Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przyrost siły i tkanki mięśniowej!

Kyku
15-06-09, 21:17
Chodzi mi o przyrost tkanki mięśnowej i siły przy równoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Myślałem o połączeniu Kreatyny z Elkarnityną - co wy myślicie o takim połączeniu i jakie są wasze pomysły ??

KowalX
15-06-09, 21:24
Chodzi mi o przyrost tkanki mięśnowej i siły przy równoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Myślałem o połączeniu Kreatyny z Elkarnityną - co wy myślicie o takim połączeniu i jakie są wasze pomysły ??

podaj staż treningowy,wiek...

klocur
15-06-09, 21:58
nie ma mozliwosci jednoczesnego nabierania masy miesniowej i redukcji tluszczu !
powod ?
budowa masy - dodatni bilans kaloryczny w diecie
redukcja - ujemny bilans kaloryczny.
chyba ze sie wezmiesz za saa to moze cos to da

Kyku
15-06-09, 22:46
No masz racje nie brałem tego pod uwage :surprised: Hmmm potrzebuje coś co da mi siłe i rozbuduje mięśnie, jednak zależy mi żeby nie nabrać przy tym tkanki tłuszczowej.

Mój staż jest niewielki ponieważ dopiero zaczynam ( 1 miesiąc )
WZROST: ok. 185 cm
WAGA: 82-83 kg

Sosna91
15-06-09, 22:50
no to suplementy odpadaja ;] napisz za 5miesiecy ;]

KowalX
15-06-09, 22:59
No masz racje nie brałem tego pod uwage :surprised: Hmmm potrzebuje coś co da mi siłe i rozbuduje mięśnie, jednak zależy mi żeby nie nabrać przy tym tkanki tłuszczowej.

Mój staż jest niewielki ponieważ dopiero zaczynam ( 1 miesiąc )
WZROST: ok. 185 cm
WAGA: 82-83 kg

nic nie odpada...

ułóż dietę wysokobiałkową z niewielkim dodatnim bilansem kalorycznym ...
tłuszcz nie podskoczy mięśnie tak...
będziesz co prawda powoli będziesz nabierał masy mięśniowej ,ale bezpiecznie.A siła skoczy na pewno ;)

Sosna91
15-06-09, 23:08
no na suplementy za wczesnie wedlug mnie, ale dieta to nie suplement ;] to podstawa.

tak jak pisał kowalx tylko ze 99% użytkowników wezmą sobie te gadanie gdzies, chodzi mi o to że jakoś nie wierze że autor będzie teraz przeliczał kcal, węgle białka. ;] ale mogę sie mylić, zdarzają sie wyjątki, mnie 5miesięcy zajeło dojście że miska to podstawa, ale lepiej pozno niz wcale.

KowalX
15-06-09, 23:11
no na suplementy za wczesnie wedlug mnie, ale dieta to nie suplement ;] to podstawa.

tak jak pisał kowalx tylko ze 99% użytkowników wezmą sobie te gadanie gdzies, chodzi mi o to że jakoś nie wierze że autor będzie teraz przeliczał kcal, węgle białka. ;] ale mogę sie mylić, zdarzają sie wyjątki, mnie 5miesięcy zajeło dojście że miska to podstawa, ale lepiej pozno niz wcale.

z jednej strony masz rację ,ale od jednostek do mass :)

Kyku
16-06-09, 00:13
co do diety to rzeczywiście nie chce mi sie przeliczać tego wszystkiego....
Ale od niedawna zacząłem pilnować miski, w takim sensie że ograniczam jedzenie odrzucam hipsy i słodycze, staram się odżywiać w miare zdrowo

KowalX
16-06-09, 00:39
co do diety to rzeczywiście nie chce mi sie przeliczać tego wszystkiego....
Ale od niedawna zacząłem pilnować miski, w takim sensie że ograniczam jedzenie odrzucam hipsy i słodycze, staram się odżywiać w miare zdrowo

a szkoda ,bo to jednorazowy wysiłek ,a później procentuję.Jeśli dalej będziesz ćwiczył to za jakiś czas przeliczysz,bo warto ;)

odrzucasz chipsy ,słodycze to się chwali :)

od czasu do czasu polecam gorzką czekoladę minimum 60% kakao (w niewielkich ilościach ;)

skateboard
16-06-09, 04:32
Czytalem wszystkie posty po kolei ale jak doszedlem do tego momentu gdzie mowisz ze masz 15 lat to rozesmialem sie na calego. Zostaw odzywki w spokoju, zdrowo sie odzywiaj i cwicz z glowa a bedzie dobrze.

Kyku
16-06-09, 12:00
nie ważne jest to ile lat mam ;] rozwijam sie szybciej niż inni w moim wieku każdy kto widzi mnie pierwszy raz daje mi 18-19 lat. Mam bardzo silny organizm jak na swój wiek

klocur
16-06-09, 21:26
w wieku 15 lat wg mnie za wczesnie na silownie, ale masz swoj rozum i zrobisz jak uwazasz. ja zaczalem cwiczyc na silowni w wieku 17 lat, wczesniej cwiczylem w domu - tak sie zaprawilem odpowiednio do treningow na silowni ;]

dieta dieta ! odpusc sobie rzezbe na te wakacje i za rok juz bedziesz bardziej zadowolony ;]

NIKOLIS 168
16-06-09, 21:37
Ja w tym wieku zaczynałem a nawet brałem krete (błąd?) ale teraz czuje sie znakomicie i na nic nie narzekam. Chyba że kregosłup ale to stało się przy wyciskaniu maxa.

Sosna91
16-06-09, 21:52
Ja w tym wieku zaczynałem a nawet brałem krete (błąd?) ale teraz czuje sie znakomicie i na nic nie narzekam. Chyba że kregosłup ale to stało się przy wyciskaniu maxa.

masz 17 :) pogadamy za 20-30lat ;) ale w wieku 15lat nei chodzi o to ze nie mozna brac kreatyny bo sie cos stanie tylko szkoda potencjalu organizmu, i tak pomalu bedzie szlo a mega masy nikt w wieku 15lat nie ma, chyba ze na facie.