Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Split czy FBW

Anaboliczny Koks
08-06-09, 21:19
Witam mam pytanie ,przeczytałem dokładnie temat Split vs FBW i mam pytanie co będzie dla mnie lepsze. Aktualnie chciałbym wyrzeźbić się i pytanie polega czy lepszy będzie Split czy FBW bo niby to dobre i to ,proszę o wypowiedz kogoś kto się zna.

Wzrost : 175
Waga 72kg.
Staż : Ponad 8 miesięcy

Trening 3x w tyg i 3x w tyg KB. Nie krzyczcie masuj bo i tak muszę 2kg spaść.

slim shady
08-06-09, 21:28
szczerze to mi sie lepiej rzeźbi na splicie, chociaż nie powiem bo na fbw daje rade, ale skup się bardziej na aerobach/interwałach

3ndriu
08-06-09, 21:30
Póki co zajmij się masą bo nie ma z czego rzeźbić, po niecałym roku chcesz się brać za wycinkę, nie mówię że nie możesz, ale moim zdaniem sensowniejsze byłoby masowanie jeszcze rok i po tym można coś wycinać. Zrobisz jak zechcesz, moim zdaniem fbw będzie dobre, ale jest duże grono uważających że jeśli rzeźba to tylko split, przy rzeźbie dieta odgrywa olbrzymią rolę (jak zawsze ;] )

Decyzja tak na prawdę należy do Ciebie, jeden Ci powiem jak ja żebyś brał się za fbw i na bank znajdzie się ktoś polecający trening dzielony.

Pozdrawiam.

Sosna91
08-06-09, 21:34
waga kogucia i na rzeźbę nie no masakra. zajmij sie masą tak jak kolega wyżej radzi. a plan to na wakacje bym pojechal splitem a po wakacjach fbw.

Anaboliczny Koks
08-06-09, 21:56
Mase to w zimie moge zrobic ,tak jak napisalem musze zejsc 2kg to zawodow w Listopadzie. A nie zaszkodzi troche wyglądać :) potem na mase pojade ,dobra jutro sobie ułoże splita. Dzieki za rady