Zobacz pełną wersję : kręgi
andrzej7_14
07-06-09, 10:43
Witam. Znacie moze jakies sposoby zeby samemu nastawic sobie kreg przez jakies np. rozne rozciegania naciagania sie. Bo bola mnie plecy po lewej stronie na dole i to chyba jest kreg krzyza i nie wiem jak temu zaradzic
do lekarza!!! z kręgosłupem niema żartów!!
jak nie wiesz jak to sam nie rób bo możesz pogorszyć
andrzej7_14
07-06-09, 11:09
wiem ze nie ma zartow ale nie ebde z kazdym bolem szedl do lekarza
Musisz miec kogoś do pomocy. Ten ktoś staje za tobą, oplata cię rekoma na wysokosci klatki piersiowej i podciąga do góry. Aż strzykną Ci kręgi :D. Ty ręce trzymasz skrzyżowane na klatce piersiowej (przylegają jak najblizej jej). To powinno troche pomóc, jezeli chodzi o nastawienie dolnych kregow. Ale zachowaj pewną ostroznosc. Niech ten ktos Cie nie szarpie. Tylko po prostu, po woli podniesie Cie na swoj brzuch :)
andrzej7_14
07-06-09, 11:26
dzieki dzisiaj sprobuje:) pzdr
napisz czy pomogło :smile:
Street Fighter
07-06-09, 13:13
zwisaj na drążku po 15 min dziennie :)
Biernaczek
07-06-09, 16:07
Witam. Znacie moze jakies sposoby zeby samemu nastawic sobie kreg przez jakies np. rozne rozciegania naciagania sie. Bo bola mnie plecy po lewej stronie na dole i to chyba jest kreg krzyza i nie wiem jak temu zaradzic
Z kąd wiesz,że to kręg ? Chyba,że jesteś po medycynie.
andrzej7_14
07-06-09, 20:41
Dam znac czy pomoglo bo jeszcze nie probowalem. Nie jestem wlasnie pewny co to jest ale tak czuje ze to to. Jak sie klade na plasko na plecach to wydaje mi sie jakby tam mialo cos za chwile wskoczyc i tak mysle ze to jest kreg
Idz do lekarza a nie kombinuj sam. Lekarz to zrobi w 5 min i to fachowo. Nic to nie boli tylko raz usłyszysz "chrupnięcie" i po wszystkim. Ja miałam nastawiane 7 kregow 4 w kregosłupie i 3 w szyi minelo juz kilka lat i wszystko jest ok. Po co ryzykowac i kombinowac samemu :)
andrzej7_14
10-06-09, 12:10
Zrobilem tak jak kolega wyzej napisal:0 sam sie nastawilem:) i jest wszystko ok. pomoglo mi. pozdrawiam