Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rzezba - Dziennik Vitalmax - prosze o ocene

p_narozny
04-06-09, 17:13
Witam, pozwole sobie wrzucic link do pliku z dziennikiem vitalmaxa: http://www.speedyshare.com/244864888.html,
w dniu 'poniedzialek' zamiescilem przykladowa dietke na rzezbe, dla mojej skromnej osoby:P

96-97kg wagi, 183cm wzrostu, 4g wegli, 2,5g bialka, 1g tluszczu, do dietki wrzucam przed i po treningu BCAA, takze BCAA na sen.

Prosze o ocene oraz uwagi, co mozna poprawic?
Czas sie brac do roboty;) Pozdrawiam

luo
04-06-09, 18:41
od razu rzuca się w oczy ilość mleka 2%, wystarczy jak dasz 150-200ml+ewentualnie troche wody do płatków owsianych czy do gainera
na śniadanie mniej jogurtu, możesz go np rozłożyć na 2 posiłki albo kupywać mniejsze gdzieś po 200g
Reszta jest w miare,

PS. niemyślałeś żeby dać diete low carb? np 3-3,5g/kmc białka, 2,5-3g węgli, 1-1,5g tłuszczy?

p_narozny
04-06-09, 19:32
Dzieki, poprawie co nieco, mleko 0% zapodac? No jogurtu akurat nie mam jak rozdzielic, to posilek przed pojsciem do pracy, potem jestem w domu po 8h;p

Ta dieta low carb, na czym to polega? Caly czas sie trzyma takie proporcje jak podales?

bullet
04-06-09, 19:41
low carb- malo węgli.
niedostarczajac do oranizmu wegli powodujesz ze org zaczyna szukac enegrii w zasobach tłuszczu ktorego chcemy sie wlasnie pozbyc.
Ale patrzac na twojego avatara to raczej nie jestes otluszczony. Rozumiem ze chodzi Ci chyba o to aby po prostu nie przytyc extra i nie zbierac tluszczu...
jaki jest dokladnie cel jaki chcesz osiagnąc??
po co Ci ta rzeźba??

p_narozny
04-06-09, 19:47
Avatar jest sprzed cyklu masowego na ktorym zrobilem 7-8kg wagi (89-97kg), co za tym idzie brzuszek troche przykrylo - wiec chce go na lato znow odkryc, ale zachowac miesnie. Ta dietke co opisales, stosuje sie ciagle czy jakos cyklicznie?

LeBron23LBJ
04-06-09, 19:53
tak ja tez bym ci radzil zmniejszyc weglowodany, ja zmniejszylem tak ze jadlem bialka tyle co wegli no i troche tluszczy, do tego aeroby i ładnie waga zleciala. Ja osobobiscie z mleka i jogurtow zrezygnowalem i uwazam ze na plus, bo te produkty maja laktoze ktora wplywa na grubosc skory :) nie wspominajac o slodyczach ktorych nie jem juz 5 miesiecy ;p

p_narozny
04-06-09, 19:55
Spoko, zmniejsze jeszcze za tydzien, dwa, niech sie organizm przyzwyczai troche. A ze slodyczami kaplica - nie wiem jak przezyje bez nich:) Jak miesnie, nie zauwazyles mocnych spadkow?

Aha, tluszcze na jakim poziomie trzymac?

LeBron23LBJ
04-06-09, 21:21
no wiadomo cos tam spadlo ale malo, bralem caly czas bcaa i glutamine bo bez tych supli nawet nie ma co robic rzezby. Oczywiscie tez stopniowo zmniejszalem, bo jak nagle zmniejszysz to bedziesz ospaly i duzo masy miesniowej ci spadnie :) powodzenia, aha i raz w tyg. pozwalałem sobie na jeden lub dwa cheat meal's ;p

p_narozny
04-06-09, 21:57
Bcaa mam, czas 7 tygodni i chce i boje sie:P Zeby miesni nie popalic, duzo pracy w to wlozylem. Kiedys robilem taka redukcje ale to na czuja, nie obchodzila mnie masa miesni tylko smuklosc. No ale trudno, forma na lato musi byc, wiec nie ma wyjscia jak nie sprubowac - czas zapier##lac;)

luo
04-06-09, 22:21
Ta dietke co opisales, stosuje sie ciagle czy jakos cyklicznie?
Stopniowo;), zaczynasz tak jak masz teraz i powoli obcinasz węgle równocześnie dodając tłuszcze białko, np. w jednym posiłku zamiast 100g ryżu i 150g piersi zjedz 80-90g ryżu + 150-160g piersi albo zamiast dodawać mięsa wypij 5g oliwy z oliwek, itd. aż dojdziesz powiedzmy do tych 2,5g/kmc węgli i dalej lepiej niezmniejszaj.
Sam od tamtego tygodnia shodzę na low carb, na początku byłem często głodny ale widzę że powoli org się zaczyna przyzwyczajać, waga narazie podobna do tej co była ale pewnie niedługo będzie spadać

Ja osobobiscie z mleka i jogurtow zrezygnowalem i uwazam ze na plus, bo te produkty maja laktoze ktora wplywa na grubosc skory :)
Z jogurtami nieprzesadzajmy;P, są to przetwory mleczne, podczas obróbki ich skład ulega zmianie więc niemożna ich porównywać całkowicie do mleka, no ale też niemożna z nimi przesadzać. 500g jako dodatek do śniadania to troche za dużo. Moim zdaniem lepiej będzie jeśli mówisz, że nast posiłek masz dopiero po 8h to weź ten jogurt do pracy i tam sobie chlupniesz w połowie roboty (chyba że możesz zjeść tam jakieś kanapki z kurakiem/szynką czy jakąś rybką)

Bcaa mam, czas 7 tygodni i chce i boje sie:P Zeby miesni nie popalic, duzo pracy w to wlozylem.
Jak będziesz dostarczać odpowiednie ilości białka i dieta będzie z małym bilansem ujemnym+jakieś antykataboliki to pewnie mało mięśni poleci. Interwały są dużo bardziej skuteczne od tradycyjnych aerobów ale robiąc je łatwiej popalić "muscle".. Coś za coś;/

p_narozny
04-06-09, 22:31
Myslalem o interwalach, tak zle nie jest, nie jestem jakos zalany fatem:) po prostu z brzucha zrzucic troche zeby 6pak odkryc i tyle, w 7 tygodni dam rade bez drastycznych metod:)

luo
04-06-09, 22:35
po prostu z brzucha zrzucic troche zeby 6pak odkryc i tyle, w 7 tygodni dam rade bez drastycznych metod:)

spokojnie, a nawet wcześniej;) powodzenia,
pozdr.

p_narozny
04-06-09, 22:36
Mam nadzieje:) Ale wiesz, trzeba dmuchac na zimno:) Mam wakacje tylko 2tyg w roku w lato, wiec nie ma to tamto;)

bullet
04-06-09, 23:15
wrzuc foty jak byles "chudy" i obecne.
cos mi sie wydaje, ze niezle "dowalony" jestes. ( wpozytywnym tego slowa znaczeniu)
:D

007
05-06-09, 10:45
wrzucisz tą dietę tutaj ?

LeBron23LBJ
05-06-09, 18:50
Interwały są dużo bardziej skuteczne od tradycyjnych aerobów ale robiąc je łatwiej popalić "muscle".. Coś za coś;/

z tego co mi wiadomo to wlasnie dzieki interwalom mozna wiecej masy miesniowej zachowac, a natomiast przy tradycyjnych aerobach na czczo mięśnie popadaja w wiekszy katabolizm