Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka odżywka na rzeźbę

Piotrek93
17-06-09, 19:59
Witam! Pierwsze moje pytanie. Mam szesnaście lat i roczne doświadczenie z siłownią. Do tej pory ćwiczyłem nic nie biorąc. Chciałbym się dobrze wyrzeźbić. Czy mogę wogóle brać odżywki w tym wieku? Ćwiczę cztery razy w tygodniu i trzy razy na worku w pozostałe dni. Moja waga to 90kg(ogólnie masywny jestem) wzrost 180cm.
Jeśli jest jakaś tania i dobra odżywka lub dieta dla mnie na rzeźbę to proszę o info.

P.S
Jeśli dowaliłem jakiegoś kwadrata to proszę o wyrozumiałość, bo nie mam dużego pojęcia o kulturystyce.

KowalX
17-06-09, 20:25
Witam! Pierwsze moje pytanie. Mam szesnaście lat i roczne doświadczenie z siłownią. Do tej pory ćwiczyłem nic nie biorąc. Chciałbym się dobrze wyrzeźbić. Czy mogę wogóle brać odżywki w tym wieku? Ćwiczę cztery razy w tygodniu i trzy razy na worku w pozostałe dni. Moja waga to 90kg(ogólnie masywny jestem) wzrost 180cm.
Jeśli jest jakaś tania i dobra odżywka lub dieta dla mnie na rzeźbę to proszę o info.

P.S
Jeśli dowaliłem jakiegoś kwadrata to proszę o wyrozumiałość, bo nie mam dużego pojęcia o kulturystyce.

dieta wysokobiałkowa + dużo płynów + warzywa.Dla zdrowia możesz jeszcze dodać zdrowe tłuszcze roślinne oraz z ryb.
Dokupić możesz izolat białka serwatki w celu uzupełnienia diety/nie może on przekraczać 1/3dziennego zapotrzebowania na białko w stosunku do naturalnego ,a dobrze jeśli i 1/4.

niewula
18-06-09, 11:07
dokladnei tak jak wyzej daj organizmowi potrzebne mu skladniki jak bialko i witaminy a eliminuj rozne weglowodany ,tzn ich nie wyeliminujesz ale zmiejsz ich dawke ,a bedzie dobrze

Sosna91
18-06-09, 11:10
na rzeżbe\redukcje według mnei aminokwasy to podstawy.

Russel
18-06-09, 12:12
glutamina dla ochrony mięśni oraz amino albo izolat
i dobry termogenik- zawsze pomocny!