Zobacz pełną wersję : MEGAbodybuilderMAXX ??
witam all
jestem kompletnie zielony jesli chodzi o odzywki...
cwicze na profesjonalnej silce dopiero 2 miechy,
moj wzrost: 176 cm, 75kg wagi :lol: Mam dosyc szybka przemiane materii
w lapie marne 37 cm :neutral: ale jest lepiej odkad cwicze ;p
Czy ta odyzwka ktora jest w temacie bylaby dla mnie dobra?
Czy moze lepiej jakas dietka? Ryz...? Doradzcie mi plis
P.S. Nie chce zeby mnie strasznie rozwalilo... Chce miec fajna rzezbe ^^
Pzdr
dieta to podstawa a braki w diecie dopiero uzupełniasz odrzywkami
P.S. Nie chce zeby mnie strasznie rozwalil
kup sobie maść na rozstępy bo jak zjesz tą "odżywkę" to na pewno będą mega przyrosty ;DDD
p.S
dieta to podstawa
dzieki za wskazowki ;p
poszukam jakiejs dobrej dietki
witam all
jestem kompletnie zielony jesli chodzi o odzywki...
cwicze na profesjonalnej silce dopiero 2 miechy,
moj wzrost: 176 cm, 75kg wagi :lol: Mam dosyc szybka przemiane materii
w lapie marne 37 cm :neutral: ale jest lepiej odkad cwicze ;p
Czy ta odyzwka ktora jest w temacie bylaby dla mnie dobra?
Czy moze lepiej jakas dietka? Ryz...? Doradzcie mi plis
P.S. Nie chce zeby mnie strasznie rozwalilo... Chce miec fajna rzezbe ^^
Pzdr
czwiczyles cos wczesniej w domu,bo jak nie to albo bylo cos mocniejszego przez dwa miechy albo by sie przydala moze najpierw redukcja,fakt jestes niski ale 37 w lapie przy tej wadze i stazu to cos sciemniasz
yhy sory ale nie sciemniam
cwiczylem wczesniej 2-3 miesiace w przerwami u kumpla na paru przyrzadach.
napisalem ze cwicze 2 miechy na profesjonalnej silce... wiec nie mam powodu klamac...
troche mi juz poszlo a jestem czysty ;p jaka dietka bylaby dla mnie odpowiednia?
a z przemiana chodzilo mi o to, ze dosyc szybko moge zgrubnac lub schudnac ^^
czwiczyles cos wczesniej w domu,bo jak nie to albo bylo cos mocniejszego przez dwa miechy albo by sie przydala moze najpierw redukcja,fakt jestes niski ale 37 w lapie przy tej wadze i stazu to cos sciemniasz
no to ma już 5miesięcy treningu.
ale z drugiej strony to czemu miałby coś uderzać Ja zanim zacząłem miałem 70kg 180cm 36cm ;)
Ja zanim zacząłem miałem 70kg 180cm 36cm ;)
a teraz? ;>
a teraz? ;>
42cm, beztłuszczowa masa, reszta w profilu
no to ma już 5miesięcy treningu.
ale z drugiej strony to czemu miałby coś uderzać Ja zanim zacząłem miałem 70kg 180cm 36cm ;)
bo to troche dla mnie zaskakujace,ale jesli mowisz ze ty startowales podobnie to wielki szacun,no ja takiego szczescia nie mam,ale co tam czeba walczyc,a te 130 ma klate jest aktualne
bo to troche dla mnie zaskakujace,ale jesli mowisz ze ty startowales podobnie to wielki szacun,no ja takiego szczescia nie mam,ale co tam czeba walczyc,a te 130 ma klate jest aktualne
nie wiem ile teraz dźwignę ,bo nie mam jak w tej chwili sprawdzić ...
na serię lecę 118kg ,ale jestem świeżo po cyklonie superpump250,sizeON,amino2000
myślę ,że pyknę więcej ,bo wtedy leciałem ok 110kg na serię
mam do was jeszcze jedno pytanie ;)
a gdybym wzial jakas dietke na mase i do tego odzywke na rzezbe? Mozna tak?
pare osob mi mowilo ze mam z czego robic rzezbe...
ale dlaczego bez sensu dietke na mase + odzywka na rzezbe?
Ok, jesli odzywka na rzezbe to jaka? Kreatynka?
pare osob mi mowilo ze mam z czego robic rzezbe...
ale dlaczego bez sensu dietke na mase + odzywka na rzezbe?
Ok, jesli odzywka na rzezbe to jaka? Kreatynka?
na maksa bez sensu ,bo nie rozumiesz pojęcia odżywki...
odżywka = posiłek
posiłek = odżywka
to zwykły posiłek ,który dostarczasz gdy nie masz czasu zjeść normalnego lub masz luki w diecie i nim go uzupełniasz.To jakby sproszkowane jedzenie.
przy czym maksymalnie 1/3 jest z odżywki reszta musi być naturalna.
Czemu? Ponieważ musisz dostarczyć odpowiednią ilość cennych witamin/minerałów i innych niezbędnych składników,które potrzebne są do życia i prawidłowego funkcjonowania oraz rozwoju organizmu,a których odżywka nie jest Ci w stanie zapewnić.
więc teraz sobie odpowiedz jeśli masz dietę na masę jak odżywka (dodatkowy posiłek) czy będzie to samo białko czy z cukrami spowoduje ,że zaczniesz chudnąc mimo nadwyżki kalorycznej?
na maksa bez sensu ,bo nie rozumiesz pojęcia odżywki...
odżywka = posiłek
posiłek = odżywka
to zwykły posiłek ,który dostarczasz gdy nie masz czasu zjeść normalnego lub masz luki w diecie i nim go uzupełniasz.To jakby sproszkowane jedzenie.
Tyle to wiem... nie ulatwiasz mi sprawy. Czyli musze dostosowac do siebie odpowiednia diete?
Dieta mi wystarczy? Czy nie lepsza jest odzywka od diety? Skoro odzywka to tylko ten jeden skladnik ktory potrzebuje?
Na poczatek mam wprowadzic diete a pozniej jakas odzywke? Jak powinno byc?
Prosze o porade
Na jakiej sylwetce Ci zależy? Jesteś zadowolony z wielkosci swoich mięsni?
Nie zalezy mi na tym zeby byc strasznie rozbity... Chcialbym zrobic fajna rzezbe... [40-pare cm w lapie] cos takiego jesli chodzi o to.
Poprostu chce fajnie wygladac
Tyle to wiem... nie ulatwiasz mi sprawy.
twoje pytanie brzmiało:
dietke na mase + odzywka na rzezbe?
odpowiedź:
odżywka = posiłek
posiłek = odżywka
rozumiesz o co zapytałeś i nie pisz ,że wiesz ,a jeśli wiesz nie zadawaj pytań,na które znasz odpowiedź ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Czyli musze dostosowac do siebie odpowiednia diete?
Dieta mi wystarczy? Czy nie lepsza jest odzywka od diety? Skoro odzywka to tylko ten jeden skladnik ktory potrzebuje?
Na poczatek mam wprowadzic diete a pozniej jakas odzywke? Jak powinno byc?
Prosze o porade
1.tak musisz dostosować pod siebie odpowiednią dietą
2.dieta Ci wystarczy/jeśli będzie problem wtedy coś dokup
3.nie jest lepsza
4.Ale oprócz tego jednego składnika organizm potrzebuję również witamin,minerałów,pierwiastków śladowych,błonnika,polifenoli,bioflawonoidów i wielu innych cennych składników,które występują razem(tak w nawiasie spróbuj jeść same odżywki zamiast posiłków i daj znać po czasie jak funkcjonuje twój organizm)odżywki zaburzają dodatkowo prace jelit, mają chemiczne dodatki.
5.Chcesz wzrostów mięśni dieta musi być zawsze ,odżywka nie.
Nie zalezy mi na tym zeby byc strasznie rozbity... Chcialbym zrobic fajna rzezbe... [40-pare cm w lapie] cos takiego jesli chodzi o to.
Poprostu chce fajnie wygladac
żeby zrobić rzeźbę trzeba być umięnionym w jakimś stopniu chyba ,że chcesz kości pokazywać.Musisz się z tym liczyć ,że przy rzeźbieniu również są ubytki mięśni + tłuszczu i dużo nie zostanie jeśli masz niewiele mięśni
ok dzieki wielkie ;) dostosuje sie do tych wskazowek i pierwsze co zrobie to poczytam o dietkach... Jakby co, to jeszcze napisze