PDA

Zobacz pełną wersję : bol promieniujacy przez noge

magic_key
24-06-09, 09:49
siema, mam problem ostatnio dostałem mocnego lowkicka niestety nie zdarzylem zablokowac, tylko napialem udo i lekko skrecilem stope, no ale niestety siadł. zacząłem go mocniej czuc jak poszłem spac(czyli po jakis 4 godzinach) i do teraz, czyli 3 dni czuje dziwny bol. mianowicie nie boli bardzo tylko ze ten bol promieniuje troche od uda, tak troszke przez kolano i czasami i troszke do łydki(moze to tylko złudzenie). boli mnie w roznych chwilach, nie koniecznie jak obciazam tą noge, ale nawet jak leze, siedze, mam tą noge w górze opartą o cos. mieliscie kiedys takie cos? jest to o tyle dziwne ze nie boli mnie samo udo, siniaka juz nie ma. posmarowalem wczoraj ketopromem ale dalej czuje ;/

Początkująca
24-06-09, 11:32
Może naderwałeś ścięgno?? Miałam coś podobnego od siatki,nie mogłam chodzić przez kilka dni. Po kilku latach mam ten problem (np. ciężko mi przykucnąć na jedną nogę) . Najlepiej zgłoś się do lekarza, on zdiagnozuje co się dzieje.

Anaboliczny Koks
24-06-09, 11:37
Dostałeś kopa w nerw na pewno i jest obite to miejsce i po prostu boli i promieniuje jakby smarowałeś to ?

Początkująca
24-06-09, 11:47
racja, koks może mieć rację, ja raz "przycięłam" nerw u ręki i miałam straszny promieniujący ból, tragedia,.

magic_key
24-06-09, 12:37
no moze w nerw, wlasnie smarowałem mniej wiecej to miejsce gdzie dostałem kopa :) no ale porobiłem teraz troche cwiczen na silce i jakos zyje :D noga nie protestowala przy martwym ciagu :-)
wlasnie o tyle sie ciesze ze nie jest to jakis straszny ból :) poczekam z tydzien jak co to sie do lekarza przejde :((

Anaboliczny Koks
24-06-09, 14:02
spróbuj maść rozgrzewającą np Rub Arom koszt około 11zł

KowalX
24-06-09, 14:07
stosuj ciepłe okłady oraz jakiś żel przeciwzapalny np. ultrafastin

magic_key
24-06-09, 15:45
tzn nie no na sporcie raczej kontuzji nie łapałem(co najwyzej setki razy wybity kciuk :D) tylko tera poza sportem dostałem tego lowkicka :D bo juz teraz sie zajmuje tylko wylacznie silka ;) a co do worka to wolałem złapać lepszą technike poza tym brakowało mi troche 'kontaktu' :)

KowalX
24-06-09, 16:06
Zimny okład stosujemy zaraz po kontuzji by zmniejszyć opuchliznę jednak by dalej przyśpieszyć regenerację przechodzimy na okłady ciepłe w kolejnych daniach.Po to są stosowane maści rozgrzewające.

KowalX
24-06-09, 16:42
lub tez zimne dla zmniejszenia stanu zapalnego i lepszego wchlaniania sie krwiaka tak domowy efekt kriokomory
:happy:

nie , w kolejnych dniach ciepłe okłady by zmniejszyć krwiak zimne na początku ;)