Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mam zbyt chude nogi jak na moj wiek.

vibrantt
23-06-09, 15:30
Witam,
kieruje sie do Was z bardzo dreczacym i krepujacym mnie problemem. Mam 18 lat, okolo 175 wzrostu, waze bardzo malo 60kg. Mam bardzo chude nogi. Przy kostkach 22cm, miesien na lydce 32cm, udo przez srodek tylko 47cm. Jaka diete wybrac a moze jakies cwiczenia na nogi zeby przytyc ogolnie na calym ciele a szczegolnie w nogach? Nie chodze w krotkich spodenkach w lato bo mam zbyt chude nogi... Pomozcie mi!:pray:

Ezachiel
23-06-09, 15:38
masz do dyspozycji jakiś sprzęt?

jest wiele ćwiczen na nogi, podstawa to wspięcia na łydkach, siady

zobacz tu:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp

a co do diety... to typowo masowa, zobacz do działu "dieta" i zastanow sie nad treningiem reszty ciała...

3ndriu
23-06-09, 15:45
Nie da się przytyć tylko w nogach, czy zgubić tłuszczu tylko z brzucha. Dieta z dobrą nadwyżką kaloryczną, ćwiczenia siłowe i będzie cacy ;)

KowalX
23-06-09, 19:49
Witam,
kieruje sie do Was z bardzo dreczacym i krepujacym mnie problemem. Mam 18 lat, okolo 175 wzrostu, waze bardzo malo 60kg. Mam bardzo chude nogi. Przy kostkach 22cm, miesien na lydce 32cm, udo przez srodek tylko 47cm. Jaka diete wybrac a moze jakies cwiczenia na nogi zeby przytyc ogolnie na calym ciele a szczegolnie w nogach? Nie chodze w krotkich spodenkach w lato bo mam zbyt chude nogi... Pomozcie mi!:pray:

ułóż sobie dietę z 5-6 posiłków na dzień.W dziale dieta i książka kucharska możesz sobie coś znaleźć.daj ją wtedy do poprawy.weźmie się pod uwagę twój problem z metabolizmem.
ps.
jaką masz grupę krwi?

BoloYeung
24-06-09, 14:45
niech nie zapomni o zabespieczeniu kolan ja w wieku 17 lat robiłem przysiady ze sztangą bez sciągaczy na kolana i teraz kiedy chce wziąść więcej niz 80 kg to prawe kolano mi siada przez tą konmuzje nogi odbiegają od reszty ciała i tez rezygnuje z krótkich spodenek w lato .
Opaski sciągające na kolana bardzo ważne !!! przy ćwiczeniu nóg

p_narozny
24-06-09, 14:53
Hehehe. Dobrze dinozaur poradzil z cwiczeniami na nogi:) Oczywiscie nie rob wszystkiego na raz;) dobierz jakis plan konkretny z ktorych tutaj kraza i skup sie na calym ciele, jesli bedziesz sumiennie cwiczyl to urosna nie tylko nogi (mi na samych siadach - tak tak siadach;PPP) zrobily sie gites, oczywiscie moja byc tutaj uwarunkowania genetyczne decydujace. Ale nie poddawaj sie i cwicz. Aha, przydatny bedzie remanent w Twojej diecie, poczytaj jak powinienes sie odzywiac budujac mase. No i wytrwalosci zycze, pozdrawiam:)

p_narozny
24-06-09, 14:59
Jesli to to co dinozaur napisal mozesz dodac GLUKOZAMINE, ona sluzy wlasnie nadbudowywaniu takich newralgicznych miejsc. Warunkiem jest systematyczne dlugotrawale branie (u mnie pomoglo na lokiec po okolo 2-3 tygodniach systematycznego brania). Ile tabletek to zalezy od stezenia juz, pozdrawiam

KowalX
24-06-09, 15:46
niech nie zapomni o zabespieczeniu kolan ja w wieku 17 lat robiłem przysiady ze sztangą bez sciągaczy na kolana i teraz kiedy chce wziąść więcej niz 80 kg to prawe kolano mi siada przez tą konmuzje nogi odbiegają od reszty ciała i tez rezygnuje z krótkich spodenek w lato .
Opaski sciągające na kolana bardzo ważne !!! przy ćwiczeniu nóg

jeśli bolą ciebie kolana przy przysiadach nie rób ze sztangą z przodu jeśli robisz oczywiście :)

pzdr

tentyp
25-06-09, 12:01
Przysiady to podstawa a z czasem nogi ci urosną :)

kapec
26-06-09, 19:48
Mam podobny problem... Zacznij uprawiać piłkę nożną ;-) http://www.pasjoneo.pl/profil,8307/