Zobacz pełną wersję : allegro - problem
Witam ,
wylicytowalem akucje (wygralem) wpłaciłem na konto kolesiowi kase (poniedziałek) a do tej pory nie mam przedmiotu ? zastanawiam sie czy isc na policje czy pisac do allegro ? (350 zł droga nei chodzi) , dodam tylko ze na emaila nie odpisuje juz , a telefonu nie ma podanego.
Isc na policje czy pisac do allegro ?? Dzwonilem na informacje i nie ma takiego kolesia w ogole (o tym imieniu i nazwisku).
Witam ,
wylicytowalem akucje (wygralem) wpłaciłem na konto kolesiowi kase (poniedziałek) a do tej pory nie mam przedmiotu ? zastanawiam sie czy isc na policje czy pisac do allegro ? (350 zł droga nei chodzi) , dodam tylko ze na emaila nie odpisuje juz , a telefonu nie ma podanego.
Isc na policje czy pisac do allegro ?? Dzwonilem na informacje i nie ma takiego kolesia w ogole (o tym imieniu i nazwisku).
Myślę ,że powinieneś zadzwonić do panów z allegro w końcu chronią jakoś swoich konsumentów i powinni udzielić tobie informacji co dalej.
hmm , gdzie znajde ten numer ?? bo narazie znalazlem tylko emaila - poprzednim razem pisalem o cos to odpisali mi po 2 tygodniach wiec nie ma sensu pisac na emaila :].
hmm , gdzie znajde ten numer ?? bo narazie znalazlem tylko emaila - poprzednim razem pisalem o cos to odpisali mi po 2 tygodniach wiec nie ma sensu pisac na emaila :].
a no nie widzę ;p
ten link może Ci się przyda:
http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php
to juz widzialem - dzis ide na policje zobaczymy jak sie sprawa potoczy , a jak nie to przejade sie 250 km :].
Hmm sprawe z allegro i tak musisz załatwić więc pisz do nich to dostaniesz odszkodowanie ;)
bede pisał , poczekam az przyjdzie z pracy własciciel konta (dziewczyna ^^)- i wtedy napisze bo nie pamietam hasła na allegro. Mimo wszystko ladny telefonik wylicytowalem az sie cieszyłem bo tanio LG KP 501 za 390 zł + przesyłka a tutaj taki zonk ^^.
może jeszcze przyjdzie dopiero tydzień minął ;] nr do tych z allegro nie znajdziesz, kiedyś szukałem ale tam gdzie mieszkają nie ma telefonów ;] tylko pisać. ale odpisują regułkami które mają gotowe. na policje to raz a jak to tylko 250km i masz dobry samochód to bierz kumpla i przejedz się do goscia ;]
koles z tego co wiem to "Stary dziadek" znalazł go kolega na naszej-klasie i siwiutki -pojade sam. Minus taki nie wiem czy usiedze na motocyklu tyle h , ale w sumie cala droge moge jechac "autostrada" wiec po 180 bede sypal to w 3-4 h bede ^^(wliczajac postoje ^^).
jak stary koleś to moze być lewe konto ;D duż o osób zakłada konta na jakiś dziadków (sasiadów ) i po tem robi ludzi w ch**
no jak coś wypełnij tego linka skoro kasę oddają .Pojedziesz ,a tam nikogo nie będzie i tylko na benzynę poleci kolejna suma.
Tutaj nie chodzi o kase , ale o to ze koles polecial w huja. No w sumie racja pojade tam a kolesia nei bedzie.troszke tego nie przemyslalem ^^.
Anaboliczny Koks
15-06-09, 15:11
Allegro oddaje Ci kasę i oni sobie go ścigają.
ale bedziesz mial satysfakcje że byłeś ;] jak autem nie lubisz tylko motorkiem to 250km to z 2h. + z 30min przestanku. i tak jeżdzisz motorem to sie przejedziesz chociaż ;]
no w sumie jeszcze nie sprawdzalem ile moja yamaha r6 poleci.
swoją drogą to mój kumpel miał tak ze fona dostał dopiero prawie po miesiącu.. A wszystko wynikło z tego że ten kolo co wysyłał popełnił błąd w adresie i paczka wędrowała aż wróciła do niego i wysłał jeszcze raz. tylko tyle, że kolega miał z nim kontakt chociaż oboje nie wiedzieli o co chodzi ;D
aponax nie panikuj - jedyne co nie pokojące to to że koleś nie odpowiada na maile - ale może akurat ma brak dostępu do internetu?
bo przesyłka czasami trwa dłużej ! ja tez kiedys pamieta ze czekalem 2-3 tygodnie na paczke, a bylo to spowodowane ze np. w 1 dzien tygodnia bylo jakies swieto i wyslali dopiero w nastepnym tygodniu
szkoda ze koles nie podał telefonu swojego
Dokładnie nie panikuj. Jak juz podejmiesz kroki to nie ma odwrotu. Poczekaj może paczka dojedzie,Postaraj sie z ziomkiem skontaktować, postrasz negatywem,poinformuj,że wiesz jak działa ochrona klienta,że Ty i tak dostaniesz zwrot,a przejebane z policją on bedzie miał. Jak tak postawisz sytuację to może koleś przemyśli. Powiedz,że da się jeszcze sprawę załatwic polubownie. Jak nie będzie odp to dopiero działaj coś na policji i w allegro. Z tego co wiem do 500 zl oddaja ci cala kase. Dowod wplaty musisz miec!
ja już tle się naczekałem na paczki nie raz 3 tygodnie i tak nic nie pisałem bo wiedziałem że przyjdą a numer na allegro można znaleźć na wykopie (przynajmniej kiedyś go tam widziałem)
W sumie jak zamowiles w poniedzialek to jeszcze moglbys poczekac jakis czas... czasem sie czeka bardzo dlugo na przesyłke ... ale podejrzane jest to ze nie ma z nim zadnwego kontaktu ... moze byc tak ze podał złe dane w profilu wiec nie wiem po co tam chcesz jechac do niego i tak go tam nie spotkasz.
zawsze mozesz powiedziec z jakiego on jest miasta czy cos to moze ktos z forumowiczow mieszka blisko tego adresu i by to spradził.