Zobacz pełną wersję : 6 miesięcy stażu
Postanowiłem się pokazać bo wg mnie wyglądam lipnie. Koledzy i koleżanki twierdzą że fajnie wyglądam, dla mnie to jednak kupa. Dieta jest cały czas+ gainier. Z siłką wystartowałem zaraz od Stycznia tego roku z wagą 68 KG łapa ok 34,35
Dane
178 cm wzrostu
Bic 38,5
Waga 81-82 KG
Zdaję sobie sprawę że to pół roku tylko, ale potrzebuję większej motywacji i dobrych rad, jak i krytyki.
[img=http://img128.imagevenue.com/loc439/th_16831_DSC02761_122_439lo.JPG] (http://img128.imagevenue.com/img.php?image=16831_DSC02761_122_439lo.JPG)[img=http://img250.imagevenue.com/loc4/th_16832_DSC02763_122_4lo.JPG] (http://img250.imagevenue.com/img.php?image=16832_DSC02763_122_4lo.JPG)[img=http://img186.imagevenue.com/loc1/th_16833_DSC02759_122_1lo.JPG] (http://img186.imagevenue.com/img.php?image=16833_DSC02759_122_1lo.JPG)[img=http://img188.imagevenue.com/loc1068/th_16834_DSC02760_122_1068lo.JPG] (http://img188.imagevenue.com/img.php?image=16834_DSC02760_122_1068lo.JPG)
[img=http://img41.imagevenue.com/loc486/th_16841_DSC02767_122_486lo.JPG] (http://img41.imagevenue.com/img.php?image=16841_DSC02767_122_486lo.JPG)[img=http://img107.imagevenue.com/loc71/th_16847_DSC02768_122_71lo.JPG] (http://img107.imagevenue.com/img.php?image=16847_DSC02768_122_71lo.JPG)
masuj masuj masuj...bo słabo to wygląda...widac na brzuch to ci poszło ładnie:)heh
ile masz lat???rekordy jakies czy cos tez podaj..ja bym w twojej sytuacji gejnera odłozył bo on jest dla ludzi którym cięzjko przybrac na masie a tobie widac ładnie idzie waga bo masa mięśniowa to nie zabardzo .wszystko do poprawy szczególnie klata i plecy ale to dopiero 6 miechów..powodzenia i wytrzymałosci życzę
chyba tylko po bicepsach widać ,że coś robisz...
pleców brak,barków również ,nogi nie ruszone ...
po brzuchu widać,że albo nie ma diety ,albo zła.
wstaw za następne 6miesięcy
no nawet fajnie opalony jesteś ;] nic po za tym ;] ale to dopiero poł roku wiec dopiero najlepsze przed toba.
Rekord 100 na klate bo więcej nie mam na obciążeniu.Siłke mam u siebie. Praktycznie każde partie cwiczę wraz z nogami, brzuch najbardziej. Dieta jest dobra wg mnie. Mam wrażenie że odkąd jem gainiera to gorzej wyglądam niż wcześniej, zalałem się. Wiek 21 lat.
bo według mnei gainer jest albo dla osób warzących 50kg bo ich moze troche przylac bo są chudzi i tez łątwo troche przytyja na gainerze bo nadwyżke kcal łatwo na nim zrobić, i dla osób warzących z 100-110kg ale po to aby uzupełnić diete bo jestli ktos do tego biega przy takiej masieto ciezko zjesc tyle ile trzeba.
To generalnie wywalić gainiera ? bo piłem bezpośrednio po siłce.
Jakieś rady, żeby wyjść z tego...
Koledzy i koleżanki twierdzą że fajnie wyglądam
to powiedz im, że są w błędzie :smile:
pozdrawiam
Koledzy i koleżanki twierdzą że fajnie wyglądam
chyba widzieli tylko twoje łapy
Znajomym powtarzam że lipnie wyglądam.
Ok to mój trening
Mój plan
Poniedziałek
Klata:
Klata na płaskim 12,10,8,8
Klata skos sztangą 12,10,8,8
Rozpiętki 12,10,8,8
Biceps
Uginanie ze sztangą 12,10,8,8
Uginanie na sztangielkach młotkowym 12,10,8,8
Brzuch
Ławeczka 10x 30+ 12,5 KG za głową
Na rurze unoszenie nóg do góry 3x 12
Sztanga pusta za szyje i skręty 5x10
Nogi na prasie tylko i wspięcia ze sztangą
Wtorek wolne
Środa
Triceps
Wyciskanie sztangi w leżeniu francuskie 4x 12,10,8,8
Prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tułowia 4x12,10,8,8
Pompki 2 serie max do pompy
Przedramię nachwytem/podchwytem 4x 20,20,15,10
Plecy
Podciąganie sztangi w opadzie ( wiosłowanie ) 4x 12,10,8,8
Martwy ciąg 4x 12,10,8,8
Brzuch, Nogi jak Poniedziałek
Piątek
Wyciskanie sztangi za głowy 4x 12,10,8,8
Boczne unoszenie hantli stojąc przy ścianie 4x 12,10,8,8
Unoszenie sztangi przed sobą 4x 12,10,8,8
Podciąganie sztangi wzdłuż tłowia 4,12,10,8,8
Kaptury
Sztrugsy 3x 25
Brzuch, Nogi jak wcześniej
Moja dieta
6, 00
3 jajka całe + 2 białka
120g płatków
300ml 0,5% mleka
10ml oliwy
10, 40
200-220 g razowego chleba
szyneczka z piersi kurczaka, indyka, pomidorek itd do smaku
Puszka tunczyka
14, 00
Woreczek ryżu razowego
200g piersi z kurczaka, wołowina lub polendwica do wyboru+ jakaś surówka
10 ml oliwy
16-17 trening
Po treningu od razu wypijam 120g gainiera
30-40 po treningu zjadam to samo co o 14, 00
20,30
300g serka wiejskiego + 10 ml oliwy
22, 30
200 g chudego twarogu + 10 ml oliwy.
No i co tu z dupy jest ?
posiłki:
jakich płatków/wywal 2 całe jajka za dużo tłuszczu/
za dużo na raz /za mało zróżnicowana/ w innych za mało na raz/oliwy nie dodawaj wszędzie/ powiem mistrzu z niczym nie należy przesadzać/jakaś surówka -nie wiesz jaka ,nie wiesz czy mam majonez/w ogóle złap się za zielone warzywa/300g serka o tej porze i przy twojej wadze to też przesada/twaróg ciężko się trawi ma gówno wapnia (nie wiem co wszyscy się na niego uparli)można go jeść czasami/
I przestań jeść gościu co dzień to samo po o kant dupy można wtedy to rozbić/diety w działach podane są jako przykładowe,a u ciebie jest
oliwa,kurczak,surówka,tuńczyk i jakieś szynki,ser twarogowy = twoja dieta jak się domyślam i co dzień to samo czy się mylę?
~dodaj 1 cwiczenie na klatke linki na atlasie bo 3 cwiczenia to za malo
Do bicepsu doloz 2 cwiczenia bo 2 co robisz to cieniutko
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA)
-UGINANIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W SIADZIE-W PODPORZE O KOLANO
~do tego na plecy doloz 2 cwiczenia:
-PRZYCIĄGANIE LINKI WYCIĄGU DOLNEGO W SIADZIE PŁASKIM
-ŚCIĄGANIE DRĄŻKA/RĄCZKI WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHWYTEM lub NACHWYTEM
~na barki proponuje zamienic jedno cwiczenie na Arnoldki - zaloz pas do tego zeby Ci w krzyzu nie jeblo
~na tricka zwykle francuskie wyciskanie lezac zmodyfikuj troche aby mialo postac taka ze:
lezysz normalnie i opuszczasz gryf za glowe przy waskim rozstawie ramion (nie mozeszich uginac w lokciach!!!)
i gdy prostujesz to nie konczysz przy rekach pionowo tylko pod lekkim skosem -tak aby miesnie caly czas byly napiete
- po tym dobre cwiczenie jest ze lezysz i hantle opuszczasz do klatki piersiowej i podnosisz i to mozesz laczyc z uchwytem mlotkowym i opuszczac zza glowe
Co do sylwetki to sie nie wypowiadam bo nie ma co ;]
JAk na 6 miechow to średnio
ani super ale tez zle nie jest
14 kg do przodu z tego ok 6kg to tluszcz
wychozi ok 1,2 kg miesnia na miesiac mowiac jezykiem pakowania tucznikow :)
a to srednio jesli masa to byl twoj cel a domnyslam sie ze byl
tak czy inaczej na pewno wygladasz lepiej, i w porownaniu do zwyklych smiertelnikow niecwiczacych nawert mozesz wygladac dobrze wiec potwierdzam opinie kolegow
na warunki kulturystyczne to jednak sa dopiero poczatki bo 6 miechow to raczej wstępniak
to co moge polecic to zintensyfikowac diete i cwiczenia + urozmaicic
jeśli chodzi o koleżanki to mówiły mi że fajnie wyglądam jeszcze zanim zacząłem ćwiczyc :D a teraz mi tylko mówią że przesadzam. ale mam to w d.... xd
Koledzy i koleżanki twierdzą że fajnie wyglądam, dla mnie to jednak kupa.
Koledzy i koleżanki muszą Cię bardzo lubić.
Wydaje mi sie że poprostu.
1- lenisz sie na siłce
2- masz c..jową dietę
3- masz c..jowy plan treningowy
więc.
@ 1- bierz sie kurwa do roboty
@ 2- urozmaicona ma być
@ 3- jak chcesz to prześle Ci na priva prawdziwy trening
Piszesz że potrzebujesz motywacji, nno to ja masz, wstaw następne zdjęcie dokładnie za 6 miechów i pokaż wszystkim jak sie wypakowałeś.
Pozdro
slim shady
15-06-09, 11:45
ten trening jakis z dupy jest, najpierw robisz dużą partie potem małą, zrób lepiej jakieś FBW na początek, środek klaty jest słaby a raczej jego brak
Najlepsza jest reklama Żabki ;)
no to masz jeszcze sporo do zrobienia :)
Posiłki zjadam zróżnicowane nie co dzień to same
Płatki oczywiśćie owsiane. Sałatki to same pomidorki, ogórek, cebulka pokrojona. Żadnych majonezów itd...
Jadam jeszcze, makarony razowe, mięsa które podałem, chlebek razowy, kasze, ogólnie zastępuje dane produkty innymi z tymi samymi wartościami co by się nie znudziło. To był przykład co jadam np jednego dnia.
Całkiem nie dawno jak pytałem o mój trening i diete czy jest OK to nikt nie napisał że coś jest z dupy.
OLERO
Podaj trenign, piszę tutaj bo nie idzie PM wysłać
Jak na 6 miesięcy to ujdzie. Dbaj o brzuch.
slim shady
15-06-09, 21:09
Poniedziałek
Klata:
Klata na płaskim 12,10,8,8
Klata skos sztangą 12,10,8,8
Rozpiętki 12,10,8,8 --- 3 s
daj jeszcze wyciskanie wąskim chwytem
Biceps
Uginanie ze sztangą 12,10,8,8
Uginanie na sztangielkach młotkowym 12,10,8,8
Brzuch
Ławeczka 10x 30+ 12,5 KG za głową
Na rurze unoszenie nóg do góry 3x 12
Sztanga pusta za szyje i skręty 5x10
Nogi na prasie tylko i wspięcia ze sztangą --- Rób przysiady ze sztangą i prostowanie i uginanie nóg, i wspięcia na palce ale po 50-150 powtórzeń aż do palenia
Wtorek wolne
Środa
Triceps
Wyciskanie sztangi w leżeniu francuskie 4x 12,10,8,8
Prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tułowia 4x12,10,8,8
Pompki 2 serie max do pompy - niepotrzebne
Przedramię nachwytem/podchwytem 4x 20,20,15,10 - niepotrzebne
daj jeszcze jedno ćwiczenie np pompki podporą tyłem
Plecy --- rób najpierw plecy a po plecach triceps
daj podciąganie na drążku szerokim chwytem
Podciąganie sztangi w opadzie ( wiosłowanie ) 4x 12,10,8,8
Martwy ciąg 4x 12,10,8,8
Brzuch, Nogi jak Poniedziałek
Piątek
Wyciskanie sztangi za głowy 4x 12,10,8,8 - wywal i zamiast tego daj normalne z przed klatki wyciskanie sztangi
Boczne unoszenie hantli stojąc przy ścianie 4x 12,10,8,8
Unoszenie sztangi przed sobą 4x 12,10,8,8 - wywal
Podciąganie sztangi wzdłuż tłowia 4,12,10,8,8
dodaj unoszenie hantli na boki w opadzie tułowia
Kaptury
Sztrugsy 3x 25 - podciaganie sztangi wzdłuz tułowia wystarczy
Brzuch, Nogi jak wcześniej
Pojechałem na zakupy kupiłem trochę innego żarcia
Kefiry, Otręby z płatkami owsianymi, kasza gryczana, ryż razowy, makaron razowy, owoce, warzywa, udka z kurczaka ( skórę wywale ), piers z kurczaka, filety z indyka, polendwice, kupiłem też rybę mintaja, takie tam standarty jak: tunczyk, woda, oliwa z oliwek, zwykłe płatki owsiane, mleko 0,5%, serek wiejski, jaja, twaróg chudy 0% tłuszczu. Mam nadzieje że na zmiany starczy, jak bym czegoś nie kupił to dopiszczie :happy:
Pani przy kasie patrzała jak na idiote :yawn:
P.S Slim Shady dzięki za poprawienie treningu :)
slim shady
16-06-09, 00:34
siemie lniane, olej lniany, orzechy włoskie, OMEGA 3, witaminy i minerały ale dobre zakupy zrobiłeś ;)
no uczymy się :)
owoców nie w nadmiarze ;)
zielony groszek,czerwona fasolka,soja hehe. Jak lubisz to schabowe też dobre :) ogólnie nie wszystko naraz hehe spoko dobre zakupy.
Możesz ułożyć dietę ,która nie będzie codziennie taka sama.
Ok dzięki. Schabowczaka lubię ale myślałem że tego jeść nie można :)
Panowie ile ogónie organizm może przyjąć białka ? 20, 30 g ?
No to teraz kolejna odsłona za kolejne pół roku. Mam nadzieję że się poprawi. Dzięki wszystkim za wypowiedzi i cierpliwość. Gdybym mnie coś nurtowało będę męczył
Nagradzam Sogami odpowiednio :)
zwierzęce możesz ładować do 30g ,a roślinne więcej ,bo większa część zostanie w WC
najlepiej miksuj więcej wchłoniesz i fajnie się uzupełnią
np filet + zielony groszek + ciemny ryż/makaron
ogólnie nigdy się nie wchłonie wszystko...
Dzisiaj odwiedziłem dział "zdrowa żywność" w TESCO. Kupiłem sobie kotlety sojowe bo są bogate w białko. Po otwarciu paczki w domu zobaczyłem tytę wypchaną proszkiem, która się zalewa wodą miesza i czeka 10 min. Dobre to będzie czy gówno napakowane chemią ?
Drugie pytanie... Ogólnie co dzień jadam co innego sobie tak jak radziliśćie, żeby rozwiać wątpliwości to np o 10 20 nie ma problemu żeby zjeść serek wiejski i makaron do tego taki mix... ? Bo zawsze to o 20.20 jadałem serek. W miejsce o 20.20 wrzucam co innego co zawiera dużo białka. Nie ma przeciw wskazań ?
Dzisiaj odwiedziłem dział "zdrowa żywność" w TESCO. Kupiłem sobie kotlety sojowe bo są bogate w białko. Po otwarciu paczki w domu zobaczyłem tytę wypchaną proszkiem, która się zalewa wodą miesza i czeka 10 min. Dobre to będzie czy gówno napakowane chemią ?
Drugie pytanie... Ogólnie co dzień jadam co innego sobie tak jak radziliśćie, żeby rozwiać wątpliwości to np o 10 20 nie ma problemu żeby zjeść serek wiejski i makaron do tego taki mix... ? Bo zawsze to o 20.20 jadałem serek. W miejsce o 20.20 wrzucam co innego co zawiera dużo białka. Nie ma przeciw wskazań ?
co do soji to jest zdrowa ...
mięsko w diecie co dzień musi się znaleźć
serek możesz z makaronem razowym ;)
na wieczór jasne tylko patrz by to białko nie miało zbyt wiele węglowodanów
Ok dzięki wielkie, zaczynam panować nad tą całą dietą. Czyli spokojnie mogę sobie zjeśc te sojowe kotleciki. Mięsko zawsze gośći w diecie obowiązkowo :)
slim shady
19-06-09, 00:14
kotlety nawet dobra sprawa, ale nie opieraj się na nich jako głównego źródła białka
Ok dzięki wielkie, zaczynam panować nad tą całą dietą. Czyli spokojnie mogę sobie zjeśc te sojowe kotleciki. Mięsko zawsze gośći w diecie obowiązkowo :)
jak jest mięsko to i kotleciki mogą być :)
muszę powiedzieć tyle, twój plan treningowy ma jeden poważny błąd !! według mnie! ponieważ wygląda on tak np. wyciskanie sztangi na płaskiej= 12;10;10;8 ilość wykonywanych powtórzeń nie powinna maleć z serii na serie tylko powinna wzrastać a więc np. wyciskanie sztangi na płaskiej=8;10;10;12 to powinno wyglądać tak, z reguły nie powinno się tego robić ale zwiększył bym na twoim miejscu ilość serii do 5 a powtórzeń do 15 oczywiście z takim obciążeniem z jakim byś dał radę wykonać ten plan i przeczuwam że po 6 miechach ze zmienionym makrocyklem dwukrotnie powinny być efekty!!! byś spalił ten niepotrzebny tłuszcz a byś miał nie zło rzeźbę, pamiętaj o regeneracji mięśni po makrocyklu ponieważ wtedy właśnie potrzebny jest odpoczynek ;p
Dieta skorygowana, trening poprawiony... Przyszła pora na Kreatyne i taką też kupiłem. Chce sobię zrobić cykl, będzie to mój pierwszy. Pytanie jak dawkować, jak brać ? Wyczytałem różne sposoby i różne dawkowania. Kolo w sklepie powiedział że mam nie robić fazy nasycenia bo jest z dupy. Mówił żebym brał 12 tabletek przed treningiem i po treningu. W dni wolne od siłki brać po 8 tablet.Czekam na waszą poradę :whistle:
muszę powiedzieć tyle, twój plan treningowy ma jeden poważny błąd !! według mnie! ponieważ wygląda on tak np. wyciskanie sztangi na płaskiej= 12;10;10;8 ilość wykonywanych powtórzeń nie powinna maleć z serii na serie
nieprawda możemy zmniejszać ilość serii i dodawać np ciężar ;)
Dieta skorygowana, trening poprawiony... Przyszła pora na Kreatyne i taką też kupiłem. Chce sobię zrobić cykl, będzie to mój pierwszy. Pytanie jak dawkować, jak brać ? Wyczytałem różne sposoby i różne dawkowania. Kolo w sklepie powiedział że mam nie robić fazy nasycenia bo jest z dupy. Mówił żebym brał 12 tabletek przed treningiem i po treningu. W dni wolne od siłki brać po 8 tablet.Czekam na waszą poradę :whistle:
nie rób żadnej fazy nasycenia,bierz 5g na 30min przed śniadaniem i po treningu lub 30min przed treningiem i po
Ćwiczę tak że z każdym razem zwiększam ciężar na sztandze.
Co do kreatyny to w dni nietreningowe brać tak samo ? po 5g ? no i jak długo brać 4-6 tygodni ?
Ćwiczę tak że z każdym razem zwiększam ciężar na sztandze.
Co do kreatyny to w dni nietreningowe brać tak samo ? po 5g ? no i jak długo brać 4-6 tygodni ?
w nietreningowe 30min przed śniadaniem i między posiłkami
4-6 tygodni styknie :)
OK super
Wartość jednej kapsułki
Wartość odżywcza w 1 kapsułce (900mg):
Monowodzian kreatyny 688 mg
Białko 112 mg
Węglowodany 0 g
Tłuszcz 0 g
Wartość energetyczna 1 kapsułki g:
90kJ / 0,45kcal
Czyli wychodzi że 5g to inaczej 7 kapsułek ? To tyle brać czy więcej. Pytam bo chcę wszystko dobrze robić :)
Taką krete kupiłem. Ziomek powiedział że na pierwszy cykl będzie dobra. http://www.allegro.pl/item656885218_trec_creatine_fc_micronized_200_mesh _400_kaps.html