Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odżywki na mase

perła
16-12-06, 19:56
Siemka all. PO długiej przerwie zaczynam znowu ćwiczyć. I mam jedno małe pytanko. Ale najpierw krótki opis. Brałem juz kilka odżywek. Były to Dibencozide magnum Gainbolic 6000, mass xxl(zostało mi tego jeszcze troche). No i tak skończe jeść tego masa i jaką wtedy zakupić odżywkę ?? Taką góra do 100-150 złotych obowiązkowo na masę:P. Mój wzrost 175 cm waga 55 kg.

Matka_90
16-12-06, 21:59
za te pieniądze mugłbyś sobie zakupić
"ZMA" olimpa zwiększa poziom testosteronu
no i do tego starczyło by ci jeszcze na kreatynke
np monochydrant kreatyny olimpa Mega Caps

perła
16-12-06, 22:22
ok wielkie dzieki za rade. jak bede miał kase i znajde taki towar u kumpla w sklepie to kupuje odrazu. jezeli nie znajde u kumpla to zamowie w necie :)

Matka_90
16-12-06, 22:24
prosze bardzo

u.waw.pl
16-12-06, 23:29
Nie zgadzam się. Sądząc po stosunku wzrostu do wagi wnioskuje, że słabo jest u Ciebie z odżywianiem, więc najpierw to popraw, a później myśl o odżywkach. Poza tym gainer nie może Ci zastępować całego odżywiania, jak sama nazwa wskazuje jest to tylko suplement diety.

Matka_90
17-12-06, 08:29
chyba logiczne że jesli ktoś sie bierza za odżywki to ma już diete ułożonom??
jak nie to po co kupować odżywki??

u.waw.pl
17-12-06, 09:26
Może poczekajmy na odpowiedź autora tematu, czy ma dietę ułożoną.

Matka_90
17-12-06, 09:37
perła, masz ułożoną diete??
bo jak nie to nie ma sensu brać jakichkolwiek odzywek

jonasz7
17-12-06, 11:32
Na mase polecam tobie Olimp "TopMass" przy nim nie zbierzesz za dużo tłuszczyku, masa ci też pujdzie i to wcale nie mało.

Ale bez diety to wogle nie ma sensu kupować jakich kolwiek odżywek
DIETA TO PODSTAWA!!!!!!!!!!!!

perła
17-12-06, 13:37
nie mam diety ponieważ mnie na nią nie stać

jonasz7
17-12-06, 14:04
A tam pierdoły piszesz a co ty myślisz że ja ją mam.
Jak ciebie nie stać to zrób tak jak ja:
jedz co trzy godz.
Zaczynaj od śniadania jajecznica z chlebem lub lepiej z ryżem lub makaronem
w szkole duży jogurt taki żeby miał min 15gr. białka, potem chleb tylko pełnoziarnisty z serem żółtym(100gr.) rób tak żeby było grubo sera.
Potem obiad w domu (cokolwiek tylko nie zupy) np. ryż, makaron, jakaś kasza do tego mięcho i dużo surówki a mało tłószczy.
W ciągu dnia jedz owoce, pij dużo wody i soków.
Na kolacje kanapki z twarogiem, serem albo co tam będziesz chciał tylko żeby było dosyć wartościowe.
A to wszystko uzupełnij mlekiem 1l. mleka dziennnie to 32gr.białka tylko chude.
musisz jeść dziennnie około 100gr. białka i 350 gr. węgla.
Jak sobie będziesz układał diete to polecam ci wejść tu:
"http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/index.htm"
pzdr.

u.waw.pl
17-12-06, 14:37
Jak sobie będziesz układał diete to polecam ci wejść tu:
"http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/index.htm"

A ja tu:

Tabele kaloryczne (http://www.u.waw.pl/tabele-kaloryczne.html)

jonasz7
17-12-06, 14:49
Noooooooo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bardzo ładna tabela, można by ją podwiesić do "Diety".

perła
17-12-06, 16:21
wezz mama mi nawet na płatki nie chce dać :/

jonasz7
17-12-06, 17:33
No to musisz użyć takich argumentów że rośniesz i musisz się dobrze odżywiać, przedstaw jej całą diete i powiedz że jest to nie zbędnę do dalszego rozrostu. Pogadaj z nią napewno nie jeste zgredem :mrgreen:
pzdr.

mooha
17-12-06, 18:51
NIe stac cie na płatki??? :shock: to gdzie ty na silke chodzisz????

Blakee
17-12-06, 19:20
A powiedz nam jeszcze ile masz tak w ogóle lat...Jeśli nie masz jeszcze ukończonego 21 roku życia to warto poćwiczyć bez takich odzywek, jak kreatyna oraz jego prekursory (tzn. staki kreatynowe). Do tego czasu możesz (ale nie musisz i nie jest to konieczne) uzupełnić braki w diecie odzywka:
- bialkowa - udział białka 80%
- weglowodanowo-bialkowa typu gainer (proporcje bialek do weglowodanow 20-30% do 70-80% ; zalecane dla ektomorfików)
- weglowodanowo-bialkowa typu bulk (proporcje bialek do weglowodanow 50% do 50% ; zalecane dla endomorfików)
- weglowodanowo-witaminowo-mineralna - czyli zawierajaca weglowodany proste i zlozone, witaminy i mineraly w odpowiednich proporcjach, uzupelniajac zapas glikogenu w miesniach oraz przywracajac rownowage wodno-mineralna organizmu
- antykataboliki - moga to byc aminokwasy rozgalezione (BCAA), pojedyncze aminokwasy (czyli glutamina i tauryna) badz kwas tluszczowy o srednim lancuchu zwany HMB
- witaminy

Ale myślę, że warto narazie wspomagać się samym jedzeniem :) Wtedy będziesz mógł ocenić na ile Cię stać bez pomocy odżywek...

perła
18-12-06, 13:46
mooha, u sąsiada. jonasz7 mama mi wtedy powie żebym się nie mondrzył

jonasz7
18-12-06, 14:22
No miewiem musisz coś eykombinować, życze ci powodzenia.
pzdr.

mooha
18-12-06, 14:31
A z jakiego miasta jestes???

Blakee
18-12-06, 14:43
Nie martw się ja też mam teraz ogromne problemy z trenowaniem...Teraz w ogóle nie ćwiczę bo musiałem przestać i cały czas chodzę w*****ony!!!

jonasz7
18-12-06, 14:55
Teraz w ogóle nie ćwiczę bo musiałem przestać i cały czas chodzę w*****ony!!!

Wcale się nie dziwie, bo siłownia jak narkotyk jest, jak zaczniesz to pużniej już musisz :mrgreen:

A początek był taki trudny :razz: