem z barkami bo zapewne robisz wyciskanie stojąc lub podciąganie sztangi do brody,a jak wiadomo wtedy tez pracują intensywnie "kaptury"więc cały górny obszar ciała masz intensywnie trenowany,rozgrzany a do tego mega natleniony co sprzyja rozwojowi:D to tyle z mojej strony choć pewnie inni bedą mieli inne zdanie.
pozdro

Micek185
27-06-09, 17:09
dokładnie jak mówisz tylko wiadomo mięsien nie cwiczony zanika hehe,tak samo jest z przedramieniem niy ostro pracuje przy wszystkich cwiczeniach ale lepiej go cwiczyc bo niby to tylko jedno czy dwa cwiczenia ale dają duże efekty,tak samo z kapturami lepiej zrobic to unoszenie do brody czy szrugsy i bedziemy spokojni o to że rosną!:D

grzela
27-06-09, 18:13
Dokładnie
Jako, że mam dość ograniczony czas -nie robię szrugsów- podciąganie sztangi wzdłuż tułowia w zupełności wystarcza. Za jednym zamachem robie barki ( wszystkie 3 aktony oraz czworoboczne)

A czy robić szrugsy z plecami czy z barkami to kwestia gustu oraz przyjętej metody treningowej-nie ma reguły