PDA

Zobacz pełną wersję : siła i wytrzymałość

NOERNAR
17-12-06, 20:03
od maja trenuje biegi, stosuje l-karnityne treca, schudłem 16,5 kilo, biegam co drugi dzień po 12,5 km, w dni co nie biegam staram sie chodzić grać w koszykówke i na basen. Po takich treningach czuję się bardzo wypompowany, staram sie nie jesc po 18. Mam pytanie jakie suplementy mozna byłoby wziąść żeby zyskać na sile i wytrzymałości bez skoków wagi ciała? Czy stosować jakieś suple na regenerację gospodarki wodno-elektrolitowej organizmu? jak napisałem wyżej po takich treningach czuje się bardzo wypompowany i osłabiony.

Dexter1900
17-12-06, 20:13
No ja się nie dziwie że po takim długim biegu jesteś zmęczony... Ale pewnie ktoś coś ci doradzi :D

Blakee
17-12-06, 20:34
L-karnityna, którą stosowałeś nie tylko wspomaga odchudzanie, ale też poprawia wydolność tlenową. Warto również sięgnąć po jakąś odżywkę, typu carbo, która dostarczy Ci energii, najwazniejszych pierwiastków oraz witamin przed, w trakcie oraz po treningu. Do tego przyda się na pewno tauryna. Jest to aminokwas, który hamuje po części wydzielanie się katabolicznych enzymów lizosomalnych, dzięki temu zwiększając wytrzymałość organizmu oraz redukując zmęczenie. Działa antykatabolicznie i atyoksydacyjnie, a także uefektywnia "pracę" insuliny.
Nie zapomnij o wysoko-kalorycznym posiłku po treningu :)

NOERNAR
17-12-06, 21:02
czy takie połączenie supli: jabłczan kreatyny, maz carb treca, l-karnityna jest wskazane?
czy moze ktoś podpowie mi dokładnie jakie mam zakupić suple, chodzi mi żeby zwiększyć silę i wytrzymałość BEZ SKOKU WAGI CIAŁA, uzupełniać elektrolity w organiżmie :-) nadal biegam żeby utrzymać obecną wagę, a w maju mam kolejny egzamin z wf. Ze 110 kilo udało mi się zejść na 93,5 i nadal chcę tak trzymać, ale jak pisałem wyżej jestem po takich treningach bardzo wypompowany.

Jose
18-12-06, 21:37
vitargo mysle w Twoim wypadku swietnie by sie spisalo :)