PDA

Zobacz pełną wersję : Wczesne branie supla?

AKRO
03-06-09, 14:01
Cos sie stanie jak ktoś zacznie brac wczesniej suple?
Ja bralem jak mialem staz 3 miesiące, to dobrze? Niektorzy na silce na mnie z podziwem patrzą że taki chudy a takie ciezary bierze. To źle czy dobrze?

puma007
03-06-09, 14:08
Wedlug mnie wyjdzie na plus,oczywiscie jesli masz diete,to np gainerek albo jakies bialko na jej uzupelnienie nie zaszkodzi...

Micek185
03-06-09, 14:15
a moim zdaniem wywaliłeś pieniądze w błoto bo w czasie gdy dopiero zaczynasz treningi siłowe organizm ma tendencje do przyswajania masy bez zadnych supli poniewaz to co masz w sobie wystarczy na długi czas dlatego jest tak że przez pare pierwszych miesięcy obserwujemy duże postępy a potem raptownie coś nam nie idzie.byc moze ze to ci pomogło ale moim zdaniem lepiej stosowac dobrą dietę a dopiero potem zaczynac zanieczyszczac organizm suplami odzywkami itp.pozdro

AKRO
03-06-09, 14:17
to co nie kupowac teraz? czy jak juz zaczalem brac to musze?

puma007
03-06-09, 14:21
to co nie kupowac teraz? czy jak juz zaczalem brac to musze?

odstawic zawsze mozna,lecz kupic mozesz co do uzupelnienia diety jesli masz w niej jakies braki na bialko,jesli nie masz problemu z dostarczeniem bialka,wegli z samego jedzenia to wtedy dodatki sa zbedne

AKRO
03-06-09, 14:22
ok a w odzywkach sie przerwy nie robi?

puma007
03-06-09, 14:32
ok a w odzywkach sie przerwy nie robi?

odżywki to nie sterydy od których trzeba robić przerwe,chyba ze mowa jest o kreatynie którą bierze się cyklicznie.Takie suple jak glutamina,bcca,biełko,hmb,można brac całorocznie jeśli ma sie fundusze.
Jednak mysle ze czasami warto zrobic sobie przerwe 2 czy trzy tygodnie co jakis czas

Symu
03-06-09, 17:44
Niestey ale uwazam jak dinozaur :)

Jedynie wypadaloby pocwiczyc bez supli troche zeby wyczuc jak nasz organizm reaguje na diete i trening bez wspomagania.

AKRO
03-06-09, 17:51
no teraz w tej przerwie to jade na samych odzywkach i masa idzie dobrze.