PDA

Zobacz pełną wersję : arginina - poprwa lini zylnej

lachu
20-06-09, 21:02
siemka słyszeliscie o tym ze przyjmowanie argininki po 3tabsy co 4h poprawia linie zylna? dowiedziałem sie kiedys o tym od pewnego zawodnika kulturystyki i teraz o tym tak troche rozmyslam, co o tym sadzicie:razz::razz::razz:

Wiki
20-06-09, 21:28
Arginina powoduje spadek ciśnienia tętniczego, ale czy to ma jakiś związek poprawem linii żylnej to nie mam pojęcia, nie uprawiam zawodowo kulturystyki.

niewula
20-06-09, 21:49
argina jest na pompe wiec wiekszy przeplyw kriwi co powodoje takze zwiekszenie sie zyl

MolderDist
21-06-09, 01:22
Czytałem gdzieś badanie, że arginina poprawia stan naczyń krwionośnych.

KowalX
21-06-09, 02:32
Czytałem gdzieś badanie, że arginina poprawia stan naczyń krwionośnych.

To prawda pomaga również w szybszym gojeniu się ran oraz regeneracji narządów wewnętrznych.Niezbędna w miażdżycy i chorobach sercowo naczyniowych.Chroni wątrobę oraz jest doskonałym antyoksydantem.Najwięcej jej znajdziemy w surowych zbożach, czekoladzie gorzkiej, orzechach.

lachu
21-06-09, 10:05
i przedewszystkim daje kopa!!

MolderDist
22-06-09, 00:07
KowalX wiesz ja patrze tylko na badania i to te na ludziach!

Mój optymizm już nie jest tak wielki jak kiedyś, gdy wierzyłem we wszystko co przeczytam na stronie, od jakiegoś fachowca itp. Tobie tez to radze ;-)

KowalX
22-06-09, 00:15
KowalX wiesz ja patrze tylko na badania i to te na ludziach!

Mój optymizm już nie jest tak wielki jak kiedyś, gdy wierzyłem we wszystko co przeczytam na stronie, od jakiegoś fachowca itp. Tobie tez to radze ;-)

Bądź spokojny nie jestem takim optymistom ,ale nie przesadzajmy i możemy ją dla zdrowia dostarczyć z pożywienia np orzechów ;)
Suplementacja to inna sprawa i inny cel przyjmowania :)

MolderDist
22-06-09, 00:27
Arginina jest aminokwasem a więc występuje w większości pożywienia, w niektórych poprostu w wiekszych ilosciach ;-)

Dostarczana z pożywienia napewno nie poprawi np. funkcjonowania wątroby jak wymieniłeś chociaż ciekawe czy wogole ma takie zdolności.

KowalX
22-06-09, 00:40
Arginina jest aminokwasem a więc występuje w większości pożywienia, w niektórych poprostu w wiekszych ilosciach ;-)

Dostarczana z pożywienia napewno nie poprawi np. funkcjonowania wątroby jak wymieniłeś chociaż ciekawe czy wogole ma takie zdolności.

w tym problem ,że nie występuje w każdym pożywieniu...
ma naprawdę duże zdolności regeneracyjne i jest niezbędna dla dzieci w okresach wzrostu miałem kiedyś o tym ciekawy wykład.Nie jest to oczywiście lek,ale o tym nie mówimy :)

lachu
22-06-09, 10:28
wiec w jakim pozywieniu jest jej najwiecej.?

niewula
22-06-09, 11:51
w soczku :D

chyba ci juz napisal!

MolderDist
23-06-09, 00:22
KowalX no tak ma zdolności lecznicze to napewno, ale we wszystkich badaniach była dodatkowa suplementacja, a nie np. dodatkowa porcja orzechów ;-)

KowalX
23-06-09, 00:43
A nikt nie każe jeść tylko orzechów.To tak jakbyś chciał dostarczyć witamin czy innych aminokwasów bez suplementacji nie mają żadnych właściwości ?Nie tylko witaminy tak działają czy pierwiastki śladowe również i aminokwasy wywierają pozytywny wpływ na organizm.

fallenursus
23-06-09, 14:28
wsumie nie wiem poco ta dyskusja, jesli i tak powszechnie wiadome ze dobre okablowanie to nic innego jak niski BF% i genetyka.

fallenursus
23-06-09, 15:20
Genetyka ma tu duze znaczenie przyznam. Ja wyżylony nigdy nie byłem, nawet przy niskim BF. Leciutkie okablowanie i mi to wystarcza, przynajmniej laski się nie brzydzą, bo chyba lepiej, zeby sie Tobą laski jarały, a nie zgraja chłopców na forum kulturystycznym :))

plyniemy w tej samej lodzi ;)

KowalX
23-06-09, 20:27
co racja to racja :)

lachu
23-06-09, 22:19
nie ma to tamto.
dolejcie mu dobrze gada.