Zobacz pełną wersję : Przyrost siły i tkanki mięśniowej!
Chodzi mi o przyrost tkanki mięśnowej i siły przy równoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Myślałem o połączeniu Kreatyny z Elkarnityną - co wy myślicie o takim połączeniu i jakie są wasze pomysły ??
Chodzi mi o przyrost tkanki mięśnowej i siły przy równoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Myślałem o połączeniu Kreatyny z Elkarnityną - co wy myślicie o takim połączeniu i jakie są wasze pomysły ??
podaj staż treningowy,wiek...
nie ma mozliwosci jednoczesnego nabierania masy miesniowej i redukcji tluszczu !
powod ?
budowa masy - dodatni bilans kaloryczny w diecie
redukcja - ujemny bilans kaloryczny.
chyba ze sie wezmiesz za saa to moze cos to da
No masz racje nie brałem tego pod uwage :surprised: Hmmm potrzebuje coś co da mi siłe i rozbuduje mięśnie, jednak zależy mi żeby nie nabrać przy tym tkanki tłuszczowej.
Mój staż jest niewielki ponieważ dopiero zaczynam ( 1 miesiąc )
WZROST: ok. 185 cm
WAGA: 82-83 kg
no to suplementy odpadaja ;] napisz za 5miesiecy ;]
No masz racje nie brałem tego pod uwage :surprised: Hmmm potrzebuje coś co da mi siłe i rozbuduje mięśnie, jednak zależy mi żeby nie nabrać przy tym tkanki tłuszczowej.
Mój staż jest niewielki ponieważ dopiero zaczynam ( 1 miesiąc )
WZROST: ok. 185 cm
WAGA: 82-83 kg
nic nie odpada...
ułóż dietę wysokobiałkową z niewielkim dodatnim bilansem kalorycznym ...
tłuszcz nie podskoczy mięśnie tak...
będziesz co prawda powoli będziesz nabierał masy mięśniowej ,ale bezpiecznie.A siła skoczy na pewno ;)
no na suplementy za wczesnie wedlug mnie, ale dieta to nie suplement ;] to podstawa.
tak jak pisał kowalx tylko ze 99% użytkowników wezmą sobie te gadanie gdzies, chodzi mi o to że jakoś nie wierze że autor będzie teraz przeliczał kcal, węgle białka. ;] ale mogę sie mylić, zdarzają sie wyjątki, mnie 5miesięcy zajeło dojście że miska to podstawa, ale lepiej pozno niz wcale.
no na suplementy za wczesnie wedlug mnie, ale dieta to nie suplement ;] to podstawa.
tak jak pisał kowalx tylko ze 99% użytkowników wezmą sobie te gadanie gdzies, chodzi mi o to że jakoś nie wierze że autor będzie teraz przeliczał kcal, węgle białka. ;] ale mogę sie mylić, zdarzają sie wyjątki, mnie 5miesięcy zajeło dojście że miska to podstawa, ale lepiej pozno niz wcale.
z jednej strony masz rację ,ale od jednostek do mass :)
co do diety to rzeczywiście nie chce mi sie przeliczać tego wszystkiego....
Ale od niedawna zacząłem pilnować miski, w takim sensie że ograniczam jedzenie odrzucam hipsy i słodycze, staram się odżywiać w miare zdrowo
co do diety to rzeczywiście nie chce mi sie przeliczać tego wszystkiego....
Ale od niedawna zacząłem pilnować miski, w takim sensie że ograniczam jedzenie odrzucam hipsy i słodycze, staram się odżywiać w miare zdrowo
a szkoda ,bo to jednorazowy wysiłek ,a później procentuję.Jeśli dalej będziesz ćwiczył to za jakiś czas przeliczysz,bo warto ;)
odrzucasz chipsy ,słodycze to się chwali :)
od czasu do czasu polecam gorzką czekoladę minimum 60% kakao (w niewielkich ilościach ;)
skateboard
16-06-09, 04:32
Czytalem wszystkie posty po kolei ale jak doszedlem do tego momentu gdzie mowisz ze masz 15 lat to rozesmialem sie na calego. Zostaw odzywki w spokoju, zdrowo sie odzywiaj i cwicz z glowa a bedzie dobrze.
nie ważne jest to ile lat mam ;] rozwijam sie szybciej niż inni w moim wieku każdy kto widzi mnie pierwszy raz daje mi 18-19 lat. Mam bardzo silny organizm jak na swój wiek
w wieku 15 lat wg mnie za wczesnie na silownie, ale masz swoj rozum i zrobisz jak uwazasz. ja zaczalem cwiczyc na silowni w wieku 17 lat, wczesniej cwiczylem w domu - tak sie zaprawilem odpowiednio do treningow na silowni ;]
dieta dieta ! odpusc sobie rzezbe na te wakacje i za rok juz bedziesz bardziej zadowolony ;]
NIKOLIS 168
16-06-09, 21:37
Ja w tym wieku zaczynałem a nawet brałem krete (błąd?) ale teraz czuje sie znakomicie i na nic nie narzekam. Chyba że kregosłup ale to stało się przy wyciskaniu maxa.
Ja w tym wieku zaczynałem a nawet brałem krete (błąd?) ale teraz czuje sie znakomicie i na nic nie narzekam. Chyba że kregosłup ale to stało się przy wyciskaniu maxa.
masz 17 :) pogadamy za 20-30lat ;) ale w wieku 15lat nei chodzi o to ze nie mozna brac kreatyny bo sie cos stanie tylko szkoda potencjalu organizmu, i tak pomalu bedzie szlo a mega masy nikt w wieku 15lat nie ma, chyba ze na facie.