Zobacz pełną wersję : co z tą dieta...
Witam.
Od ok 4 tygodni stosuję taką diete:
7.00 tuńczyk w puszcze w sosie własnym, pomidorach lub oleju 120g + 2 kanapki z szynka, serem
11.00 3 kanapki z szynką, serem
13.30 serek wiejski + 50g płatek kukurydzianych na sucho(bez mleka)
16.00 100g ryżu długoziarnistego białego + mieso lub 2 jajka na twardo(białka)
17.00(w dni treningowe trening)**
18.00 100g płatek kukurydzianych + mleko + 50g twarogu chudego
21-23 200g twarogu chudego z pomidorem, ogórkiem, sałata….
Dni treningowe** - niedziela lub poniedziałek, środa, piątek
Dodatkowo dokupiłem takie białko http://www.allegro.pl/item644142273_bialko_olimp_whey_protein_complex_10 0_1kg_promoc.html
tylko nie wiem jak je brać, tzn w których momentach dnia pod kątem tej diety...
czy ta dieta jest czegoś warta ? ewentualnie jakie drobne poprawki na nią nanieść?
A przepraszam kolegę... jaki cel?
podlicz bialko wegle i tluszcze i dopiero podawaj, zebysmy wiedzieli wszystko, nikt za ciebie nie bedzie liczyl
ok, zaraz to zrobię ?? ale pytanie mam ??? ile białka, wegli zawiera 1 srednie jajko bez żółtka?? i np 5,6 platerków krakowskiej, sopockiej :) ?
z tego co wyliczyłem tak +/- to przedstawia sie to następująco:
Białko: ok. 143 g
Węgle: 205 g
Tłuszcze: 11 g
Dodam ze mam ok 180 cm wzrostu i waze ok 75kg
Jaki jest CEL?????? Nie jesteśmy jasnowidzami. A co do tego, ile B/T/W ma białko... wrzuć na google tabela kalorii i sobie wyszukaj.
jezeli masa to za malo wegli (4g/kmc) i tluszczow (1g/kmc)
tak, masa jest przedewszystkim celem. a co z białkiem ? wystarczająca ilość ?? gdzie i jak wrzucić tego whey protein complex?
Czy zastanowiłeś się właściwie po co Ci jest potrzebne to białko? Bo czytając Twojego posta odnoszę wrażenie, że przechodziłeś obok sklepu z odżywkami i kupiłeś ze względu na ładne opakowanie.
No więc może odrobina oświecenia. Wszelkiego rodzaju odżywki (białkowe, węglowodanowe, węglowodanowo-białkowe) są w przypadku braków w diecie. Mówiąc inaczej... układasz sobie posiłki z dokładnymi proporcjami B/T/W a następnie tworzysz jeden posiłek z odżywką białkową, który stanowi substytut jednego z posiłków. W razie jak nie masz czasu ze zrobieniem jednego posiłku to go zastępujesz białkiem.
"To jak je stosować??
Odżywki białkowe stosujemy w zależności od braków w diecie, ich podaż nie powinna przekroczyć 30% całkowitego spożycia białka"
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=11750
tak zastanowiłem sie. bo czytałem ze na kg masy ciała 2,5g białka wiec do moich 75 kg to te 143g nie wystarcza, prawda .... ??
wiec myslicie ze jedna porcja 35g wystarczy czy lepiej 2 porcje?
na opakowaniu pisze ze rozrobić to w 150 ml wody... czy nie można w mleku ?
1. Nie spożywaj więcej niż 40g białka w jednym posiłku (najlepiej jakby to było 30g).
2. Stosujesz odżywkę białkową zgodnie z brakami białka w normalnych posiłkach
3. Mieszaj w 100ml-150ml wody przy takiej ilości. Im rzadsze tym gorzej.
4. Przy diecie redukcyjnej polecam spożywanie ostatniego posiłku najpóźniej o 20:00
2-3 porcje po 35g - zeby uzupenic twoje braki białka.
Węgli za mało, kanapki są do kitu. Jedz kanapki przynajmniej z chlebem zytnim pelnoziarnistym. Dodaj oliwe z oliwek i orzechy np. włoskie. I troche węgli ryżu (brązowego), makaronu...
moze tak byc:
7.00 tuńczyk w puszcze w sosie własnym, pomidorach lub oleju 120g + 2 kanapki z szynka, serem
11.00 3 kanapki z szynką, 100 g twarogu chudego
13.30 serek wiejski + 50g płatek kukurydzianych/owsianych na sucho(bez mleka)
16.00 100g ryżu długoziarnistego białego + mieso lub 2 jajka na twardo(białka)+50gtwarogu chudego
17.00(w dni treningowe trening)**
18.00 100g płatek kukurydzianych + mleko + 35g odrzywka białkowa whey protein complex 100%
21-23 100g twarogu chudego z pomidorem, ogórkiem, sałata…. + 35g odrzywka białkowa whey protein complex 100%
Tak patrze na ta dietke i odnosze wrazenie, ze lepiej wyglada calodniowa rozpiska jak by ja obrocic do gory nogami :smile: skad pomysl na poranna rybke (?) zjedz sobie ja na wieczor. Do obiadu wlacznie jemy posilki bogate w wegle, ktore wraz z uplywem dnia zmniejszamy, dajac w zamian wiecej bialka i tluszczow. Wyjatkiem sa posilki przed i po treningowe, ktore - przed - powinny zawierac duzo wegli ktore spalasz podczas treningu, i - po - wegle (juz nieco mniej) + bialko. Zdecydowanie musisz zwiekszyc ilosc wegli, bo przy takiej ilosci trawisz bialko, ktore nie stanowi praktycznie zadnej wartosci odzywczej, przez co nie bedziesz nabieral masy miesniowej. Tluszcze (te dobre) stosujemy glownie jako zastepstwo wegli w polaczeniu z bialkiem i spozywamy je w porach wieczornych i nocnych.
od 7 do 15 jestem w pracy wiec mam troche ograniczone jedzenie, starałem sie zaplanować jedzenie w tym czasie najlepiej jak jestem w stanie....
moze byc tak:
6.00 100g płatek kukurydzianych + mleko
7.00 tuńczyk w puszcze w sosie własnym, pomidorach lub oleju 120g + kanapka z szynka, serem
11.00 3 kanapki z szynką, 100 g twarogu chudego
13.30 serek wiejski + 50g płatek kukurydzianych/owsianych na sucho(bez mleka)
16.00 100g ryżu długoziarnistego białego + mieso lub 2 jajka na twardo(białka)+50gtwarogu chudego
17.00- 18.00 (w dni treningowe trening)**
18.05 35g odrzywka białkowa whey protein complex 100%
18.30 100g makaronu
21-23 100g twarogu chudego z pomidorem, ogórkiem, sałata…. + 35g odrzywka białkowa whey protein complex 100%
wychodzi tutaj ok 269 g wegli. , waze 75 kg
Im rzadsze tym gorzej.
dlaczego ?
od 7 do 15 jestem w pracy wiec mam troche ograniczone jedzenie, starałem sie zaplanować jedzenie w tym czasie najlepiej jak jestem w stanie....
moze byc tak:
6.00 100g płatek kukurydzianych + mleko owsianych+pestki/orzechy
7.00 tuńczyk w puszcze w sosie własnym, pomidorach lub oleju 120g + kanapka z szynka, serem więcej węgli
11.00 3 kanapki z szynką, 100 g twarogu chudego daj węgle
13.30 serek wiejski + 50g płatek kukurydzianych/owsianych na sucho(bez mleka) owsianych
16.00 100g ryżu długoziarnistego białego + mieso lub 2 jajka na twardo(białka)+50gtwarogu chudego brązowy albo paraboliczny+mięso+warzywa
17.00- 18.00 (w dni treningowe trening)**
18.05 35g odrzywka białkowa whey protein complex 100% od razu po treningu?
18.30 100g makaronu
21-23 100g twarogu chudego z pomidorem ogórkiem, sałata…. + 35g odrzywka białkowa whey protein complex 100% bez odżywki, daj tylko 150g twarogu+oliwe, warzywa bym przeniósł do wcześniejszych posiłków
wychodzi tutaj ok 269 g wegli. , waze 75 kg
uwzględnij pierś z kuraka do diety..
ok, LUO a kiedy dać ta odrzywke bialkowa ?
odżywka do 30min po treningu...
i przed snem średnio wypada twaróg daj coś z większą ilością wapnia .
Może serek wiejski
serek wiejski jem o 13.30
serek wiejski jem o 13.30
to możesz zjeść coś innego ,bo chyba dzień w dzień te same potrawy nie będą ;>
własnie w tym problem ze o 13.30 jestem w pracy wiec musze zjesc coś szybkiego, zapakowanego i czego nie trzeba trzymac w lodówce....
własnie w tym problem ze o 13.30 jestem w pracy wiec musze zjesc coś szybkiego, zapakowanego i czego nie trzeba trzymac w lodówce....
szybkiego mowisz,a od czego są odzywki,gainery,kupujesz shaker bierzesz porcje odzywki wode w roocie masz i jedziesz
szybko,sprawnie i po krzyku
szybkiego mowisz,a od czego są odzywki,gainery,kupujesz shaker bierzesz porcje odzywki wode w roocie masz i jedziesz
szybko,sprawnie i po krzyku
gainer to tylko jedzenie w proszku, już lepiej zjedz serek wiejski+pełnoziarniste pieczywo/100g wafli ryżowych+jakieś warzywo czy owoc
Upiecz pierś z kurczaka i daj do pojemnika na jedzenie.Ryż też tam możesz dodać
a ja ponawiam swoje pytanie do Narq - dlaczego im rzadsza odzywka bialkowa tym gorzej ?? pytam z ciekawosci, bo sam staram sie odpowiednia ilosc wody wlewac a nie jak najwiecej ;]