PDA

Zobacz pełną wersję : Trądzik !!

powermoc
07-06-09, 21:58
Witam mam problem dotyczący trądziku mam sporo krostek na barkach i plecach i mam pytanie jak polecacie i czym to leczyć mam zamiar kupić sobie BENZACNE 10% żel 30g i ACNEFAN Asa krem 25ml i jeszcze czy te dwie maści można stosować naraz krostki są ropne i zaczerwienione Proszę o pomoc

RockyBalboa
07-06-09, 22:07
jeszcze mydlo siarkowe bym dodal

Sosna91
07-06-09, 22:08
powiem Ci tak, możesz kupićto co piszesz bądz akneroxid 5% też bardzo dobry i tani ale moje zdnaie jest takie że lepiej iść wcześniej do dermatologa, ja z tym zwlekałem i mi na dobre to nie wyszło. masz 20lat to jeszcze moze być związane z hormonami i wtedy ciężko się tego pozbyć.

Rynju
07-06-09, 22:17
lepiej kupic cos co dermatolog przepisze niz 3-4 gowna ktore razem kosztuja tyle co jedno dobre a dzialaja gorzej

luo
07-06-09, 22:36
j.w. dermatolog wita;)

slim shady
08-06-09, 00:38
Benzacne dobre, Acnosan tez daje rade,

lovelas69
08-06-09, 00:51
Za małolata chodziłem do dermatologa i w chuj kasy wydałem na różne środki... -> nic nie działało. Stwierdziłem, że nie ma sensu kupować więcej specyfików i miałem rację przeszło z wiekiem... po prostu burza hormonów w liceum dawała o sobie znać. W zasadzie teraz mam spokój choć jeszcze jakieś niedobitki czasem się znajdą :)

Anaboliczny Koks
08-06-09, 06:53
Dokładnie ,sam się z tym męczę chodzę do dermatologów tracę w ch** kasy i nic nie pomaga ... Za tyle kasy co wydałem to bym wyglądał jak Pudzian ^^.

Anaboliczny Koks
08-06-09, 07:00
Co Ci mogę poradzić jeszcze to dieta ! Żadnych czekolad ,chipsów ,ostrych rzeczy i podobnych do tego coli ,Mc Donaldow itd.
Nie denerwuj się sam wiem po sobie ,że jak się wkurwi* to mnie wysypuje ,więc odradzam. Kup sobie tabletki z cynkiem Zincas Forte do tego pij drożdże.

Pisze w nowym bo minuta minęła i nie mogę edytować.

koziol93
08-06-09, 10:06
A może warto spróbować wody z cytryną? mi pomogło

wsp18
08-06-09, 11:27
bardzo dobrym lekiem na tradzik chyab jedynym takim ktory pozwala pozbyc sie tradziku na ciele jest w tej chwili izotretynoina...srodek bardzo skuteczny lecz niestety tylko an recepte .jest to bardzo mocny lek wystepuja ponim roznego typu skutki uboczne np pogorszenie wzroku w ciemnosciach wysychanie warg ae to wsyztsko mija po odstawieniu tego srodka duzo osob sobie strasznie zachwala tradzik wogole po tym nie wraca dla kulturystow ktorym po sterydach np wyskakuja krostki ten lek baardzo by sie przydal sam teraz bede zastanawial sie nad jego kupnem...a te wsyztskie mascie tylko zachamowywuja powstawanie nowego tradziku a nie z nim walcza po odstawieniu kremow znowu powraca problem tradziku

Anaboliczny Koks
08-06-09, 12:53
A ta woda z cytryna to jak ja stosowac? twarz przemywac ?

Sosna91
08-06-09, 13:51
no właśnie ten lek to Izotek i chyba w nim jest ta izotretynoina, tylko powinno sie przed nim zrobić badanie żołądka bo troszke daje popalić wątrobie. ale fakt jest skuteczny tylko czy warto ryzykować zdrowie? efekty uboczne u jednych beda u drugich nie, ale po co ryzykowac, wysychanie warg to prawie u każdego ale to nie tragedia, ale podwójne widzenie to juz nie bardzo bo jak ktos duzo prowadzi to ma lipe. lepiej przeczekac.

wsp18
08-06-09, 14:18
no masz racje czasami warto poczekac tylko ze jest bardzo duzo osob strasznie zdesperowanych a na ich desperacje jest wlasnie ten lek:P sadze ze jezeli ktos m dosc duzy problem z tym to warto zaryzykowac taki pol lub roczny cykl zeby pozbyc sie tego juz na zawsze mowie na zawsze gdyz osoby co to stosowaly wypowiadaly sie ze nie maja juz nic po mzoe przypominac tradzik na swoim ciele

Anaboliczny Koks
08-06-09, 14:27
Ale tutaj tak nie podniecajcie niektórych bo on kosztuje za 30 tabsów 190zł :D
Ale co tam polacy zrobili ,taki sam lek tylko POLSKI i kosztuje ? UWAGA Roaccutanem 400zł. haha Polak potrafi ,w dodatku tego Izoteku nie ma sensu zabardzo brać bo to się na zdrowiu odbije.

wsp18
08-06-09, 17:41
nikt tu nikogo nie podnieca tylko sie mowi...190zl za jedno opakowanie ktore starczy na pewien okres czasu zalezy czy bedzie sie brac 2 czy 1 tabletke dziennie ale jedno opakwoanie na miesiac mniej wiecej starczy cena moze nie mala ale nikt nie mowil ze wyleczenie sie z tego jest tanie nie ktorzy ludzie walcza z tym od lat i wydaja naprawde duze pieniadze na kremy toniki itp wiec na to tez pewnie sie znajda pieniadze moze i odbije sie na zdrowiu a moze i nie branie sterydow tez odbija sie na zdrowiua tyle osob bierze z gory mowie ze jestem zwolennikiem sterydow

koziol93
08-06-09, 18:50
A ta woda z cytryna to jak ja stosowac? twarz przemywac ?

Do wody przygotowanej (już zimna:P) wciskamy całą cytrynę, następnie dokładnie przemywamy nią twarz(najlepiej wacikami, chyba nikomu nie musze mówić jak to robić :P)
i tak raz na dzień, a na miejsca w których są kolenie pryszczy czy wągry to można wcierać skórki cytryny(wewnętrzną stroną do buzi:happy:)

xxmłodyxx
09-06-09, 22:35
tą msc na b to miałem z rok temu...i szczeze mówiąc to nic mi nie dało...

lCs
15-06-09, 15:43
Jeśli chodzi o twarz to żel duac . Wszystko znika po około tygodniu. Problem jest tylko taki że musze go stosować non stop i jest dość drogi bo 15g około 40zł. Oczywiście można stosować na całym ciele jeśli kogoś stać na to.

luo
15-06-09, 16:03
Niemyślałeś o zmianie diety? Według mnie dzięki niej dużo więcej osiągniesz niż stosując same kremy. Spróbuj np. odstawić na jakieś 2-3 tyg produkty mleczne (albo ogranicz jedynie do twarogu na kolacje) i zobacz efekty. Tak samo z innymi produktami, możesz sprawdzać.
Nie jedz czekolady, ogranicz tłuszcze zwierzęce do minimum, to samo tyczy się wszystkich produktów o wysokim IG. Spożywaj dużo surowych nieprzetworzonych produktów (chodzi mi głównie o warzywa/owoce).

Preparaty na bazie bioaktywnych białek serwatki też powinny pomóc np. face okey czy jego tańszy odpowiednik ancecol

Jeśli masz częste wzdęcia, gazy itp to być może masz problemy z jelitem grubym. Codzienne napary z śliwki powinny pomóc(na noc zalewasz garść luszonych śliwek wrzątkiem i wypijasz rano naczczo, a potem zjadasz śliwki. Potem znowu zalewasz wrzątkiem kolejne śliwki i przed kolacją robisz to samo, powtarzasz przez 10 kolejnych dni). Od razu uprzedzam że efektem będą częste wizyty w kibelku;) więc zostaw to sobie jak będziesz miał wolne od pracy/szkoły.

W końcu jesteś tym co jesz;)
pozdr.

Sosna91
15-06-09, 17:18
zgadzam się z Luo, tylko owszem jak ktoś ma jakieś tam krosty czy takie mały pryszcze na twarzy to może pomóc, ale jak ktoś ma na plecach duże ropne to tylko i wyłącznie antybiotyk bo to wszystko przez hormony ;]

Anaboliczny Koks
15-06-09, 22:18
Sosna nie zgodze sie ,tzn owszem antybiotyk pomaga tylko wtedy gdy go bierzesz ,jak odstawisz to odrazu wszystko wroci.

Sosna91
15-06-09, 22:44
co do antybiotyków to nawet jak bierzesz to nie zawsze pomagaja ;] ja biore juz prawie 2 miechy i czy ja wiem. no moze troche mniej wyskakuje na plecach ale i tak sa przebarwienia. dlatego juz nie wykupuje ich tylko spale je w wakacje tak ze i tak nie bedzie sie dalo krost odroznic od skory a po wakacjach bede sie przejmowal co dalej ;]

Anaboliczny Koks
16-06-09, 07:17
heh 2 miesiące na antybiotyku do za długo ,szkoda wątroby.

qbus
16-06-09, 13:31
Antybiotyk - kuracja 30dniowa, mi osobiście nic nie pomógł. Zapłaciłem kupę kasy za leki i za prywatnego Dermatologa i efektu nie było ;) Trzeba też dokładnie poznać przyczynę powstawania pryszczy!

Benzacne - dobre przez pierwsze 2-3 dni, potem nie należy stosować, gdyż zatyka pory.

Maść nagietkowa - nie wchłania się, ale może trochę pomóc przy gojeniu się.

Maseczka z glinku i alg morskich - super sprawa, nieźle się po niej goją duże, czerwone, ropne krosty - raz na trzy dni

Ancederm - podobnie jak benzacne, też trochę zatyka pory i złuszcza naskórek.

Dromin - Tabletki z witaminą B i drożdżami lub po prostu zamiast tego drożdze z wodą (smak do bani)

DIETA! Nie jedz ostrych rzeczy.

HIGIENA! Myj często twarz, nie dotykaj brudnymi łapami. Mydła w żelu - siarkowe, od Dermiki, Under Twenty (20) i inne głęboko oczysczające.

Maseczki z płatków owsianych i woda z cytryną - co za debil to wymyślił?

I jeszcze jedno...
KOSMETYCZKA!

Oczyszczanie (sam nie wyciskaj, bo będzie tylko gorzej), kwasy owocowe, mikrodermabrazja (złuszczanie naskórka specjalną maszyną), zabijanie bakterii za pomocą Ozonu, ultradźwięki.

Takie zabiegi są super skuteczne, ale też kosztują ze 100-150 zł (komplet - najlepiej chodzić raz w miesiącu).

Wszelkiego rodzaju kosmetyki to tylko dodatek!

qbus
16-06-09, 13:41
Jeszcze ceny...

Benzacne - z 7-10 zł ?
Ancederm - 15 zł
Nagietkowa - 5 zł
Dromin - 100 szt / 23 zł
Algi / glin - maszeczka - 10-15 zł
Antybiotyk 120 zł, komplet 200 zł (nie polecam!)
kosmetyczka - komplet 100-150 zł / msc
krople miętowe na żołądek (pomagają!) - 1,80 zł

Ja jeszcze próbowałem maści gojącej na Czeraki.
Super się po niej goiły ropniaki, ale farmaceuta powiedział, że to kiepski pomysł i podobno może być potem jeszcze gorzej (nie zauważyłem efektu ubocznego).

pablo28
16-06-09, 14:14
a ja gdzies na naszym forum wyczytałem ze dobrze jest łykać cynk i łkam :) efekt zadowalajacy. Krosty nie sa takie czerwone i tych mniejszych nie mam. łykam troche ponad tydzien - Vitazink. cynk z witaminami bez recepty

Sosna91
16-06-09, 14:26
no raczej nie od cynku;] tzn po tygodniu nie odczujesz efektu na pewno, ja biore juz 3miesiace i czy ja wiem czy cos lepiej.

co do leków to próbcz antybiotyku to jeszcze jak cos wyskoczy to smaruja akneroxid 5% przez 2-5dni aż przypali a pozniej sudocremem.

qbus
16-06-09, 17:34
Efekty porządnego lekarstwa widać po miesiącu.
Przez pierwszy tydzień powinno być właśnie gorzej...

A te wysuszacze, co działają przez pierwszych parę dni, nie zdają egzaminu na dłuższą metę ;)

Cynk raczej nie ma dużo wspólnego z pryszczami, choć łykanie go na pewno nie zaszkodzi...

Czytałem nawet, że można jeść słodkie rzeczy, o ile za bardzo nie zakwasi się nimi organizmu. Największym problemem jest ostry stuff (moje ulubione :P)

Początkująca
17-06-09, 15:49
Przedstawiam innowacyjny środek na trądzik.
Nazwy nie pamiętam, bodajże ACNE.
Jest w postaci płynnej, wystarczy umytą twarz (bądź inne miejsce) przetrzeć
wacikiem nasączonym preparatem.

Lek jest tylko na receptę, (gdzie od razu zaznaczam, że nie wszędzie
dostaniecie ze względu na składniki)

Skład ( z recepty koleżanki):
1.Sulfur ppt
2.resorcini 3.0
3.DETREOMYCINI 2.0
4.hydrocortis 0.5
5.Spiritus vini 70

Co śmieszne koszt wynosi tylko 5zł za buteleczkę.

Lek jest bardzo dobrym środkiem na zanieczyszczenia.

Moja siostra miejscowo stosowała go co przyniosło świetne efekty.
Również koleżanka ma problem z cerą, już przez kilka lat stosowała wiele
różnych leków. Poleciłam jej ten lek. Jak na razie cerę ma jak nową!

Polecam Wam, spróbujcie.

Pozdrawiam

qbus
17-06-09, 16:24
To zalecają też dermatolodzy, coś tam daje, ale...
Tego nigdy nie stosuje się samego! To jest dobre, jako np. dodatek do kompletu leków, samo cudów nie czyni. ;)

qbus
17-06-09, 16:25
O, another thing!

Jeśli chodzi o funkcje korygujące (wygląd) i antybakteryjne (dobre na ropniaki),
to w moim przypadku całkiem nieźle w ciągu dnia spisuje się korektor Dermiki :)
btw. ślady korektora rozetrzyjcie czystymi palcami po twarzy, żeby nie wyglądać jak debil na ulicy... delikatnie i z wyczuciem ;)

sebojas
17-06-09, 16:34
ja też takie mam i muszę Ci powiedzieć że jak ich nie dotykam to po paru dniach znikają a jeżeli wyciskam wiadomo co się dzieje, polecał bym częste mycie po prostu i kupił bym na twoim miejscu mydło siarkowe i jeszcze taki płyn Afronis jednym pomada jednym nie zależy, na pewno nie przepłacisz mydło ze 4 zł płyn 10 zł możesz kupić mi pomaga jak wyskakują ;pp

qbus
17-06-09, 17:56
Wyciskanie jest jak najbardziej okay, ale:

1. Nie można robić tego zbyt często.
2. Trzeba umyć twarz i ręce przed i po wyciskaniu.
3. Głębokie syfy dobrze jest nakłuć przed operacją.
4. dobrze jest używać w tym celu chusteczki
5. należy przemyć dodatkowo twarz jakimś tonikiem.

Żeby syfy lepiej wychodziły, należy zmiękczyć skórę.
Na ogół robi się to za pomocą pary wodnej - można zaparzyć wodę i trzymać z 10 minut japę nad czajnikiem / garnkiem ^^