Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plan pakowania

Kubix
18-06-09, 13:27
Witam!!!
To mój pierwszy post więc jak coś jest źle to sorki:P

A więc tak:
Ogólnie to chce przypakować na wszystkie partie mięśni...
Jednak nie chcę ćwiczyć tak jak niektórzy co tylko idą do siłownię, poćwiczą, a tak to siedzą w domu itp.

Na nogi w domu ćwiczył nie będę gdyż dużo biegam z psem, gram w piłkę i jeżdżę na rowerze ( to tak jakbym gdzieś z 3-4 h biegał na bieżni).

Brzuch:
1. A6W
2. Brzuszki

Ręce:
1. Podnoszenie hantla ( 3 ćwiczenia)
2. Pompki
3. Ćwiczenia z ekspanderem ( 2 ćwiczenia)

A jeśli by padało to na nogi:
1. Przysiady
2. Rower mechaniczny
3. Wspięcia na łydki

Trening z brzuchem i rękoma będę ćwiczył po południu ( nogi zawsze:P)

I tu moje pytania:
1. Czy trening jest dobry??
2. Czy biegając ćwiczę także mięśnie brzucha??
Jak sobie przypomnę coś jeszcze to dopiszę:)

Dzięki za pomoc!!;)

p_narozny
18-06-09, 14:15
To sie kupy nie trzyma co piszesZ:) Tyle bzdur ze nawet nie warto komentowac. Moze zapomnij o tym co napisales wyzej. Ile masz lat? I czy myslales zeby sie zapisac na silownie? Pozdro

metadon
18-06-09, 15:25
Czy biegając ćwiczę także mięśnie brzucha??

Ja ćwiczę jak czytam twój post :yawn:

Kubix
18-06-09, 21:50
Mentagon kretynie... biegając nie ćwiczysz mięśni brzucha jak byś robił np. A6W ale trochę ćwiczysz..!!! Jak nie wierzysz idź pobiegać i dotknij mieśnie brzucha... ( są twarde w niektórych momentach więc mięśnie pracują) Więc jak nie wiesz to stul...

Aha a co do pierwszego użytkownika to nie wiem o co ci niby chodzi;/
Co jest źle w tym treningu niby??;/
Ćwiczę głowne mięśnie brzucha dzięki A6W i skośne dzięki brzuszkom..
Co do rąk biceps, mięśień trzygłowy i coś tam jeszcze...

Wiec może powiedz co jest źle....

milosc309
18-06-09, 23:04
powiedz najpierw co chcesz osiągnąć, mase ? rzeźbe ? polepszyć kondycje ? zrzucić zbędne kg ?
Tylko nie mów że wszystko na raz bo np masa i rzeźba sie nawzajem wykluczają (nie mozna dwoch na raz robic).

slim shady
19-06-09, 00:07
Przy bieganiu pracują wszystkie mięsnie, niektóre w większym stopniu inne w mniejszym, to co tam napisałeś to nie będzie przynosiło efektu na jaki liczysz,musisz ćwiczyć całe ciało a nie tylko ręce bo będziesz wyglądał śmiesznie, nie porównuj treningu aerobowego z siłowym jeśli chodzi o rozwój umięśnienia nóg bo to inne sprawy są, dobrze by było jakbyś się zapisał na siłownie a jak nie dasz rady to polecam trening domatora http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp kolejna kwestia to częstotliwość treningu, codziennie to nie za dobry pomysł bo mięsnie rosną kiedy odpoczywaja a nie gdy je trenujemy, basen i biegani to fajna sprawa, ale bieganie codziennie może utrudnić Ci łapanie masy i nadwyrężyć stawy więc polecam biegać 3-4 razy w tygodniu minimum 30 minut mx 1 h, najważniejszą kwestią jest jedzenie, staraj zdrowo się odżywiać, wejdź do działu dieta iprzeczytaj podklejone tematy na temat odżywiania, mślę że rozjaśni Ci się kilka kwesti, pamiętaj żeby dobrze się nawadniac i spać minimum 8 h,

Kubix
19-06-09, 08:44
To tak:
Zależy mi wyłącznie na rzeźbie gdyż mase mam ( 175 cm wzrostu 71 kg):D
Co do biegania to dystanse ponad 2km bede biegał co drugi dzień lecz codziennie będę biegał z psem, grał w piłkę itp...
Na siłkę też się prawdopodobnie zapiszę, lecz skupię się na brzuchu i bicepsie, co do nóg to bieżnia najwyżej...
Aha dieta moim zdaniem nie jest ogólnie potrzebna chyba, że ktoś w zawodach występuje... jedyną rzeczą jaką będę przestrzegał to dużo błonnika...

wojtas3
19-06-09, 09:13
Kubix nie masz masy 71kg i to pewno sporo tłuszczu wogule o kant dupy takie ćwiczenia zajął byś się tym poważniej a dieta niepotrzebna? :yawn:

Kubix
19-06-09, 10:00
wojtas mój kumpel żre wszystko ( nie mogę powiedzieć, że je gdyż zje około 40% więcej odemnie na dzień a jest niższy o jakieś 15cm) więc nie przesadzaj...
W biednch krajach ludzie jedzą co im w ręcę popadnie a jakoś i tam są ludzie umięśnieni ( Afryka)... więc....;/
Po drugie nie jest to tłuszcz gdyż ćwiczę od 11 roku życia i po prostu jestem tak zbudowany...zaniedbywałem trochę brzuch więc teraz muszą to nadrobić...
Nogi mam dość mocne ( spokojnie ponad 2km)
Chcę po prostu żeby moje mięśnie były jakby bardziej wyrzeźbione ( mniej wody).. Są na to specjalne odżywki ale nie zamierzam tego gówna brać;/

Czacha
19-06-09, 10:25
Po co takie teksty Czacha???

/Symu

Początkująca
19-06-09, 11:05
Czacha (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=14642) pomocy potrzebujesz?

Symu
19-06-09, 11:16
Kubix mięśnie z niczego raczej nie urosna, ale po kolei.

Ćwuczenia jakei proponujesz może na początku coś tam dadzą ale watpie żeby o to Ci chodziło. Niestety nie jest łatwo zbudować odpowiednią mase mięśniowa dlatego najlepiej wybrać się na siłwonie i ulożyć porzadny plan. Jeżeli nie chcesz możesz nie stosować żadnych diet, potrenuj 1-2 miesiace porzadnym planem bez diety i wtedy przekonasz sie czy jest ona Ci potrzebna.

Kubix
21-06-09, 21:55
Dobra ludzie....
Przerzuciłem się na trening ogólnorozwojowy... tylko zamiast drążka mam inne ćwiczenie na plecy ale też OK:D
Tylko mam jeden problem....
1. Troszkę to do mnie za słabe.... zrobiłem od razu dwie serie pierwszego dnia i byłem tylko trochę zmęczony a jak jeszcze przeczytałem, że ten trening co drugi dzień to się delikatnie mówiąc zdziwiłem...;/

Wiem ,że mięśnie muszą odpoczywać, ale ciągnie mnie, żeby ćwiczyć codziennie...

Mięśnie nóg wzmacniam codziennie bo tu biegam, tu gram, to rower, tu pies więc nawet jak bym chciał przerwę to się nie da;P

Ale wracając do tematu: co bym mógł robić co drugi dzień nie ćwicząc ogólnorozwojówki... Może jakiś mini trening czy cuś podobnego...:D??

Kubix
21-06-09, 22:01
Mogę chociaż trochę w worek bokserki poklepać i np. A6W??

KowalX
21-06-09, 22:27
1. Troszkę to do mnie za słabe.... zrobiłem od razu dwie serie pierwszego dnia i byłem tylko trochę zmęczony a jak jeszcze przeczytałem, że ten trening co drugi dzień to się delikatnie mówiąc zdziwiłem...;/

,a robisz 50% ciężar z maksymalną intensywnością,może zbyt długie przerwy między ćwiczeniami?
Coś nie tak.Po ile powtórzeń w serii?

Biernaczek
21-06-09, 22:35
Witam!!!
To mój pierwszy post więc jak coś jest źle to sorki:P

A więc tak:
Ogólnie to chce przypakować na wszystkie partie mięśni...
Jednak nie chcę ćwiczyć tak jak niektórzy co tylko idą do siłownię, poćwiczą, a tak to siedzą w domu itp.

Na nogi w domu ćwiczył nie będę gdyż dużo biegam z psem, gram w piłkę i jeżdżę na rowerze ( to tak jakbym gdzieś z 3-4 h biegał na bieżni).

Brzuch:
1. A6W
2. Brzuszki

Ręce:
1. Podnoszenie hantla ( 3 ćwiczenia)
2. Pompki
3. Ćwiczenia z ekspanderem ( 2 ćwiczenia)

A jeśli by padało to na nogi:
1. Przysiady
2. Rower mechaniczny
3. Wspięcia na łydki

Trening z brzuchem i rękoma będę ćwiczył po południu ( nogi zawsze:P)

I tu moje pytania:
1. Czy trening jest dobry??
2. Czy biegając ćwiczę także mięśnie brzucha??
Jak sobie przypomnę coś jeszcze to dopiszę:)

Dzięki za pomoc!!;)

Początkujący.
Zero wiesz ale z czasem.
Najpierw zacznij tak jak tu już forumowicze podpowiadali od ułożenia diety,wyznacz sobie cel, czyli: masa,rzeźba, redukcja t. tłuszczowej.
Po tym ułóż trening na początek ogólnorozwojowy.

Kubix
22-06-09, 14:02
Robię dokładnie taki plan jak podał Mawashi... z strony ***.pl
Zna się chyba;P I robię dwie serie każdego ćwiczenia czyli jakby dwa treningi

KowalX
22-06-09, 14:22
Robię dokładnie taki plan jak podał Mawashi... z strony ***.pl
Zna się chyba;P I robię dwie serie każdego ćwiczenia czyli jakby dwa treningi

W ogólnorozwojówce robi się jedną serię i ćwiczy całe ciało.Ćwiczeń ma być od 8-12.Co ćwiczenie mięśnie powinny być oddalone od siebie jak najdalej.Ciężar 50% maksymalnego, krótkie przerwy odpoczynek po zrobieniu całego obwodu.Obwód powtarzamy 2 -3x