PDA

Zobacz pełną wersję : Już ćwicze ale...

fvs
23-06-09, 11:44
Witam
Chciałbym prosić was o rade, a konkretnie chodzi o to ze już ćwiczę jakieś 2 miesiące na mojej domowej siłowni która na razie składa sie z:
-sztangi (40kg) + ławeczki (możliwość wyciskania tylko płasko)
- hantli 2x 10kg
- wioseł (przyrząd imitujący prace wioślarza nogi + ręce)

Jak dotąd ćwiczyłem własnym przeze mnie wymyślonym systemem czyli na rozgrzewkę wiosła potem
- robie 1 obwód z np 6kg na hantlu(rożne ćwiczenia na większość partii mięśni) do tego pompki przysiady brzuszki
- potem zwiększam ciężar do np 8kg to samo robie
- następnie zakładam max na hantle i powtarzam to co w 1 i 2 obwodzie
- na koniec robie sztangę 3x 40kg po 15 wyciśnięć

Starałem sie tak ćwiczyć codziennie(oczywiście nie zawsze sie uda) po około 50 min

Mam 183cm wzrostu przy 72 kg, jak jest możliwość probuje jeść produkty bogate w białko ale diety za specjalnie nie utrzymuje

Efekty moje treningu są zauważyłem poprawę lekka w sylwetce do tego brałem 60kg na klatę teraz biorę 70kg

Teraz pytanie do was czy zmienić ten system treningu ? Czy poprzeć sie jakaś odżywką ,dokupić jakiś element do siłki ?

Dajcie jakaś wskazówkę :) z góry thx

Fehu
23-06-09, 11:48
Trening możesz już zmienić. Codziennie to zaczesto. poszukaj w dziale trening jakiegoś 3-dniowego trenigu. Jak masz braki w diecie a napewno masz możesz dokupić białko :) bo weglowodany dosc łatwo z pozywienia naturalnego mozna dostarczyć ;D

fvs
23-06-09, 12:24
zmien trening tak jak LAIK radzi
masz sztange i lawke i sztangielke z mozliwoscia regulacji obciazenia wiec masz wszystko jak trzeba
ja na twoim miejscu bym sobie cwiczyl tak

1 dien klatka biceps triceps
2 dzien barki nogi
3 dzien plecy
4 dzien-dzien wolnego
5 dzien na nowo ten schemat

ciekawie to wygląda mogę brzuch dołożyć do 3 dnia ?
aha i jeśli chodzi i białko doradzicie coś ? :D

slim shady
23-06-09, 13:09
zrób trening ACT potem ten układ co napisał Dinozaur, przydałby Ci się jeszcze drążek do Twojej siłowni i więcej obciążenia, ławke skośną może sobie robić coś podkładając po ławke i będziesz miał skos

Czacha
23-06-09, 13:38
a mozna biceps z tricepsem cwiczyc mi koles gadal ze nie mozna mozna czy nie?? bo jedni gadaja tak jedni tak

fvs
23-06-09, 13:53
o dzieki bardzo :)

jeszcze mi powiedzcie po ile minut czy godzin dziennie ćwiczyć ? i jak ćwiczyć:

a) robić jeden ciężar na hantlu i zestaw rożnych ćwiczeń po kolei do tego obciążenia, następnie zwiększyć ciężar i ten sam zestaw (np.1 zestaw: 1 raz 10x pompki potem 1 raz 15x zginanie reki w siadzie z hantlem itp... ) ?

b) czy ustawić ciężar i np 3x 15 powtórzeń jednego ćwiczenia potem 3x 12 powtórzeń innego

fvs
23-06-09, 18:24
wiec ?

zybiy
23-06-09, 22:16
pomału wszystkiego się dowiesz

Micek185
24-06-09, 09:22
jesli cwiczysz w domu to max 1,5godz staraj sie nie przekraczac tego czasu.

b) czy ustawić ciężar i np 3x 15 powtórzeń jednego ćwiczenia potem 3x 12 powtórzeń innego dokładnie tak tylko co serir zwiekszaj cięzar np pierwsze biceps
12x5kg
12x7kg
10x10kg itp
*ciężar przykładowy nie sugeruj sie

fvs
24-06-09, 10:14
to juz wszystko wiem dzięki wam ;)

fvs
24-06-09, 19:42
i jeszcze jedno pytanko mi sie nasuwa

jeżeli mam trening biceps triceps klatka to najpierw realizować wszystkie ćwiczenia na klatke potem na biceps i na triceps czy mogę je jakos poprzeplatać ? Czy nie ma to znaczenia ?

I jeszcze jedno czy mogę powtarzać dane ćwiczenia ?
np 2x "Rozpiętki"

fvs
24-06-09, 22:47
zmien trening tak jak LAIK radzi
masz sztange i lawke i sztangielke z mozliwoscia regulacji obciazenia wiec masz wszystko jak trzeba
ja na twoim miejscu bym sobie cwiczyl tak

1 dien klatka biceps triceps
2 dzien barki nogi
3 dzien plecy
4 dzien-dzien wolnego

a jakis mod na tym forum w temacie o "splicie" pisał żeby nigdy nie łączyć tricepsu z klatka ? co wy na to ?

KowalX
24-06-09, 22:50
Są przeciwnicy i zwolennicy chodziło mu o to ,że po ćwiczeniach klatki przy której mocno pracują tricepsy i są już zmęczone.Czego wynikiem jest ,że nie dasz rady trenować ich na fulla.
Są również zwolennicy łączenia.

Ogólnie łączyć możesz,ale wtedy plan treningu wygląda trochę inaczej.

pzdr

fvs
25-06-09, 16:49
i jeszcze jedno pytanko mi sie nasuwa

jeżeli mam trening biceps triceps klatka to najpierw realizować wszystkie ćwiczenia na klatke potem na biceps i na triceps czy mogę je jakos poprzeplatać ? Czy nie ma to znaczenia ?

I jeszcze jedno czy mogę powtarzać dane ćwiczenia ?
np 2x "Rozpiętki"

tutaj mi jeszcze pomóżcie

oraz czy może to wyglądać tak:

1 dien biceps triceps brzuch
2 dzien barki nogi
3 dzien plecy klatka brzuch
4 dzien-dzien wolnego