Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta na przyrost masy prosze o sprawdzenie

swiroos
19-06-09, 01:01
Oto moja dieta na masę proszę o weryfikację czy jest dobra. Czy powinienem stosować jakieś suplementy z góry dziękuję.
Posiłek 1: Pół szklanki płatków owsianych ugotowanych na pól szklanki mleka 0,5 % tłuszczu.
Posiłek 2: 3 kawałki razowego chleba z odrobiną masła na chlebie chuda wędlina lub chudy twaróg.
Posiłek 3: Godzina przed treningiem. 200g chudej wołowiny z grilla plus pół paczki gotowanego brązowego ryżu lub kaszy.
Posiłek 4: Po treningu. 200g piersi z kurczaka z grilla plus pół paczki gotowanego brązowego ryżu lub kaszy plus sałatka z warzyw.
Posiłek 5: 3 kawałki razowego chleba z masłem oraz wędliną lub chudym twarogiem.
Posiłek 6: Odtłuszczony jogurt 250g plus 50 gram otrębów pszennych.

swiroos
19-06-09, 01:12
Mam 24 lata 185 cm wzrostu i 80 kilo wagi jestem facetem moja praca należy do siedzących nie brałem zadnych odżywek

michal_44
19-06-09, 20:32
Wydaję mi się że za mało białka w ostatnim posiłku. Jeśli chcesz nabrać masy to w ostatnim posiłku powinieneś jeść produkty wysokobiałkowe np. chudy ser twarogowy, jajecznicę,

metadon
19-06-09, 21:02
też mi sie tak wydaje.w jogurcie wiecej ww niz bialka...najlepie ser chudy(oczywiscie bialy)bo to prawie samo bialko w dodatku kazeinowe(wolno trawione czyli w sam raz na noc)

KowalX
19-06-09, 21:19
jogurt ma dużo więcej wapnia.Ja bym zrezygnował na noc z węglowodanów.

możesz też zjeść np 300g serka wiejskiego

tylko jest problem to dieta na masę czy by ją zrzucić ?

swiroos
19-06-09, 23:06
Chodzi mi o nabranie masy co do ostatniego posiłku to gadałem z dietetykiem i też polecił chudy twaróg lub jakieś białko w proszku

KowalX
19-06-09, 23:37
Chodzi mi o nabranie masy co do ostatniego posiłku to gadałem z dietetykiem i też polecił chudy twaróg lub jakieś białko w proszku

wiem,że w Polsce jest kult twarogu.Może być twaróg na noc owszem ,ale nie codziennie.Jest to najgorszy rodzaj nabiału.Ma najgorszy stosunek białka do wapnia.

swiroos
20-06-09, 00:06
To co zamiast twarogu można zjeść????

KowalX
20-06-09, 00:20
To co zamiast twarogu można zjeść????

może to być białko w proszku
może to być twaróg + np pomidor(dla smaku)
mogą to być dwa serki wiejskie lekkie po 150g+ sałata(dla smaku)
może być puszka tuńczyka (w sosie własnym)

jest wiele rzeczy...

najlepiej gdy potrawa ma dużo białka ,mało węglowodanów i niewiele tłuszczu

swiroos
20-06-09, 10:37
Dzięki KowalX