Zobacz pełną wersję : dieta warta wydawania pieniędzy ?
witam :)
tak jak w tytule czy przedstawiona przeze mnie poniżej dieta jest czegoś warta ? wiem ze napewno znacznie odbiega od tych idealnych ale mysle ze lepsze to niż nic.... :)
7.00 tuńczyk w puszcze w sosie własnym, pomidorach lub oleju 120g + 100 g płatek kukurydzianych/owsianych,musli(suche, bez mleka)
11.00 3 kanapki z szynką + serek wiejski
13.30 35g odrzywki białkowej whey protein compex + 50g płatek kukurydzianych na sucho(bez mleka)
16.00 100g ryżu długoziarnistego białego + mieso lub 2 jajka na twardo lub 50g twarogu chudego
17.00-18.00 (w dni treningowe trening)**
18.25 35g odrzywki białkowej whey protein complex
18.30 100g makaronu
21-23 200g twarogu chudego z pomidorem, ogórkiem, sałata….
Dni treningowe** - niedziela lub poniedziałek, środa, piątek
obecnie ważę 75kg...
witam :)
tak jak w tytule czy przedstawiona przeze mnie poniżej dieta jest czegoś warta ? wiem ze napewno znacznie odbiega od tych idealnych ale mysle ze lepsze to niż nic.... :)
7.00 tuńczyk w puszcze w sosie własnym, pomidorach lub oleju 120g + 100 g płatek kukurydzianych/owsianych,musli(suche, bez mleka)
11.00 3 kanapki z szynką + serek wiejski
13.30 35g odrzywki białkowej whey protein compex + 50g płatek kukurydzianych na sucho(bez mleka)
16.00 100g ryżu długoziarnistego białego + mieso lub 2 jajka na twardo lub 50g twarogu chudego
17.00-18.00 (w dni treningowe trening)**
18.25 35g odrzywki białkowej whey protein complex
18.30 100g makaronu
21-23 200g twarogu chudego z pomidorem, ogórkiem, sałata….
Dni treningowe** - niedziela lub poniedziałek, środa, piątek
obecnie ważę 75kg...
jedyny posiłek który mi się podoba to ten o 16h, ostatecznie ten wieczorny
200g twaróg chudy + pomidor będzie ok
Mało mięsa ale ja mam podobnie.Jem 2 razy dziennie po 150g piersi i tak jak Ty szynka i tuńczyk.Reszta twarogi i jajka!!!
wiadomo jak to jest z miesem, wtedy kiedy jest na obiad to jem i nie wybrzydzam:) przeważnie jest ok 5 dni na 7 dni w tygodniu. mam troszeczke zabiegany dzień i niezbyt jest czas na robienie miesa: od 7-15 praca, potem nauka w domu duzo czasu zabiera ale studia trzeba miec, dla dziewczyny tez trzeba znalesc czas... nie jestem w stanie spedzac połowy czasu po pracy na siedzenie w kuchni i gotowanie dlatego stworzyłem diete taka która jestem w stanie zrealizować. wiadomo mieso i warzywa bede zamieniał w posilkach przed i potreningowych wmiare możliwośći. ale czy diata moze być? czy wystarczajaca ilosc białka, wegli... ?? czy odrzywka białkowa w dobrych momentach przyjmowana, itp.... ??
wiadomo jak to jest z miesem, wtedy kiedy jest na obiad to jem i nie wybrzydzam:) przeważnie jest ok 5 dni na 7 dni w tygodniu. mam troszeczke zabiegany dzień i niezbyt jest czas na robienie miesa: od 7-15 praca, potem nauka w domu duzo czasu zabiera ale studia trzeba miec, dla dziewczyny tez trzeba znalesc czas... nie jestem w stanie spedzac połowy czasu po pracy na siedzenie w kuchni i gotowanie dlatego stworzyłem diete taka która jestem w stanie zrealizować. wiadomo mieso i warzywa bede zamieniał w posilkach przed i potreningowych wmiare możliwośći. ale czy diata moze być? czy wystarczajaca ilosc białka, wegli... ?? czy odrzywka białkowa w dobrych momentach przyjmowana, itp.... ??
rozbijasz dużą pierś,przyprawiasz to jakieś 2minuty dzielisz na pół i masz 2porcję mięsa.
A wracając do tematu podaj ile mięsa ,jakiego ,ile szynki jakiej(sobacz czy nie pompowana wodą) ,bo bez wielkości w g nie da się obliczyć.
Zmień ryż na ciemny.
szynka to przeważnie krakowska, polędwica, itp.
a co do ryzu to własnie jutro ide kupic.... obecnie kończe jeśc ryz długoziarnisty biały(kiedys ktos mi go polecił, ze podono długoziarnisty jest dobry... ??), wiec mam go zmienic na ciemny? jak to sie fachowo nazywa;] ? jak pisze na opakowaniu ?? jutro zakupy bede robił w makro dla ułatwienia :) i jeszcze jaki makaron kupić ?
szynka to przeważnie krakowska, polędwica, itp.
a co do ryzu to własnie jutro ide kupic.... obecnie kończe jeśc ryz długoziarnisty biały(kiedys ktos mi go polecił, ze podono długoziarnisty jest dobry... ??), wiec mam go zmienic na ciemny? jak to sie fachowo nazywa;] ? jak pisze na opakowaniu ?? jutro zakupy bede robił w makro dla ułatwienia :) i jeszcze jaki makaron kupić ?
makaron i ryż pełnoziarnisty (będą koloru brązowego lub ciemnego)
hehe dalej nie podałeś ile gram tej szynki i dodaj z dwie porządne porcje warzyw do posiłków ,bo przy diecie wysokobiałkowej to konieczność to samo dużo wody.
Zaraz policzę tak na oko...............
Białko widzę że oki bo mniej więcej 180-200g z roślinnym wychodzi to jest 2.5 więc dobrze!!!
Węgle 300-330g a więc 4.2 na kg masy nie wiem czy tyle Ci styknie ale możliwe!!! AHA w ogóle to ma być dieta na masę!???
Mało masz tłuszczu.Dodałbym oliwę z oliwek albo jakiś orzechy!!!
białko roślinne liczymy z minusem ,bo dużo do kibla idzie
[obecnie ważę 75kg... ]
uzupełnij profil i daj znać