Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odzywki bialkowe-konsekwencje

krupek1
22-06-09, 13:59
Witam
Czy sa jakies negatywne skutki brania odzywek bialkowych?

Mam na oku cos takiego:

http://suplementy.pl/index.php?p231,perfect-body-mrp-vanilia-1-saszetka

Czy jest ona dobra dla poczatkujacego?

pozdrawiam

Symu
22-06-09, 14:44
Nie ma konsekwencji ale to co wybrales to MRP a nie bialko- ma zastepowac posilek

fallenursus
22-06-09, 15:05
tak sa .
1. u niektorych przy diecie wysokobialkowej/treningu silowym wystepuje nagly przyrost masy miesniowej.
2. przy zastosowaniu diety wysokobiaklkowej/treningu u niektorych wystepuje nagly spadek tkanki tluszczowej
3. rowniez u niektorych wystepuje obydwa wyzej wymienione skutki uboczne naraz

teraz przemysl czy Ci sie to oplaca..

Sosna91
22-06-09, 15:14
zgadzam sie z fallenem jak chcesz uniknąć tych jakże negatywnych skutków ubocznych to pij dużo alkoholu, jedz dużo tłustych rzeczy nie przemęczaj sie na siłce.

KowalX
22-06-09, 15:21
Witam
Czy sa jakies negatywne skutki brania odzywek bialkowych?

Mam na oku cos takiego:

http://suplementy.pl/index.php?p231,perfect-body-mrp-vanilia-1-saszetka

Czy jest ona dobra dla poczatkujacego?

pozdrawiam

1.Nadmiar białka szkodzi i to poważnie dodatkowo białko obciąża układ pokarmowy, bez dużej ilości płynu może prowadzić do kamicy nerkowej czy to z pożywienia czy odżywki więc najpierw oblicz zapotrzebowanie,radzę też przy dużym spożyciu wcinać warzywa.
2.białko z odżywki nie może przekroczyć 1/3 w stosunku do naturalnego pożywienia

krupek1
22-06-09, 18:45
To moze polecicie jakis produkt ,ktory bylby dobry przy niezbyt intensywnym treningu silowym? Cos,co pomoglo by mi uzupelnic niedobory skladnikow(w tym takze bialka).Moze jakies batony?

Fehu
22-06-09, 19:08
To moze polecicie jakis produkt ,ktory bylby dobry przy niezbyt intensywnym treningu silowym? Cos,co pomoglo by mi uzupelnic niedobory skladnikow(w tym takze bialka).Moze jakies batony?

kup odżywke białkową ;D
jedz 1,5-2g na kg masy ciała i bedzie ok.
1/3 maks z prochu

slim shady
22-06-09, 19:15
masz diete ? co to za trening ? jak wygląda u Ciebie regeneracja

niewula
22-06-09, 19:56
mysle ze sa lepsze bialka od tego co podales

krupek1
22-06-09, 20:04
Moj trening to po prostu roznego rodzaju cw. z hantlami , brzuszki(6 weidera) i wspinki na lydkach.

LeBron23LBJ
22-06-09, 20:15
6 weidera W.G. mnie jest do dupy. owszem, daje po brzuchu nieżle, ale kosztem kręgosłupa! Można nieźle se go uszkodzic robiac a6w

Sosna91
22-06-09, 20:16
dobry trening to to nie jest, ale lepsze to nic, tylko masy i duzej sily bez szans na tym, odzywki wedlug mnei szkoad kasy, ale gainer czy białko to mozesz dla smaku z raz dziennie sobie wypic.