Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak sily

PKPL
04-06-09, 19:35
Mam problem z brakiem wlasciwie nie sily, a energi. Przy 3-4 seri, wiem ze dalbymj rade jeszcze bez problemu cos podniesc, a nie mam juz na to sily, jestem wykonczony. Jak sobie z tym radzic ? Kolega mowil mi, ze glukoza mi pomoze w tym, a moze cos normalnego do zjedzenia ? Prosze o pomoc.

jaca666
04-06-09, 19:39
Za mało węglowodanów spożywasz.ile ważysz???
Pomnóż to przez 5 albo 6 i wtedy Ci wyjdzie ile węgli musisz spożywać.
Aha i rób tak jak ja na godzinę przed treningiem zjedz worek białego ryżu z jakimś białkiem np. piersią z kuraka!!!

fallenursus
04-06-09, 19:45
tak jak wyzej, chyba ze jak nie lubisz ryzu to platki owsiane+bialko+mleko+maslo orzechowe+mikrofalowka. mniam!
sluchaj jaca'y on je wiecej wegla w dwa posilki co ja w caly dzien! gdyby nie ta kreatyna to wogole bym juz nie mial sily...:twisted:

PKPL
04-06-09, 19:48
Waze 58-60kg, jem ryz + piers z kurczaka zarowno przed jak i po treningu, do tego przed biore bcaa (po tez). Mimo to ni ma energi : / Do tego stopnia, ze czasem sie w glowie kreci ze zmeczenia : / Wegle jem po treningu - tak mi tu zalecano :)

A tak poza tematem, przypomni mi ktos ile przy treningu silowym/masowym czekac miedzy seriami i miedzy cwiczeniami ?

e: i ile seri ? :)

fallenursus
04-06-09, 19:52
wegle musisz zjesc przed, moze byc nawet jakis carbo, tak z 40g wegla powinno ci stynkac. Najlepiej ryz lub owsianke.Spowoduje wzut insy i naplyw energi. J przewaznie jak ide po pol. na trening po calym dniu wzerania sie mam wiecej sily.jak ide z samego rana naczczo, to zawsze pierwsze 2 takie treningi kreci mi sie we lbie i malo co nie wymuiotuje....wegle przed i po jak masujesz potrzebne.

PKPL
04-06-09, 20:15
ryz + piers - 20 min przed
BCAA - 10 min przed

BCAA - od razu po
platki owsiane - od razu po
odzywka bialkowa - 5-10 min po
ryz + piers - 20-30 min po

tak wyglada moje szamanie przy treningu, gdzie tu wplesc te wegle przed zeby bylo dobrze ? (chodzi mi o to jak dlugo przed treningiem ?)

KowalX
04-06-09, 20:20
Mam problem z brakiem wlasciwie nie sily, a energi. Przy 3-4 seri, wiem ze dalbymj rade jeszcze bez problemu cos podniesc, a nie mam juz na to sily, jestem wykonczony. Jak sobie z tym radzic ? Kolega mowil mi, ze glukoza mi pomoze w tym, a moze cos normalnego do zjedzenia ? Prosze o pomoc.

możliwe też ,że oprócz węgli słabo się regenerujesz jak to u ciebie wygląda nie chodzisz przemęczony?

PKPL
04-06-09, 20:22
Nie, wszystko jest ze mna ok, tylko w trakcie treningu padam : /

fallenursus
04-06-09, 20:30
20 przed treningiem? z pelnym brzuchem mozesz trenowac? ja bym puscil pawia. Sprubuj tak z godzine przed treningiem to wszamac. i obadaj roznice.
te platki co jesz po,wzuc do nich bialko , beda lepsze smakowo, i nie bedziesz tracic czasu na dwa posilki ;)

KowalX
04-06-09, 20:32
tak jak wyżej 1h będzie lepiej i jedz przed ryż pełnoziarnisty ...

Sosna91
04-06-09, 20:41
mam podobną sytuacje, brak mi sił. na wfie czy tak do 15 jest okej, ale jak cwicze kolo 17, siedzie troche przy kompie to tak mi sie nie chce ze szok. puszczam sobie wtedy ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=BYUWLv9Xs6s
nie wiem czemu troche po nim nabieraj ochoty na cwiczenia. ale to nie to samo co ty piszesz, tez z tym mam problemy. ale wtedy przekladam na nastepnby dzien i wtedy juz psychicznie sie nastawiam ze ma byc silka i koniec.!

fallenursus
04-06-09, 20:48
moze ktos przetl;umaczy -''nutrient timing'' bardzo duzo do czynienia wlasnie z takimi przejawami ma. czeba poprostu jesc dane zeczy w danych porach dnia. nie wiem jak to wytlumaczyc :)
to jest latwiej powiedziec niz zrobic, dlatego mam szafke pelna innych ciekawych zeczy, nie tylko witamin :P

PKPL
04-06-09, 21:25
ryz + piers - 1h przed
BCAA - 10 min przed

BCAA - od razu po
platki owsiane - od razu po
odzywka bialkowa - 5-10 min po
ryz + piers - 20-30 min po

Tak bedzie git ?

Te 20 minut to mi tu jakies swinie doradzily i nikt nie poprawial to myslalem, ze tak ma byc : /

puma007
04-06-09, 22:19
Ja dzisiaj poltorej h przed treningiem zjadlem dosc duzo wegli wiecej niz normalnie i takiego kopa mialem na treningu jak nigdy,dodam ze w szkole polowe lekcji przespalem(jak zawsze)bo taki zmeczony bylem ale power byl jak nigdy

luo
04-06-09, 22:27
ryz + piers - 1h przed
BCAA - 10 min przed

BCAA - od razu po
platki owsiane - od razu po od razu po treningu zjedz jakieś cukry proste np banana czy te 50g zwykłego białego ryżu, oczywiście wcześniej ugotowanego żeby od razu wszamać
odzywka bialkowa - 5-10 min po ok
ryz + piers - 20-30 min po 30-40 minut po

Tak bedzie git ?

Te 20 minut to mi tu jakies swinie doradzily i nikt nie poprawial to myslalem, ze tak ma byc : /
ja bym tak dał

KowalX
04-06-09, 22:48
dodaj aakg wiem ,że trochę podwyższa poziom energii ;)

Domino
04-06-09, 23:02
ja jadlem CARBO 40g przed treningiem i 40g po i dzialalo zjedz 4kg tego :D tak jak ja i cie zaleje troche tluszczem;] je**ne carbo jak bym wiedzial ze to tak dziala nie jadl bym tego