PDA

Zobacz pełną wersję : Gotowanie na parze

gambetta
08-06-09, 12:53
Gotowanie na parze jest zdrowsze od tradycyjnego gotowania w wodzie... Pozwala, bowiem zachować więcej składników odżywczych - wit. C i z grupy B oraz soli mineralnych (magnezu, potasu, żelaza). Potrawy przyrządzane na parze są dobrą propozycją zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych, którzy chcą odżywiać się zdrowo i preferują dietę lekkostrawną. Do potraw gotowanych na parze nie trzeba dodawać tłuszczu ani soli.
Potrawy przyrządzane w ten sposób zachowują naturalny smak, aromat oraz kolor.
Na parze można również odgrzać potrawy, które wcześniej były gotowane w wodzie np. pierogi. W parowarze można gotować prawie wszystkie warzywa, mięso, ryby, owoce morza, ryż i kasze.
Korzystając z parowara oszczędzamy czas, ponieważ można w nim równocześnie przygotować całe danie (w 30-35 min.) a potrawy nie wymagają pilnowania - nie przypalą się i nie wykipią. bardzo dobry sprzęt i napewno pomoże w naszej diecie, polecam:smile:

Anaboliczny Koks
08-06-09, 12:58
Ameryki to ty nie odkryłeś ,a może to jakaś pseudo reklama parowaru ?

gambetta
08-06-09, 13:02
Wiem że nie odkryłem ale może jeszcze nie wszyscy wiedzą ,wiec pomyślałem że napisze coś

Biernaczek
08-06-09, 13:13
Podobno i zdrowsze ale komu się w to chce bawić? :neutral:

fallenursus
08-06-09, 13:43
Podobno i zdrowsze ale komu się w to chce bawić? :neutral:

????
prosciej i szybciej ugotujesz na parze....

Anaboliczny Koks
08-06-09, 13:45
Jak masz urządzenie bo nikt nie będzie trzymał kurczaka nad czajnikiem :D

Piorun
08-06-09, 16:05
to moze macie jakis sprzecik do polecenia jak juz mowicie o gotowaniu na parze

ja i tak preferuje surowe :twisted:
tam jest najwiecej skladnikow odżywczych

fallenursus
08-06-09, 16:13
e tam odrazu ze sprzet trzeba...durszlak kladziesz na jakis wyzszy garnek i tyle.Przykrywasz go pokrywka, i lecisz.

pimols
08-06-09, 18:17
dokladnie tak jak kluski na parze sie robie:) np:D:lol:

wojtas3
08-06-09, 18:27
ale to wcale nic drogiego dzisiaj widziałem w tesco takie cudo za 120zł ale to było made in tesco w sumie ja tam na ich sprzęty nie narzekam bo są w miarę solidne