Zobacz pełną wersję : bol promieniujacy przez noge
siema, mam problem ostatnio dostałem mocnego lowkicka niestety nie zdarzylem zablokowac, tylko napialem udo i lekko skrecilem stope, no ale niestety siadł. zacząłem go mocniej czuc jak poszłem spac(czyli po jakis 4 godzinach) i do teraz, czyli 3 dni czuje dziwny bol. mianowicie nie boli bardzo tylko ze ten bol promieniuje troche od uda, tak troszke przez kolano i czasami i troszke do łydki(moze to tylko złudzenie). boli mnie w roznych chwilach, nie koniecznie jak obciazam tą noge, ale nawet jak leze, siedze, mam tą noge w górze opartą o cos. mieliscie kiedys takie cos? jest to o tyle dziwne ze nie boli mnie samo udo, siniaka juz nie ma. posmarowalem wczoraj ketopromem ale dalej czuje ;/
Początkująca
24-06-09, 11:32
Może naderwałeś ścięgno?? Miałam coś podobnego od siatki,nie mogłam chodzić przez kilka dni. Po kilku latach mam ten problem (np. ciężko mi przykucnąć na jedną nogę) . Najlepiej zgłoś się do lekarza, on zdiagnozuje co się dzieje.
Anaboliczny Koks
24-06-09, 11:37
Dostałeś kopa w nerw na pewno i jest obite to miejsce i po prostu boli i promieniuje jakby smarowałeś to ?
Początkująca
24-06-09, 11:47
racja, koks może mieć rację, ja raz "przycięłam" nerw u ręki i miałam straszny promieniujący ból, tragedia,.
no moze w nerw, wlasnie smarowałem mniej wiecej to miejsce gdzie dostałem kopa :) no ale porobiłem teraz troche cwiczen na silce i jakos zyje :D noga nie protestowala przy martwym ciagu :-)
wlasnie o tyle sie ciesze ze nie jest to jakis straszny ból :) poczekam z tydzien jak co to sie do lekarza przejde :((
Anaboliczny Koks
24-06-09, 14:02
spróbuj maść rozgrzewającą np Rub Arom koszt około 11zł
stosuj ciepłe okłady oraz jakiś żel przeciwzapalny np. ultrafastin
tzn nie no na sporcie raczej kontuzji nie łapałem(co najwyzej setki razy wybity kciuk :D) tylko tera poza sportem dostałem tego lowkicka :D bo juz teraz sie zajmuje tylko wylacznie silka ;) a co do worka to wolałem złapać lepszą technike poza tym brakowało mi troche 'kontaktu' :)
Zimny okład stosujemy zaraz po kontuzji by zmniejszyć opuchliznę jednak by dalej przyśpieszyć regenerację przechodzimy na okłady ciepłe w kolejnych daniach.Po to są stosowane maści rozgrzewające.
lub tez zimne dla zmniejszenia stanu zapalnego i lepszego wchlaniania sie krwiaka tak domowy efekt kriokomory
:happy:
nie , w kolejnych dniach ciepłe okłady by zmniejszyć krwiak zimne na początku ;)