PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze o rade

Jagiellonczyk
22-06-09, 21:29
Witam.Mam 16 lat i dopiero zaczynam trenowac.Mam 176 wzrostu waze 60 kg.Chcialbym rozwinac biceps jednak nie pozwala mi na to odnawiajaca sie kontuzja nadgarstka.Czy sa jakies cwiczenia pozawalajace na szybki przyrost sily bez uzycia "wspomagaczy" oraz przeciazania nadgarstka z ktorym mam problem?Na chwile obecna robie 8 seri po 30 razy kazda.Przerwa miedzy seriami wynosi 2 minuty (ze wzgledu na nadgarstek).Prosze o rade. Z gory dzieki

DonMajster
22-06-09, 22:07
wszystko zalezy od rodzaju urazu jezeli jest na tyle powazny ze ból uniemozliwia ci podnoszenie jakiegokolwiek obciazenia to bedzie ciezko o cwiczenia z ciezarkami na biceps jezeli natomiast ból nie jest az tak dokuczliwy i nie powdouje to dodatkowych uszkodzen stawowych badz kostnych w nadgarstku to proponuje na samym poczatku kupic sobie rekawiczki z usztywnieniem wlasnie nadgrstka.Polecam równiez wizyte u lekarza i wysluchac jego opini.:)

KowalX
22-06-09, 22:32
Ja bym na twoim miejscu najpierw zaleczył kontuzję.Nadgarstki mają delikatne wiązania i lepiej jej nie pogłębiać ,bo zrobisz sobie wielkie gówno na całe życie.Idź do lekarza niech Ci przepisze jakieś żele czy coś ,albo ewentualnie rehabilitację.

wojtas3
23-06-09, 16:34
Jagiellonczyk mi pomogło ćwiczenie hantlami po 1,5 miesiąca wróciłem do gryfu i jest dobrze czuje minimalnie ale zawsze miałem z nimi problem i zawsze miałem kontuzje

p_narozny
23-06-09, 19:25
Myslisz ze jak bedziesz katowal tylko biceps to on bedzie rosl? To sie grubo mylisz kolego..

Jagiellonczyk
24-06-09, 19:31
wiem ale nie mam warunkow w domu do cwiczenia a nie mam czasu na chodzenie na silke

Jagiellonczyk
24-06-09, 19:33
a kontuzja ktorej sie nabawilem to naciagniecie miesna w nadgarstku.zdarzylo sie to rok temu ale czasem mi sie odzywa

Czacha
24-06-09, 20:06
to nie wal tyle konia i bedzie dobrze kup rekawiczki na silownie z usztywnieniem na nadgarstku

Strielok
24-06-09, 20:28
wiem ale nie mam warunkow w domu do cwiczenia a nie mam czasu na chodzenie na silke

Jak nie masz w domu warunków (tak jak ja) to zapier**laj na siłkę i się przyłóż. Nie baw się w trening typu disco polo.

Jagiellonczyk
05-07-09, 16:06
ok.dzieki

Jagiellonczyk
05-07-09, 16:07
to nie wal tyle konia i bedzie dobrze kup rekawiczki na silownie z usztywnieniem na nadgarstku

problem w tym ze nabawilem sie tej kontuzji podczas robienia papek z klasnieciem ;p

jaca666
05-07-09, 16:16
Masz szczęście w nieszczęściu że biceps jest nielicznym mięśniem który żeby rósł nie potrzebuje wcale dużego ciężaru.Ja i tak na to nie patrze i kończe bicepsy 80kg 6 ruchów ale znam kolesi którzy maja w łapie po 48-9cm i wala tylko 60-70kg na bica!!!