PDA

Zobacz pełną wersję : Odstęp między cyckami

urwis
08-06-09, 21:59
witam mam problem poniewaz mam doc duzy odstep miedzy cyckami. moze ktos by wiedzial co na to poradzic. cwicze klatke i wale rozpietki ale narazie zmian niewidac.

3ndriu
08-06-09, 22:07
Sorry póki mogłem edytować wyczyściłem komplenie się zamotałem.

slim shady
08-06-09, 22:07
Musisz pogrubić środkową część klatki, wyciskanie sztangi płasko wąskim chwytem powinno pomóc + Squeeze Press http://www.youtube.com/watch?v=DDCmPfi9KdA

3ndriu
08-06-09, 22:17
Może zamiast rozpiętek wrzuć krzyżowanie linek, wyciskanie wąsko jako podstawa, wyciskanie wąsko głową w górę też może pomóc.

strabek
08-06-09, 22:54
Mialem ten sam problem. Polecono mi kiedys robic takie cwiczenie, postaram sie je opisac, bo nie znajde raczej filmu:
- zaczynasz normalnie wyciskajac hantle lezac (czy to skok czy plasko - polecam na kolejnych treningach raz tak, raz tak na zmiane), trzymasz je tak jak sztange,
- nastepnie wyciskajac hantle w gore zaczynasz je obracac do siebie - tak ze hantle schodza sie ku sobie w gornej fazie ruchu (dlonie maja kciuki skierowane do siebie)

W koncowej fazie ruchu powinienes czuc jak naprawde dobrze napina sie srodek klaty miedzy cyckami. Zwroc tylko uwage, zeby hantle nie zderzaly sie ze soba na gorze, bo miesien traci swoje napiecie i sie rozluznia - nie wskazane.
Pozniej, zeby dodatkowo pobudzic srodek cyca do wzrostu, mozesz intensyfikowac serie np. zatrzymujac hantle tuz przed polaczeniem ich w gornej fazie ruchu na 2 - 3 sek., zeby maksymalnie wydluzyc napiecie srodka klaty.

Mam nadzieje, ze pomoglem - u mnie to zdzialalo cuda :)

hans1237
08-06-09, 22:57
krzyrzowanie linek,miałem ten problem juz mam mniejszy.

slim shady
08-06-09, 22:59
strabek (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=7254) czyżby chodziło Ci wyciskanie z supinacją nadgarstków

®™OLERO™®
08-06-09, 23:13
- zaczynasz normalnie wyciskajac hantle lezac (czy to skok czy plasko - polecam na kolejnych treningach raz tak, raz tak na zmiane), trzymasz je tak jak sztange,
- nastepnie wyciskajac hantle w gore zaczynasz je obracac do siebie - tak ze hantle schodza sie ku sobie w gornej fazie ruchu

Takie ćwiczenie na pewno pomoże

strabek
08-06-09, 23:58
Slim shady - dokladnie tak, zabraklo mi tej nazwy :)