PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc



chaplin2
23-06-09, 15:05
hej wszystkim mam 21 lat i waze 62 kg chce zaczac cwiczyc treningiem domatora i przybrac na masie jem za dziesieciu a i tak nie tyje mam szybka przemiane materi a co jesc i ile hudy jestem jak patyk nie mam pojecia wiem ze sa jakies tabele czy cos ale jestem ciemny w tym pracuje w ogrodnictwie takze nie wiem jak za bardzo jak ulozyc diete na regularne posilki tez nie zawsze jest szansa prosze o pomoc z gory wszystkim dziekuje co do treningu to mam szanse tylko na wieczor prosze bardzo szczegolowo bo nie mam o tym pojecia

3ndriu
23-06-09, 15:11
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm

chaplin2
23-06-09, 15:39
A czy przygotowany posilek na nastepny dzien po podgrzaniu nie traci swoich wartosci ?

3ndriu
23-06-09, 15:43
Możesz zjeść i odgrzany, nic Ci się nie stanie.

chaplin2
23-06-09, 15:55
wiem ze nic sie nie stanie tylko czy jest dalej pelnowartosciowy ?

3ndriu
23-06-09, 16:06
Białko z niego nie wyparuje, ani węglowodany.

slim shady
23-06-09, 16:11
witamin i minerałów może stracić, jeśli chodzi o wartości odżywcze to raczej nic mu nie grozi,

chaplin2
23-06-09, 16:54
To sie ciesze bo suplementow nie chce bo czytalem na forum ze na poczatku lepiej nie brac a dostepu do silowni nie mam to zostaje trening domatora albo kupic jakis sprzet tyle ze kasy brakuje...

KowalX
23-06-09, 20:05
A czy przygotowany posilek na nastepny dzien po podgrzaniu nie traci swoich wartosci ?
O jakim posiłku mówisz?Ogólnie odgrzewanie ma negatywny wpływ na żywność.


wiem ze nic sie nie stanie tylko czy jest dalej pelnowartosciowy ?

nie jest,a na pewno mniej niż raz przygotowany

chaplin2
23-06-09, 21:19
np ryz z kurakiem albo nakaron z twarogiem

p_narozny
23-06-09, 21:25
No jesli nie masz innego wyjscia to przygotuj sobie wczesniej i wcinaj w pracy takowy - lepsze to nic jakis 'junk food' w trakcie pracy na cieplo:P

KowalX
23-06-09, 21:49
albo nakaron z twarogiem

tego chyba nie podgrzewasz? :)

Ogólnie czym dłużej poddajesz białko obróbce tym gorzej traci cenne witaminy i mikroelementy.Mówimy o odgrzewaniu więc jeśli już to robisz staraj się w jak najkrótszym czasie

chaplin2
23-06-09, 22:44
dziekuje wam za pomoc

chaplin2
23-06-09, 22:49
i jeszcze czy takiego kuraka lepiej ugotowac czy usmazyc ? bede ukladal diete na mase

KowalX
23-06-09, 23:06
i jeszcze czy takiego kuraka lepiej ugotowac czy usmazyc ? bede ukladal diete na mase

ugotować,upiec,grillować,dusić