Zobacz pełną wersję : Wczesne branie supla?
Cos sie stanie jak ktoś zacznie brac wczesniej suple?
Ja bralem jak mialem staz 3 miesiące, to dobrze? Niektorzy na silce na mnie z podziwem patrzą że taki chudy a takie ciezary bierze. To źle czy dobrze?
Wedlug mnie wyjdzie na plus,oczywiscie jesli masz diete,to np gainerek albo jakies bialko na jej uzupelnienie nie zaszkodzi...
a moim zdaniem wywaliłeś pieniądze w błoto bo w czasie gdy dopiero zaczynasz treningi siłowe organizm ma tendencje do przyswajania masy bez zadnych supli poniewaz to co masz w sobie wystarczy na długi czas dlatego jest tak że przez pare pierwszych miesięcy obserwujemy duże postępy a potem raptownie coś nam nie idzie.byc moze ze to ci pomogło ale moim zdaniem lepiej stosowac dobrą dietę a dopiero potem zaczynac zanieczyszczac organizm suplami odzywkami itp.pozdro
to co nie kupowac teraz? czy jak juz zaczalem brac to musze?
to co nie kupowac teraz? czy jak juz zaczalem brac to musze?
odstawic zawsze mozna,lecz kupic mozesz co do uzupelnienia diety jesli masz w niej jakies braki na bialko,jesli nie masz problemu z dostarczeniem bialka,wegli z samego jedzenia to wtedy dodatki sa zbedne
ok a w odzywkach sie przerwy nie robi?
ok a w odzywkach sie przerwy nie robi?
odżywki to nie sterydy od których trzeba robić przerwe,chyba ze mowa jest o kreatynie którą bierze się cyklicznie.Takie suple jak glutamina,bcca,biełko,hmb,można brac całorocznie jeśli ma sie fundusze.
Jednak mysle ze czasami warto zrobic sobie przerwe 2 czy trzy tygodnie co jakis czas
Niestey ale uwazam jak dinozaur :)
Jedynie wypadaloby pocwiczyc bez supli troche zeby wyczuc jak nasz organizm reaguje na diete i trening bez wspomagania.
no teraz w tej przerwie to jade na samych odzywkach i masa idzie dobrze.