Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : moja dieta raz jeszcze

wojtas3
20-06-09, 12:27
trochę się maniakalny stałem z tą dietą ale opiszcie co można by jeszcze zmienić waga 89kg cel masa

5 00
100płatków owsianych
4jajka łyżka miodu i trochę kakaa

9 30
150chleba razowego różny to chleb czasami trochę pseudo razowy ale jednak razowy(mieszkam na wiosce i nie zawsze jest taki jaki chce )
puszka tuńczyka w oleju

12 00
150gram chleba razowego
80gram sera żółtego troszkę margaryny

15 30 (przed treningowy)
100gram ryżu parabolicznego 150 piersi z kuraka

18 00 carbo 50 g trochę później odżywka białkowa (przed i po treningu 9g bcaa)

19 00 100gram ryżu parabolicznego 150 piersi z kuraka

21 30 150 gram twarogu chudego z oliwa

w sobotę i niedziel różnie to bywa najczęściej omijam jeden posiłek z racji że śpię dłużej i nie dam rade wcisnąć

ogólnie to chodzę tak najedzony że nie czasami nie mogę wcisnąć następnego posiłku ale zmuszam się a mimo to wydaje mi się że trochę za mało węgli co o tym sądzicie?

KowalX
20-06-09, 14:47
jeśli jesz pseudo razowy to może być to zwykły biały chleb barwiony karmelem.Powinien być ciężki i mniej delikatny.Jeśli masz problem z dostaniem razowego weź ten jasny (pytlowy).Dobre pieczywo zachowuje dłużej świeżość.

czyli co dzień jesz to samo :errf: niedobrze

wojtas3
20-06-09, 21:38
KowalX dlaczego niedobrze? może coś doradzisz?

KowalX
20-06-09, 22:00
KowalX dlaczego niedobrze? może coś doradzisz?

No jak niedobrze ,a jak rodzice Ci robili posiłki to też całe życie to samo.Jest dział z potrawami ,a dużo osób robi diety jednodniowe.Nie tędy droga do zdrowia.

wojtas3
21-06-09, 14:45
KowalX napisał byś swoją dietę jakby ci się chciało

KowalX
21-06-09, 14:57
po pierwsze warzysz inaczej,masz inny metabolizm i inną budowę ciała.po drugie nie mam jako takiej diety jem odpowiednio białka ,węgli na porę i porcję.pisałem już kiedyś.dwa posiłki masz np w ksiązce kucharskiej.a po trzecie musiał bym spisywać cały miesiąc czy tydzień co jem.
na pewno podstawą jest ciemny ryż ,spożywam również makaron razowy oraz makaron ryżowy ,ziemniaki bardzo rzadko np 2-3razy na miesiąc nigdy w formię smażonej.napiszę w przyszłości więcej potraw w dziale książka kucharska może dzisiaj coś jeszcze skrobnę.

pzdr