gambetta
08-06-09, 12:53
Gotowanie na parze jest zdrowsze od tradycyjnego gotowania w wodzie... Pozwala, bowiem zachować więcej składników odżywczych - wit. C i z grupy B oraz soli mineralnych (magnezu, potasu, żelaza). Potrawy przyrządzane na parze są dobrą propozycją zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych, którzy chcą odżywiać się zdrowo i preferują dietę lekkostrawną. Do potraw gotowanych na parze nie trzeba dodawać tłuszczu ani soli.
Potrawy przyrządzane w ten sposób zachowują naturalny smak, aromat oraz kolor.
Na parze można również odgrzać potrawy, które wcześniej były gotowane w wodzie np. pierogi. W parowarze można gotować prawie wszystkie warzywa, mięso, ryby, owoce morza, ryż i kasze.
Korzystając z parowara oszczędzamy czas, ponieważ można w nim równocześnie przygotować całe danie (w 30-35 min.) a potrawy nie wymagają pilnowania - nie przypalą się i nie wykipią. bardzo dobry sprzęt i napewno pomoże w naszej diecie, polecam:smile:
Potrawy przyrządzane w ten sposób zachowują naturalny smak, aromat oraz kolor.
Na parze można również odgrzać potrawy, które wcześniej były gotowane w wodzie np. pierogi. W parowarze można gotować prawie wszystkie warzywa, mięso, ryby, owoce morza, ryż i kasze.
Korzystając z parowara oszczędzamy czas, ponieważ można w nim równocześnie przygotować całe danie (w 30-35 min.) a potrawy nie wymagają pilnowania - nie przypalą się i nie wykipią. bardzo dobry sprzęt i napewno pomoże w naszej diecie, polecam:smile: