Zobacz pełną wersję : arginina - poprwa lini zylnej
siemka słyszeliscie o tym ze przyjmowanie argininki po 3tabsy co 4h poprawia linie zylna? dowiedziałem sie kiedys o tym od pewnego zawodnika kulturystyki i teraz o tym tak troche rozmyslam, co o tym sadzicie:razz::razz::razz:
Arginina powoduje spadek ciśnienia tętniczego, ale czy to ma jakiś związek poprawem linii żylnej to nie mam pojęcia, nie uprawiam zawodowo kulturystyki.
argina jest na pompe wiec wiekszy przeplyw kriwi co powodoje takze zwiekszenie sie zyl
MolderDist
21-06-09, 01:22
Czytałem gdzieś badanie, że arginina poprawia stan naczyń krwionośnych.
Czytałem gdzieś badanie, że arginina poprawia stan naczyń krwionośnych.
To prawda pomaga również w szybszym gojeniu się ran oraz regeneracji narządów wewnętrznych.Niezbędna w miażdżycy i chorobach sercowo naczyniowych.Chroni wątrobę oraz jest doskonałym antyoksydantem.Najwięcej jej znajdziemy w surowych zbożach, czekoladzie gorzkiej, orzechach.
i przedewszystkim daje kopa!!
MolderDist
22-06-09, 00:07
KowalX wiesz ja patrze tylko na badania i to te na ludziach!
Mój optymizm już nie jest tak wielki jak kiedyś, gdy wierzyłem we wszystko co przeczytam na stronie, od jakiegoś fachowca itp. Tobie tez to radze ;-)
KowalX wiesz ja patrze tylko na badania i to te na ludziach!
Mój optymizm już nie jest tak wielki jak kiedyś, gdy wierzyłem we wszystko co przeczytam na stronie, od jakiegoś fachowca itp. Tobie tez to radze ;-)
Bądź spokojny nie jestem takim optymistom ,ale nie przesadzajmy i możemy ją dla zdrowia dostarczyć z pożywienia np orzechów ;)
Suplementacja to inna sprawa i inny cel przyjmowania :)
MolderDist
22-06-09, 00:27
Arginina jest aminokwasem a więc występuje w większości pożywienia, w niektórych poprostu w wiekszych ilosciach ;-)
Dostarczana z pożywienia napewno nie poprawi np. funkcjonowania wątroby jak wymieniłeś chociaż ciekawe czy wogole ma takie zdolności.
Arginina jest aminokwasem a więc występuje w większości pożywienia, w niektórych poprostu w wiekszych ilosciach ;-)
Dostarczana z pożywienia napewno nie poprawi np. funkcjonowania wątroby jak wymieniłeś chociaż ciekawe czy wogole ma takie zdolności.
w tym problem ,że nie występuje w każdym pożywieniu...
ma naprawdę duże zdolności regeneracyjne i jest niezbędna dla dzieci w okresach wzrostu miałem kiedyś o tym ciekawy wykład.Nie jest to oczywiście lek,ale o tym nie mówimy :)
wiec w jakim pozywieniu jest jej najwiecej.?
w soczku :D
chyba ci juz napisal!
MolderDist
23-06-09, 00:22
KowalX no tak ma zdolności lecznicze to napewno, ale we wszystkich badaniach była dodatkowa suplementacja, a nie np. dodatkowa porcja orzechów ;-)
A nikt nie każe jeść tylko orzechów.To tak jakbyś chciał dostarczyć witamin czy innych aminokwasów bez suplementacji nie mają żadnych właściwości ?Nie tylko witaminy tak działają czy pierwiastki śladowe również i aminokwasy wywierają pozytywny wpływ na organizm.
fallenursus
23-06-09, 14:28
wsumie nie wiem poco ta dyskusja, jesli i tak powszechnie wiadome ze dobre okablowanie to nic innego jak niski BF% i genetyka.
fallenursus
23-06-09, 15:20
Genetyka ma tu duze znaczenie przyznam. Ja wyżylony nigdy nie byłem, nawet przy niskim BF. Leciutkie okablowanie i mi to wystarcza, przynajmniej laski się nie brzydzą, bo chyba lepiej, zeby sie Tobą laski jarały, a nie zgraja chłopców na forum kulturystycznym :))
plyniemy w tej samej lodzi ;)
nie ma to tamto.
dolejcie mu dobrze gada.