Zobacz pełną wersję : Obawa przed utrata wagi
Witam, od kilku tygodni regularnie cwicze. Poki co sa to treninki 3-4 razy w tygodniu ale z czasem zamierzam przejsc w tryb codziennych treningow. A boje sie ze przez to za bardzo strace na wadze.
Waze ok 51kg i mam 164cm wzrosu. Jak do tad nie przeszlam na jakas specjalna diete, a mysle ze powinnam.
Czy mogl by mi ktos doradzic jakas diete albo napisac jakiej utraty wagi moje sie spodziewac?
Chcialabym tylko podkreslic ze nie chodzi mi o budowanie masy. Moim celem jest leprza kondycja i realna sila fizyczna.
wytrzymałosciowy trening zrób dobra dieta i nie bedzie spadków chyba ze fat stracisz...napisz wymiary i wiek...
Witam, od kilku tygodni regularnie cwicze. Poki co sa to treninki 3-4 razy w tygodniu ale z czasem zamierzam przejsc w tryb codziennych treningow. A boje sie ze przez to za bardzo strace na wadze.
Waze ok 51kg i mam 164cm wzrosu. Jak do tad nie przeszlam na jakas specjalna diete, a mysle ze powinnam.
Czy mogl by mi ktos doradzic jakas diete albo napisac jakiej utraty wagi moje sie spodziewac?
Chcialabym tylko podkreslic ze nie chodzi mi o budowanie masy. Moim celem jest leprza kondycja i realna sila fizyczna.
zwiększ ilość węglowodanów(złożonych) w diecie ,kalorię będą podtrzymywały masę,pij dużo płynów.dodaj też trochę więcej białka.
Poziom estrogenu kobiety i niski testosteron nie pozwoli ci zbudować wielkich mięśni więc się nie martw najwyżej ładnie ukształtujesz sylwetkę.
zwiększ ilość węglowodanów(złożonych) w diecie ,kalorię będą podtrzymywały masę,pij dużo płynów.dodaj też trochę więcej białka.
Poziom estrogenu kobiety i niski testosteron nie pozwoli ci zbudować wielkich mięśni więc się nie martw najwyżej ładnie ukształtujesz sylwetkę.
W kwestji miesni to dobrze, bo nie chce zeby bylo po mnie widac ze cwicze.
A jesli chodzi o diete to i tak jem duzo produktow zawierajacych weglodowany, po prostu bede musiala zmienic sposob ich przyrzadzania (z miekkiego na pol-twardy).
przed treningiem dużo lepsze będą węglowodany złożone z produktów pełnoziarnistych. Dają energii na dłużej i nie powodują skoków insuliny.
Na pewno też łatwiej dbać o linię w ich przypadku ;)
Warzywa też będą ok
przed treningiem dużo lepsze będą węglowodany złożone z produktów pełnoziarnistych. Dają energii na dłużej i nie powodują skoków insuliny.
Na pewno też łatwiej dbać o linię w ich przypadku ;)
Warzywa też będą ok
A mozesz mi podac jakies przyklad produktow pelnoziarnistych? Bo do glowy przychodza mi tylko chleby i pieczywa typu Wasa.
slim shady
14-06-09, 01:00
http://www.augustow.mm.pl/~leon/co_jesc.htm
A mozesz mi podac jakies przyklad produktow pelnoziarnistych? Bo do glowy przychodza mi tylko chleby i pieczywa typu Wasa.
-makaron pełnoziarnisty(brązowy)
-brązowy ryż
-chleb ciemny (jak rozpoznać od barwionego-jest cięższy i ma widoczne otrąbki ziarna)
-płatki owsiane
-prażona pszenica i kukurydza
-mąka żytnia
-Kukurydza
-jęczmień (kasza perłowa)
-otręby pszenne
-pełen owies
-muesli(górskie nie przetworzone-produkty ,które widzisz z pod znaku fit to sam cukier prosty i tłuszcz)
składniki produktu pełnoziarnistego
-słód kukurydziany
-gluten
-soja
-olej rzepakowy
-drożdże
-miód
zalety:
jęczmień; zapobiega nowotworom,zaparciom,pobudza i ułatwia pracę jelit,obniża poziom cholesterolu,
otręby pszenne; zmniejsza ryzyko chorób serca, zapobiega nowotworom i próchnicy
owies; pomaga w ochronie serca,obniża poziom cukru we krwi,posiada właściwości przeczyszczające oraz obniża cholesterol
otręby pszenne; przeciwdziałają chorobom układu krążenia w szczególności żylakom,hemoroidom wspomagają pracę jelita grubego,
makaron ciemny; poprawia pracę jelit, wspomaga układ nerwowy
dodatkowo mają więcej błonnika i witamin oraz minerałów,redukują również chęć sięgania po słodycze oraz poprawiają zamopoczucie.
polecam też gorzką czekoladę przynajmniej 60% kakao polepsza ona stan naczyń wieńcowych.
aliczka w zadnym wypadku nie bierz sie za pieczywa typu wasa itp itd
Mimo tego co o nich mowia i pisza ze niby takie "lekkie" i wogole to gowno prawda i tlucza jeszcze bardziej niz zwykla sucha skibka chleba:)