PDA

Zobacz pełną wersję : Redukcja tkanki tłuszczowej i wyrabianie masy.

mastarafa
04-06-09, 01:38
Witam mam 19 lat, 189 cm wzrostu ważę 109kg. Mam trochę nadwagi. Ale nie jestem też typem takiego spasionego świniaka. Jestem też dobrze zbudowany, mocne ręce, barki itd. Chciałbym abyście pomogli mi przygotować odpowiednią dietę na redukcję tkanki tłuszczowej i przybór masy mięsniowej. Zaczyam ćwiczyć na siłowni ale nie wiem też jaki układ treningów dobrać. Proszę o pomoc.

slim shady
04-06-09, 10:39
zacznij od treningu ACT, jak zaczniesz ćwiczyć to troche fatu spalisz, zdecyduj się czy redukujesz czy robisz mase

Pozdro

damianwiatrowski
04-06-09, 14:00
staraj się jeść co 2/3 godziny z 5/6 małych posiłków.
od rana jedz płatki owsiane, na kolejne posiłki ugotuj sobie pół torby warzyw z peirsią z kurczaka + 2 torebki kaszy lub soczewicy zjedz to w kilku małych posiłkach, przed kolacją jedz ciemny chleb z chudym szynką + warzywa surowe a na kolacje jajecznice z 3 białek jednego żółtka.

na siłowni ćwicz normalnie tylko zmniejsz obciążenie i dołóż liczbę powtórzenie, po każdym treningu siłowym proponuje 45min cardio (rowerek, bieznia, wioslaz)
postaraj sie wytrzymać z miesiąc takim systemem a tłuszczyk ci zjedzie i na pewno zaobserwujesz uwydatnienie miesi :)

p_narozny
04-06-09, 14:20
Zdecyduj wpierw, czy sie pozbedziesz tluszczu czy olewasz to i budujesz miesnie. Jedno i drugie nie bardzo gra ze soba, bo wszystko regulujesz dieta, a ta jest inna na mase a inna na pozbycie sie tluszczyku. Jesli poswiecisz czas albo na to albo na to to lepiej wyjdziesz na tym. Pozdrawiam

klocur
04-06-09, 15:51
dieta na mase - nadwyzka spozywanych kalorii
redukcja - ujemny bilans.
zdecyduj sie ;]

mastarafa
04-06-09, 16:47
Czyli ja chcę najpierw zrzucić nadmiar fatu. Dopiero później zajmę się budowaniem mięśni. A co zrobić żeby mi mięsnie nie spadły chodzi o ten katabolizm. Bo nie jestem typem kolesia co nie ma mięśni mam 42cm w łapie i dość szerokie plecy.

mastarafa
04-06-09, 19:43
zacznij od treningu ACT, jak zaczniesz ćwiczyć to troche fatu spalisz

Co to za trening ACT. No i właśnie proszę o ułożenie mi takiego dość podstawowego treningu. Mogę biegać i i te interwały czy jak to się nazywa stosować. Z siłką narazie miernie bo będę budował dopiero ją. Nie mam już starych sprzętów.

No i czy ryż mogę jeść i pić mleko.

Początkująca
04-06-09, 21:42
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=100

mleko 2.0 % a rryż zamiast zmieniaków jak najbardziej ;)

klocur
04-06-09, 21:47
w podwieszonych znajdz temat o diecie na redukcje, masz wszystko napisane, dobierz odzywki i jedziesz :) chociaz od razu mowie ze jezeli chcesz na wakacje byc wyciety to nic z tego ;]

mastarafa
05-06-09, 06:34
w podwieszonych znajdz temat o diecie na redukcje, masz wszystko napisane, dobierz odzywki i jedziesz :) chociaz od razu mowie ze jezeli chcesz na wakacje byc wyciety to nic z tego ;]
Wycięty w jakim sensie że nie zobacze efektów na wakacje?

KowalX
05-06-09, 10:41
wycięty czyli masz wyraźnie zaznaczone mięśnie...

klocur
06-06-09, 09:43
z tego co widze to musisz conajmniej 10kg zrzucic zeby byc wyciety, a tego sie nie da zrobic w miesiac ;] ale jakies efekty zobaczysz... nie rob nic na hurra tylko spokojnie do celu, zaloz sobie ze na przyszle wakacje bedziesz juz tak wygladal jak chcesz :)

mastarafa
06-06-09, 09:48
Żeby 10kg zrzucic w z taką dietą i ćwiczeniami jaki czas potrzebuję