Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening w domu

hultek
27-06-09, 01:01
Witam, postanowiłem się wziąć za siebie, bo cienko u mnie z mięśniami. ;d

No i tu pytanie - czy poprzez zwykłe domowe ćwiczenia + używanie 1 hantla (tak, mam tylko 1, kolega pożyczył :D) mogę poprawić choć trochę swoje bicepsy?
Chciałbym poprawić właśnie bicepsy, klatkę piersiową, barki. Nie znam się na biologii ciała, nie wiem co tam jeszcze można domowymi sposobami. ;d

Aha, szukałem w googlu i szukałem szukajką z tego forum i żaden wynik mnie nie satysfakcjonował. Wybaczcie kolejny taki durny topic. :]

Jeszcze wspomnę tylko - żadnych ławeczek, modlitewników itp. nie posiadam, jeden hantel, łóżko, stoły, taborety itp. ;> Siłownia wchodzi w grę dopiero od października, a ja bym chciał teraz, przez wakacje coś poćwiczyć.

Z góry dzięki!

zCzymDoLudzi
27-06-09, 01:09
Ja ćwiczę z własną masą ( 120 kg mi wystarcza xD ) Rób pompki, przysiady, wspięcia na palce ( trening nóg). Możesz też wykonywać a6w na brzuch. Jeden hantelek to zawsze coś też ^.^

fvs
27-06-09, 08:57
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp

może tego sprobuj :) lub chociaż zaczerpnij sobie ćwiczenia :)

niewula
27-06-09, 09:21
chcialem mu dac ten sam link:P

co do tej hantelki to tobie kolega porzyczyl czy ty jemu ?
bo jak ty jemu to wez spowrotem i czwicz na dwoch

zawsze cos tam zdzialasz samemu ale efekty nie bede takie jak na silowni :P
i zajrzyj jeszcze doi dzialu dieta

xxmłodyxx
27-06-09, 11:34
hultek jestes ze wsi czy z miasta bo to troche róznica

pimols
27-06-09, 11:34
niech Ci kolega oddaje tego hantla dosc tego dobrego kurwa!:evil::evil:
jezeli bedziesz regularnie czwiczyl domowe cwiczenia/bieganie/basen to napewno poprawisz swoja sylwetke odzywiaj sie dobrze i wytrwałości a jak Ci sie spodoba to zacznij na siłownie chodzic bo dobra sprawa:)

zCzymDoLudzi
27-06-09, 11:59
Mi się wydaje że ten hantel jest jego kolegi a nie autora tematu :D

vol81
27-06-09, 13:18
siły raczej nie poprawisz tylko sie namachasz tym hantelkiem no chyba ze to duży hantelek wtedy coś tam mozna popracować:smile:

zCzymDoLudzi
27-06-09, 13:22
Właśnie, co to znaczy "duży hantelek" ? Jaka waga jest wystarczająca do pracy nad mięśniami klatki i bicepsem ? Oczywiście dla początkującego.

johnni
27-06-09, 14:04
zależy od stażu i siły ale na początek taki ciężar jak masz powinien spoko wystarczyć

zCzymDoLudzi
27-06-09, 16:26
johnni (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=14105) autor nie pisał jaki ma ciężar tego hantla ani ja. Chciałbym wiedzieć czy wystarczy 5 czy 10 kg na początek nigdy wcześniej nie ćwiczyłem. Na razie robie tylko pompki ale to przy ścianie najczęściej bo jak na razie 120 kg nie uciągnę

xxmłodyxx
27-06-09, 21:37
kazdy jest inny i skąd mamy na forum wiedziec jaki hantel edzie dla ciebie odpowiedni...idz na siłownie i sprawdz....moglibyscie cos o sobie napisc wiek wymiary wage...łatwiej by było pomuc:smile:

zCzymDoLudzi a ty jestes taki zalany ze tyle wazysz???ile masz wzrostu...moze zrób najpierw redukcje bo samymi pompkami przy scianie nie spalisz tłuszczu i nie przypkujesz

zCzymDoLudzi
27-06-09, 21:51
Mam 190 cm wzrostu +/- 1 moze 2 cm. Oczywiście poza tym gram w piłkę, kosza siatkę wszystko w co popadnie mam tak od dziecka więc to nie same pompki :D

Próbuję z redukcją zobaczymy co wyjdzie. Na razie chyba spróbuję diety wysokobiałkowej.

KowalX
27-06-09, 22:23
tylko nie zapomnij o produktach odkwaszających i spożyciu płynów

niewula
27-06-09, 22:36
tylko ze kolega za bradzo nei chce odpisywac chyba :P

zybiy
27-06-09, 23:56
z jedną hantlą to klatki nie zrobisz ale bicka możesz próbować

hultek
28-06-09, 01:28
Jestem ze wsi, do miasta mam 8km, ale tu nie o to chodzi. Teraz mam wakacje i nie będzie mi się chciało kupować karnetu + biletów co kilka dni na 1-2h siłowni. :> Co innego gdyby ktoś ze mną chodził, ale to mało prawdopodobne. ;p

Hantelek jest pożyczony od kolegi! Ja mam 1 i on ma 1, z tym że on swój zgubił, więc nie mogę drugiego pożyczyć. ;d Owy hantelek ma 5kg wagi. Tak, wiem, mało. Ale po 20 minutach przeróżnych ćwiczeń (z głowy sobie wymyślałem :P) bolą ręce. :D

No i będę robił ten Trening Domatora, albo chociaż ćwiczenia z tego. I sobie pobiegam, też mi dobrze zrobi. Dzięki za wszystko, jak będę miał jakieś pytania to się odezwę. ;>

pimols
28-06-09, 12:27
Jestem ze wsi, do miasta mam 8km, ale tu nie o to chodzi. Teraz mam wakacje i nie będzie mi się chciało kupować karnetu + biletów co kilka dni na 1-2h siłowni. :> Co innego gdyby ktoś ze mną chodził, ale to mało prawdopodobne. ;p

Hantelek jest pożyczony od kolegi! Ja mam 1 i on ma 1, z tym że on swój zgubił, więc nie mogę drugiego pożyczyć. ;d Owy hantelek ma 5kg wagi. Tak, wiem, mało. Ale po 20 minutach przeróżnych ćwiczeń (z głowy sobie wymyślałem :P) bolą ręce. :D

No i będę robił ten Trening Domatora, albo chociaż ćwiczenia z tego. I sobie pobiegam, też mi dobrze zrobi. Dzięki za wszystko, jak będę miał jakieś pytania to się odezwę. ;>

takie buty...
to teraz juz zostajn z nami na forum czytaj odpisuj itp:D
i moze kogos uda Ci sie naklonic kogos do poscia na siłownie nie koniecznie kumpla moze kolezanka by chciala cos zrzucic itp:D

xxmłodyxx
28-06-09, 18:48

jesli jestes to sie zakręc dobrze tylko...ja tez jestem ze wsi, pokręciłem sie i okazało sie ze w mojej okolicy az 5 chłopaków ma siłownie w domu...no i do jednoego chodze...czasami jk mi sie chce to dalek sie przejade do iinnego...co ty za cwiczenia robisz hardkorowe ze po 20 minutach machania 5 kilowym ciezarkem cie ręce bolą??

johnni
28-06-09, 19:11
no to przeoczyłem sorka, na początku wystarczą 10 kg według mnie jak na taki wiek.