Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Na mase

Sadownik
17-12-06, 18:15
Ćwicze już ok 3 miesiące i mam zamiar zacząć brać coś na mase myśle tu o jakiejś odżywce węglowo białkowej i do tego jakąś kreatyne
troche się na tym znam ale nie aż tak żeby wiedzieć co dobrze z czym połączyć
a co byście polecali????????

Luki_25
17-12-06, 18:51
Gainer i bialko owszem ale to jest uzupelnienie diety wiec musisz zaczac od ulozenia jej. zapraszam do dzialu dieta posty podwieszone. polecam Gainer 1 z Vitalmaxu jeden z lepszych w przystepnej cenie. o kreatynie pomysl za jakies 2 miesiace :wink: pozdrowionka

Blakee
17-12-06, 19:36
Znasz się na tym a nie wiesz jak to ze sobą połączyć...? To tak jakby wiedzieć co to są za liczby 1 i 2, ale nie potrafić ich do siebie dodać :P
No więc 3 miesiące to zdecydowanie za mały staż na kreatyne, niektórzy twierdzą, że pół roku wystarczy, ale ja myślę, że granica powinna znajdować się nieco wyżej...
Jeśli chcesz zwiększyć masę mięśniową to sporządź sobie dietę, jedz kilka (od 3-5) wysoko-kalorycznych posiłków dziennie, przystosuj swój plan treningowy do zamierzonego celu (o planach na masę jest bardzo wiele info na tym forum), pij dużo wody dziennie (2-4l), a także śpij wystarczająco dużo (proporcjonalnie do intensywności treningów), aby mięśnie mogły się zregenerować (minimum 8 godzin ciągłego snu w nocy) oraz unikaj stresu :)
W diecie ważne są proporcję spożywanych substancji, tj. białka, węglowodanów i tłuszczy...Aby to ustalić powinieneś stwierdzić czy jesteś mezo- , endo- czy moze ektomorfikiem (o tym również jest na tym forum).
Wiele informacji możesz znaleźć na tej stronce http://www.u.waw.pl .

Sadownik
18-12-06, 15:54
Blakee ja to wszystko wiem
mi chodzi tylko jakie odżywki ze sobą połączyć ginera+ kreatyna ale dokładnie jaki rodzaj jaka marka
a nie ty mi tu szczelisz wykład jak bym sie pytał jak co to jest kulturystyka

Blakee
18-12-06, 17:48
Skoro wiesz co jest co, to nie będziesz mieć problemów z wyborem supli...Wkońcu to Ty najlepiej wiesz, jakie masz braki w diecie...Jeśli chodzi o kreatynę i gainera to jest normalne połączenie nie ma w tym nic dziwnego (oczywiscie nie je się tego w jednej porcji:P). Na pierwsze cykle zwykło się stosować najsłabsze monohydraty kreatyny w połączeniu z jakimś transporterem. Oczywiście najlepszymi firmami na rynku są Olimp i Trec i warto sięgać właśnie po ich produkty (chociaż słyszałem, że chyba mono Activity jest dobre), ale przy Twoim stażu odradzam kreatynę...

Sadownik
18-12-06, 20:03
zakupiłem juz ginere Magnum 8000 z treca i kreatyne monohydrat z megabolu + dekstroze też z megabolu
mam zamiar zrobić 1 cykl z kreatyną i przerwa jakieś 4 miesiące

jonasz7
19-12-06, 09:40
A ile masz tego magnuma?
Zestaw całkiem, całkiem. Jadłem tą krete i poszło mi trochę siły, masa też by poszła ale nie stosowałem diety a one jest najwżniejsza.

Sadownik
19-12-06, 16:02
tego magnum'a mam 4kg

i takie pytanie
bo nie wolno w jednej porcji mieszać ginery i kreatyny
czyli najpierw moge zypić koktajl z ginery a później zaraz z kreatyny czy muszę coś odczekać????????????

adrys
19-12-06, 16:26
To zalezy, jezeli chodzic ci posilek potreningowy to najpierw pijesz kreatyne a pozniej czekasz 30 min i pijesz gainera, pamietaj ze kreatyne powinno sie porzyjmowac na pusty żoładek, Pozdrawiam!

robinnn
19-12-06, 16:33
Dziwne , że w magnumie jest kreatyna ktorej podobno nie można spożywać w połączeniu z mlekiem , czyli z tym z czym mieszamy gainera :D:DOczywiście ta kreatyna tam to pic na wodę , za którą się niepotrzebnie dopłaca .

Sadownik
19-12-06, 16:49
pamietaj ze kreatyne powinno sie porzyjmowac na pusty żoładek

no ale jak tu przyjmować kreatyne na pusty żołądek po całym dniu????

jonasz7
19-12-06, 18:18
Masz tu rozpiske spożywania jednego i drugiegou:
Rano na czczo kreta 5gr. (z sokiem najlepiej bo samej z wodą nie da się pić :cry: ) z dextro.
pół godz. po krecie śniadanie z gainerem.
W szkole możesz gainera
potem albo przed treningiem pół godz. krete z dextro
lub odrazu po treningu z gainerem.

Może SOG?? :mrgreen:
pzdr.

Sadownik
20-12-06, 16:09
tylko że na kreatynie dawke mam 6gram dziennie i pisze żeby jej nie przekraczać
czyli chce ją sporzywać po treningu
i jeszcze takie pytanie
czy można mieszać odżywki z wodą mineralną gazowaną ?? ?? ??

adrys
20-12-06, 17:09
jak bedziesz wstanie to wypic to pij

jonasz7
20-12-06, 19:35
na kreatynie dawke mam 6gram dziennie i pisze żeby jej nie przekraczać

A jaką krete bierzesz??
Ja nonohydrat brałem 30 gr. dziennie(faza nasycenia), po 10gr. dziennnie, rano i przed lub po treningu. Wydaje mi się 6 gr. to trochę mało ja biore jabłczan (silniejszy) 10gr. treningowe i 5gr. w nie treningowe.
Wydaje mi się że trochę głupote tam napisali, ale najpierw napisz co to za kreta!!!
pzdr.

P4l4d7n
20-12-06, 19:41
Odzywki z woda... zwymiotowac sie mozna heh

jonasz7
20-12-06, 19:48
Odzywki z woda... zwymiotowac sie mozna heh

Noooooo masz racje proponuje jakiś soczek, i do tego ew. woda ale jak już pijesz wode to nie gazowana z mikroelementami :mrgreen:

Sadownik
20-12-06, 20:27
jonasz7 ja biore Megabol Total Creatine

i tu masz wycinek z atrykułu na temat tej kreatyny

"Jednak najnowsze badania wykazują że czysta kreatyna może być z powodzeniem stosowana bez fazy wysycenia - (5g codziennie przez 3- 4 tygodnie). Okazuje się, że ta metoda jest równie skuteczna, a obecnie nawet bardziej zalecana."

jonasz7
20-12-06, 22:06
Ty Sadownik, ja brałem dokładnie brałem tą samą krete spokojnie możesz jeść z fazą nasycenia, napewno nie przedwkajuesz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja jadłem z fazą i przez pięć dni poszło mi 8 kilo na klate więcej :mrgreen:

Kakashi
20-12-06, 22:25
Sadownik, po 3 miesiacach kreatyna...heh no comments:D

P4l4d7n
20-12-06, 23:32
Faza nasycenia jest rzeczywiscie niepotrzebna.

---

Ja sie trzymam zdaleka od jakichkolwiek produktow Megabola heh

u.waw.pl
20-12-06, 23:33
jonasz7 ja biore Megabol Total Creatine

Czyli najgorszy monohydrat z obecnych na rynku.

jonasz7
21-12-06, 08:55
Wydaje mi sie że są gorsze ale na początek mu powinen zadziałać.
Wszyscy narzekaą na Megabol, a bym był jednak innego zdania. Może ne najlepsze ale za tą cenę to dobre, tylko odżywki to mają okropne.
pzdr.

Dzban
21-12-06, 12:24
Ja tam brałem Acitivite monohydrat proszek 500 g według rankingu u.waw.pl jest wyżej od megabola a niewiele drożej. Efekty były bardzo dobre. Cena około 50 zł.

bartek145
21-12-06, 18:21
Ja wlasnie jem vitalmaxa 500g placilem 40 pln.
I stwierdzam ze jest niewykonalne pic to z woda. Ja pije z dextro juice:)
Pozdro

u.waw.pl
21-12-06, 21:28
Wydaje mi sie że są gorsze

Który jest gorszy ?

jonasz7
22-12-06, 10:05
Który jest gorszy ?

Na allegro pełno takich, niewiadomego pochodzenia. Wiem że nie warto ich kupować ale spójrz na liczbe ofert.
pzdr.

Sadownik
22-12-06, 16:26
jak dla mnie nie ma gorszych odżywek
skoro i tak na każdego co innego działa to może akórat na kogoś najgorsza według Ciebie zadziała i dla tego kogoś ta odżywka bedzie najlepsza!!!!

jonasz7
22-12-06, 17:43
Sadownik, masz zupełną rację, ja jeszcze nie trafiłem na odżywke, która by nie zadziałała. Więc myślę, że kulturyści tacy jak my powinni kupować różne odżywki, zaczynając od tych tanich.
pzdr.

u.waw.pl
23-12-06, 10:28
jonasz7 dopiero zaczynasz, więc nawet bez odżywek by Ci szło, poczekaj z rok i wtedy będziesz mógł ocenić, która odzywka coś Ci daje.

jonasz7
23-12-06, 11:06
Już za puźno, już jestem po dwuch cyklach krety. Ale diete też trzymam, myśle że teraz już będzie tylko lepiej :mrgreen:
Wiem że spieprzyłem sobie początek :cry: , ale nad rozlanym mlekiem się nie płacze, ale za to pomagam innym początkującym żeby nie zaczeli tak jak ja :smile:
pzdr.