Zobacz pełną wersję : Boksowanie
Jo,mam pytanie, nie wiem czy bylo,jak bylo to nie moge znalesc, sorry...
-czy jak bede walic w worek bez zadnych bandaży, rekawic to za jakis czas moge miec problemy z dłońmi? Lubie bez jakos i skora sie robi twardsza po jakims czasie,ale nie wiem czy to zdrowe... i tez czasem czuje jak mi tam po takim treningu piąstki skszypią jak nienaoliwione zawiasy:smile:
-dziekuje...
scieranie naskorka na wlasne zyczenie ;) nie wolno tak bo wiecej zlego niz dobrego, lepiej sie zabezpieczyc
uzywaj bandarze chociaz i uważaj na barki bo łątwo wybić ja jak bije na worek to szybko technicznie i delikatnie bo łądowanie z całej siły nie ma sensu
Anaboliczny Koks
28-06-09, 17:20
Ja np na siłowni ćwiczę bez rękawiczek od samego początku przez pierwsze 2 miesiące miałem wielkie odciski itd itd ,a teraz mam normalne jak każdy i nic mi się nie robi ... Ale jak walisz w worek to możesz sobie kupić bandaże i ich używać ,a jak nie chcesz to nie bij z wyczuciem w ten worek i nie będzie problemu. Pamiętaj ,że co Cię nie zabije to Cię wzmocni :).
Jo,mam pytanie, nie wiem czy bylo,jak bylo to nie moge znalesc, sorry...
-czy jak bede walic w worek bez zadnych bandaży, rekawic to za jakis czas moge miec problemy z dłońmi? Lubie bez jakos i skora sie robi twardsza po jakims czasie,ale nie wiem czy to zdrowe... i tez czasem czuje jak mi tam po takim treningu piąstki skszypią jak nienaoliwione zawiasy:smile:
-dziekuje...
Nic ci się nie stanie bandaże są po to by usztywnić dłoń w rękawicach.
Ale mam nadzieję ,że masz jakieś pojęcie o technice uderzenia ;)
Anaboliczny Koks
28-06-09, 18:18
aha i nie wal za mocno sierpami jak nie wiesz jak bo skręcisz nadgarstek ,a tego byś nie chciał.
no, dzis ktos odpowiedzial. o boksie mam male pojecie wiec tylko proste, a nie sierpy, czytam co tu piszecie sporo... trenuje mma z nastawieniem na graping wiec boks tak tylko u siebie , dla odmiany i jako mini-dodatek.
dzieki, soki...
ja wychodze zawsze z założenia że co mnie nie zabije to wzmocni zarówno bandaże jak i rękawice na siłowni są dla mnie zbędne, im bardziej zedrze mi sie skóra tym mocniejszy naskórek pojawi się na tym miejscu nie ma co pękać Go hard or go home