PDA

Zobacz pełną wersję : Pare pytan odnośnie cyklu : oma deka prop meta .

Aponax
06-06-09, 19:06
Witam ,
Mam pare pytan odnosnie saa , przewiduje 4 ostatni cykl na saa i chciałbym zabrac się do tego profesjonalnie (jeżeli można to tak nazwac).
Dla niektorych moze wydac sie ze pytania sa bez sensu , ale ja wole sie upewnic 10 razy , przespac sie z tym i znowu upewnic sie 10 razy czy wszystko jest tak jak powinno byc :].
Poprzednie cykle :
Nr 1 1-6 meta 25 mg (półtora roku temu)
nr 2 1-6 meta 40 mg nr 3 (rok temu)
nr 3 1-11 250mg e5d omka (5 miesięcy temu)
1-10 250 mg e7d deka
1-6 40mg Ed meta , cyklik nr 3 taki lajcikowy ponieważ najpierw sprawdziłem jak działa omka i deka na mnie :].
Cykl ;
1-3 meta 40mg / ew. prop 100 mg e2d
1-10 deka 400mg week
1-10 omo 750mg week - 3 inj x 250mg (pon / sr / pt)
11-14 prop 200mg e2d przez pierwsze 2 tyg, 3 tydz 100mg e2d, 4 tydz 50mg e2d
Przez caly cykl nolvadex 10 mg ed .
Odblok , clomid i hcg .Moje dane sa w profilu jeżeli sa potrzebne to proszę zerknąć.
Teraz moje pytania :
-zmienic cos w cyklu ? jeżeli tak to co.
-jaka zastosowac nadwyzke kaloryczna w diecie , tzn zaraz od 1 dnia dolozyc wegli itp , czy stopniowo dokladac wedle potrzeb ??
-inj. Będą bite w udo , i tutaj moje pytanie czy zmiesci się 5 ml soku (czytalem w internecie ze od 3 do 4 ml się miesci )??
-hcg wbijać pod skórnie czy domięśniowo ?
- jak dawkować hcg przy takim cyklu (ogoleni to nie wiem czy normalnie czy jakies wieksze dawki hcg , wedlug mnie 750mg omki week to troszkę duzo i musi być odpowiednia dawka dobrana).
-oslonki na watrobe chyba zbędne ale zapytam , (dziewczyna prosi o odpowiedz na te pytanie ^^).
- prop , po czym poznać ze działa ?? metanabol , strasznie „pompuje” , lecz nie wiem jakie ma działanie prop ? podobne czy cos jak w trenie ??

Jezeli były by jakies pytania to odpisze , lecz moze sie zdarzyc ze dopiero za 2-3 dni , poniewaz jestem na urlopie. Z góry przepraszam za bledy i utrudnienia :].

ht
06-06-09, 20:11
mete dalbym dluzej ok 6 tyg. propa rozumiem ze dajesz na zejscie z omki. tak ze wydaje mi sie ze 200mg e2d to troche duzo. dalbym 100-150mg. dawki dosyc konktetne.:evil:co do hcg bilem raz w zyciu domiesniowo.

Aponax
06-06-09, 21:34
hmm , wydaje mi sie ze 3 tygodnie na kickstarta wystarczy.
A co do hcg , jakie dawki przy jakim cyklu ??
Prop , IG pisał ze przy mojej wadze takie dawki sa odpowiednie:].

Aponax
06-06-09, 21:56
oma i deka poprzednim razem nic nei zdobila z jądrami (czyt. nie zmniejszyły sie) ,lecz dałem i tak dla pewności domiesniowo :].
Sprawa diety , to musze powiedziec ze nie mam problemu z weglami nei zalewa mnie , moze dlatego ze 4-5 razy w tygodniu biegam.

fallenursus
06-06-09, 23:46
prop na kicka zamiast mety ja bym dal
to zejscie z propa bym odlozyl i jak juz lubisz se wbijac to sobie wbij wino..

Hcg od 3ciego tygodnia 250j e3d do tydzien przed pct(roznie ludzie bija, tak jest najoptymalniej ztego co ja wiem i wszyscy to chwala),bite sub q(pod skure)

zrobisz jak uwazasz, tak czy siak dawki juz bardziej konkretne cos ciekawego bedzie sie dzialo napewno.:lol:
kalorie zwiekszaj jak sie zacznie masa ruszac w gore stopniowo, 200-300 co tydzien zeby nie bylo zastoju(wedlog potrzeb)

Aponax
07-06-09, 08:57
w takim razie propa na poczatek tez 1-3 100 mg e2d?? czy 1-6 100mg e2d ??
A wins odpada za duzo mnie to wyjdzie , a zreszta oma deka i prop leza juz :].

lg team
07-06-09, 09:14

Hcg od 3ciego tygodnia 250j e3d do tydzien przed pct(roznie ludzie bija, tak jest najoptymalniej ztego co ja wiem i wszyscy to chwala),bite sub q(pod skure)

zrobisz jak uwazasz, tak czy siak dawki juz bardziej konkretne cos ciekawego bedzie sie dzialo napewno.:lol:
kalorie zwiekszaj jak sie zacznie masa ruszac w gore stopniowo, 200-300 co tydzien zeby nie bylo zastoju(wedlog potrzeb)

j/w prop zamiast mety przez 3 tyg, ale tez na zejscie daj,

co do hcg - niestety obecnie nie ma mozliwosci zeby lecicec taka dawka przez tak dlugi okres czasu bo zwyczajnie nie ma u nas na rynku hcg, wiec super bedzie jak nawet na pct zdobedziesz hcg i to bedzie wystarczajace,

co do zejscie propa, to 3 tyg daj 200mg, 2 tyg 100mg, i ostatni 50mg w 14 tyg, i bedzie super :smile:

Aponax
07-06-09, 20:31
Ig , po czym moge poznac ze trafilem nie na "wałka" (prop)??
I pytanie czy zmieści sie w udzie 5 ml soku ??
HCG , mam narazie 1 pudełko , jakby było za mało moge dokupic 1 :].

ht
07-06-09, 21:03
jak trafisz na walka propa to bedziesz mega pechowcem... raczej ten srodek nie jest podrabiany. tyle ml soku bym rozbil na 2 shoty.

Aponax
07-06-09, 21:36
hmm, czyli radzisz bic w oby dwa uda ?? bo na drugi dzien raczej nie ebdzie mi sie chcialo bic :].
A pech to druga sprawa czesto go mam , wiec lepiej sie dowiem jak dziala prop :D.

fallenursus
08-06-09, 00:30
j/w prop zamiast mety przez 3 tyg, ale tez na zejscie daj,

co do hcg - niestety obecnie nie ma mozliwosci zeby lecicec taka dawka przez tak dlugi okres czasu bo zwyczajnie nie ma u nas na rynku hcg, wiec super bedzie jak nawet na pct zdobedziesz hcg i to bedzie wystarczajace,

co do zejscie propa, to 3 tyg daj 200mg, 2 tyg 100mg, i ostatni 50mg w 14 tyg, i bedzie super :smile:

mozesz mi wytlumaczyc co daje takie zejscie? poprostu tutaj nie spotkalem zeby tak robili. a co do hcg to faken wlasnie tu tez problem..od paru ladnych tygodni sucho jak u 90sieciolatki :evil:

chyba bede musial udezyc mocno cloma na odblok ..a mialo byc tak pieknie...
sry za off top.

lg team
08-06-09, 14:23
lagodniej schodzisz z mixa za pomoca krotkiego estra, latwiej po tym trafic w pct niz skonczyc na dlugim i czekac kilka tygodni zanim sie zacznie pct,

fallenursus
08-06-09, 14:26
lagodniej schodzisz z mixa za pomoca krotkiego estra, latwiej po tym trafic w pct niz skonczyc na dlugim i czekac kilka tygodni zanim sie zacznie pct,

uhm.. interesujace, znaczy ze ma to sens jak na to sie tak spojzy:)
dzieki.

lg team
08-06-09, 17:18
zreszta co ci bede tlumaczyl, zrob cykl na omce / sus z 10 tyg a pct zacznij dopiero w granicach 18-21 dni po ost shocie, a zrob pozniej taki sam cykl ale zejdz propem przez 3-4 tyg jeszcze i dopiero pct to na wlasnej skorze zobaczysz o czym mowa :smile:

Aponax
08-06-09, 17:38
IG zobacz czy dobrze zrozumialem :
cykl tak ma wygladac??

1-3 prop 100 mg e2d
1-10 deka 400mg week
1-10 omo 750mg week - 3 inj x 250mg (pon / sr / pt)
8-14 prop 200mg e2d przez pierwsze 3tyg, 2 tydz 100mg e2d, 4 tydz 50mg e2d

lg team
08-06-09, 17:56
dokladnie tak, troche klucia bedzie ale dzieciak nie jestes dasz rade,

deke walisz 2ml/200mg apteczna rozumiem?

Aponax
08-06-09, 18:08
tak ml/100mg :]. Troche kucia bedzie ale wprawe juz mam wiec szybko idzie :].

vold
08-06-09, 23:31
Ja osobiście dał bym mete na początek ale 5 tyg a minimum 4.

do injekcji proponuje poslady , obecnie przyjmuje po 6ml soku jednorazowo i jest ok.

hcg po cyklu domięśniowo,

po omie prop jak najbardziej ale nie koniecznie.

Aponax
09-06-09, 07:42
vold - nie jestem w stanie sam sie bic w poslady ^^ , tzn nie mam takiej wprawy jeszcze. Poczatek radzisz metke , w jakich dawkach ?
hcg , rozmawialem z kolesiem wczoraj na silowni i mowil mi ze kiedys gdy jeszcze bral robil 5000 na 5 dni.Radził mi abym przy takim cyklu takze tak dal. Czy to troszke nie za duzo ??

lg team
09-06-09, 10:32
pisalem juz kiedys o tym w innym temacie,

mozesz 5000 e5d / e7d,

polowe z tego e3d,

meta w jakim celu - kick? przeciez jest prop... po co dwa srodki...

Aponax
09-06-09, 14:34
vold- pisał ze meta , wiec nei wiem czy jest sens dawac jeszcze metke do propa. W sumie mam 1 razzaka wiec moglbym dodac smialo, tylko czy jest sens?

vold
10-06-09, 23:04
daj sobie mete na start i nie kombinuj z propem, takie jest moje zdanie.

lg team
11-06-09, 10:32
prop na start to kombinowanie... przestan...

Aponax
12-06-09, 19:17
jednak po przemysleniu dam propa na początek :].
Ig - pytanie do Ciebie jeszcze jedno mam , co myslisz aby dodac wino do cyklu? Czy za duzo już mieszam ? W sumie nie wiem , wydaje mi sie za dużo ,ale czytalem ostatnio o cyklach na winostrolu i "spodobał "mi sie ^^

lg team
12-06-09, 19:33
jak najbardziej mozna,

Aponax
12-06-09, 19:38
w takim razie w ktorym tygodniu (rowno z propem ,tzn na zakonczenie)?
i w jakich dawkach - dośc duzo waze a niechcialbym dodatkowo wyniszczyc sobie stawy wysokimi dawkami winka .

fallenursus
12-06-09, 19:45
mowiles ze bedziesz startowac puzniej jak wyrzezbisz.
jesli tak, to zostaw sobie to wino na ta rzezbe.
naprawde jesli masz zamiar gdzies wystartowac , to nie bierz sie za rzezbe na sucho.
:twisted:

lg team
12-06-09, 19:51
1-3 prop
1-10 deka
1-10 omo
8-14 prop
10-15 wins 50mg e2d

nie ma obawy ze stawy dostana i nie ma obawy ze bedzie wysoka dawka, ale proponuje zebys uderzyl winko desmy, 1amp e2d ladnie cie podsuszy,

Aponax
12-06-09, 21:39
fallen - najwyzej zrobie lekki cyklik na rzezbe prop+wins (chodz to miałbyc ostatni cykl ^^)
osobiscie myslalem o oralu wins - za duzo musiałbym sie kuc praktycznie 2 razy dziennie z wins:].

hans1237
12-06-09, 22:10
hahahah jak słysze hasło ''ostatni cykl'' to mam mokro ze smiechu,nie ma tak lekko kazdy z nas jest psychicznie uzalezniony juz po 100tabs metki!!!!i nie ma ostatniego cyklu to tylko wasze smutne i smieszne plany,ja jestem zdrowo popierdolony dlatego tez mam juz cykl 1 do przodu zaplanowany heheheh koniec???a co to jest koniec?hahahaha

vold
12-06-09, 22:46
Dajesz propa na początek, daje Ci to tylko to że wcześniej zdobędziesz nasycenie testo które jest na początku cyklu zbyteczne, szybciej łapniesz na poczadku wodnistych kilogramów, juz to mało modne, chyba że ci na tym zależy

na długich cyklach szybki efekt nie jest konieczny, faza końcowa będzie taka sama,

wino to świetny pomysł na koniec.

Aponax
12-06-09, 22:51
na "wodnej" masie nie zalezy mi. Fajnie by było gdyby w ogole jej nie było -ale wybralem omke propa i zapewne bedzie jej dużo ^^.

vold
12-06-09, 22:59
Stary! masz dece i ome, środki ładnie działają po 3 tyg przy tak długim cyklu znakomicie, po jakiego grzyba Ci ten prop na początek, lepiej zainwestuj te pieniądze w lepsze winko lub wieksze dawki wina,

jeśli dasz tego propa będzie się to tym różniło że do 3 tyg już kilogramy polecą ale po 3 tyg nie będą nadal zapierdzielać jak w poprzedniej wersji i jak wspominałem w fazie końcowej jest to samo,

dlatego proponowałem mete ponieważ jest bardziej anaboliczna niż prop.

lg team
13-06-09, 09:14
bzdura,

na propie do 3 tyg beda kg zapierdzielac, ale na metce ktora jest bardziej anaboliczna juz nie....

prop rusza szybciej niz meta i dodanie jego na poczatek da progres od pierwszego tygodnia cyklu, a dlatego daje propa tylko na 3 tyg bo po 3 juz zaczna krecic 3 pozostale estry omki, i o to w tym wszystkim chodzi, staly postep juz od pierwszego tygodnia cyklu,

zadnego przesycenia nie bedzie, nie wiem skad to wytrzasnales...

vold
13-06-09, 20:36
Też tak zawsze wszystkim polecałem ale byłem w błędzie ,

jeszcze raz mówie jak zależy ci na szybkich kg to daj propa na początek,

ja nie daje ponieważ na długich estrach (długim cyklu) nie spieszy mi się z efektami,

jak będe chciał szybkie efekty dam krótkie estry,

wybór należy do Ciebie moje zdanie znasz i jestem pewny że z czasem sam do tego dojdziesz.

vold
13-06-09, 20:48
1-3 prop
1-10 deka
1-10 omo
8-14 prop
10-15 wins 50mg e2d

nie ma obawy ze stawy dostana i nie ma obawy ze bedzie wysoka dawka, ale proponuje zebys uderzyl winko desmy, 1amp e2d ladnie cie podsuszy,

apropo takiego cyklu( nie ma tutaj akurat dawek) ale taka rozpiska nie ma nic wspólnego z cyklem po którym bedzie masa wysokiej jakości ,

prop od 8 do 14 - czyli teto mega bedzie działać od 9 do 14 tyg

oma to też testo od 8 do 12/13 tyg bedzie w pełni aktywna,

wiec!!! logicznie mysląć największy poziom testo będzie od 9 do 13 tyg,

PYTANIE?! Po co takie zajebiste dawki pod koniec cyklu , tylko i wyłącznie po to aby naładować mięśnie wodą zamiast pod koniec cyklu ubić i zrobić konkret mase!

Coraz częściej przebywam z zawodowcami i moje zdanie robi się inne niz dawniej, każdy konkretny zawodnik powie Ci że to rozpiska dla typowego koksa który chce być wielki i nie ma nic wspólnego z kulturystyką,

każdy prawdziwy kulturysta pod koniec takiego cyklu daj wino lub tren i ładuje go kilka tyg po cyklu, żeby pociąć się na maxa.

Do autora: musisz jeszcze raz przemyśleć swój cel, bo cykl chcesz zrobić konkretny ale nawet to wino pod koniec nie pomoże Ci aby nie popuchnąć jak prosiaczek przy takich dawkach testo.

lg team
13-06-09, 20:52
wg ciebie prop = woda tak?

vold
13-06-09, 21:02
W tak zajebistej dawce pod koniec cyklu PROP!, SKUMULOWANY Z OMĄ = WODA, PYSK PROSIAKA!

np, jedzie 500mg omy tyg (dawka standard) + prop 150mg eod (dawka standard) to tygodniowo jest 1000mg testo przy szczytowym nasyceniu , mówi samo za siebie ,

NIE MA SENSU POD KONIEC CYKLU ŁADOWAĆ TYLE TESTO!

a zrobi jak uważa , to jest forum każdy ma swoje zdanie niech zaufa komu chce.

vold
13-06-09, 21:04
kurw....., jeszcze na poczadku wyczytałem że omo 750 mg i pod koniec jeszcze propa polecacie , no masakra, JA WYSIADAM :)

Aponax
13-06-09, 21:07
vold - czyli w ogole nie stosowac propa ?? Wins na koniec dam.
750 mg oma -tygodniowo poradzili mi chyba w innym temacie -ktos tam sie wypowiadał nie pamietam - stwierdzono ,że przy mojej wadze bedzie to w sam raz ^^.
Ja juz sie pogubilem - vold podaj jak wedlug ciebie powinnien wygladac ten cykl (omnadren i deka mam juz [prop w drodze - ale nie ma problemu aby odsprzedac ].

vold
13-06-09, 21:15
Chcesz propa to daj jak najbardziej, ale jesli chcesz zakończyć cykl z efektem kulturystycznym a nie spuchniętego koksa, testo powinno być rozprowadzone mniejwiecej tak:

1 - 8 tyg omo ( spokojnie w tej dawce co chcesz 750mg)
9 - 14 tyg dawka 100mg eod a już max 150 eod

i nie słuchaj innych, chyba że twoim celem jest być jak największy i najcięższym , jak lubisz wyjść z 20 schodów i sapac jak świnia , to wybieraj opcje poprzednią ,

ja przy wadze ok 108 kg jak wejde na propa nie przekrocze dawki 100mg eod a trena chce dowalic do 150mg, aby wyciąć się na maxa i na wakacje wyglądać jak kulturysta a chociaż troszke do nieego być podobny :)

Aponax
13-06-09, 21:19
a deka ? dac 250 mg e7d ?

lg team
13-06-09, 21:20
ja mam swoje zdanie, vold swoje,
ja zawsze konczylem propem z mixa i tego o czym pisze vold nie zauwazylem, powiem wiecej - lepiej bylo niz konczyc bez krotkiego estra mix,

to co na biegu poobliczal vold z tymi dawkami i kumulacja to czysta spekulacja i na to nalezy patrzyc z przymrozeniem oka, nie da sie czegos takiego w glowie obliczyc i podac zeby sie ktos tym sugerowal...

zreszta nie tylko ja mam takie zdanie, jak widac co poniektorzy koledzy rowniez, zeby schodzic / konczyc mix czy wogole dlugie estry propem,

problem kolego bedziesz mial bo jak widzisz sa co najmniej dwa rozne zdania...

i jeszcze jedno - jak zaczniesz schodzic z dawek jak vold radzi cykl zakonczysz jak ten gosc:

http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19629

i gdzies pod koniec pojaiwsz sie ze lipa jest i co masz zrobic,

vold
13-06-09, 21:38
wklejanie linków że ktos tam nażeka że mu nie idzie to bezsens, powodów mogło być multum ale to nie ma napewno nic wspólnego z tematem.

A teraz do konkretów, zgadzam sie i tobą lg w 100%, przejście z długich estrów ( z mixów itp) na krótkie estry to świetne rozwiązanie ALE!!! nie w takiej wersji jak ty napisałeś,

przejście takie jak na podałem ma sens.

lg team
13-06-09, 21:49
nie tylko takiej,
mozna robic cykl zrobic off 2tyg i poleciec dalej, wiec mozliwosci jest co najmniej 3,

1 to moja bez przedluzania cyklu,
2 twoja
3 z offem

wszystkie sa ok, wszystko zalezy od punktu widzenia, ja mam swoje ty swoje, tyle

a link to tylko przyklad, ze wysokosc dawek tez ma znaczenie w stosunku do wagi ciala,

vold
13-06-09, 21:51
a deka ? dac 250 mg e7d ?

moim zdaniem za mało

lg team
13-06-09, 22:02
i to mialem na mysli wrzucajac link,

oraz dawka 2amp omo week nie da 100% rezultatu dla tego goscia, zadziala ale to nie bedzie to, i smiem twierdzic ze gosc to przyzna mniej wiecej w tym samym okresie jak ten gosc z linka,

fallenursus
14-06-09, 05:20

ja dalej mowie tak. :twisted:
na mnie prosze nie krzyczec :smile: