Zobacz pełną wersję : Szrugsy
Czołem,
Panowie orientacyjne pytanie. Czy lepiej łączyć szrugsy z dniem, kiedy się robi barki/plecy czy może nie ma to większego znaczenia?
witam,mi kazano na forum robic szrugsy z plecami,ale ja tak se mysle ze chyba zaczne robic z barkami,ciekawi mnie tez to co narqa,czekam za jakimis odpowiedziami
jak ci pasuje czasami fajnie jest zrobić kaptury przed barkami wtedy podczas robienia barków kaptury są zmęczone wiec barki są zdane same na siebie :P :D
też mi sie podobała hehe a tak na poważnie to ja bym radził zrobic razem z barkami bo zapewne robisz wyciskanie stojąc lub podciąganie sztangi do brody,a jak wiadomo wtedy tez pracują intensywnie "kaptury"więc cały górny obszar ciała masz intensywnie trenowany,rozgrzany a do tego mega natleniony co sprzyja rozwojowi:D to tyle z mojej strony choć pewnie inni bedą mieli inne zdanie.
pozdro
dokładnie jak mówisz tylko wiadomo mięsien nie cwiczony zanika hehe,tak samo jest z przedramieniem niy ostro pracuje przy wszystkich cwiczeniach ale lepiej go cwiczyc bo niby to tylko jedno czy dwa cwiczenia ale dają duże efekty,tak samo z kapturami lepiej zrobic to unoszenie do brody czy szrugsy i bedziemy spokojni o to że rosną!:D
Dokładnie
Jako, że mam dość ograniczony czas -nie robię szrugsów- podciąganie sztangi wzdłuż tułowia w zupełności wystarcza. Za jednym zamachem robie barki ( wszystkie 3 aktony oraz czworoboczne)
A czy robić szrugsy z plecami czy z barkami to kwestia gustu oraz przyjętej metody treningowej-nie ma reguły