Zobacz pełną wersję : Problem z partiami rąk
Cześć moim problemem jest zbyt wolne rozwijające się mięśnie tricepsa i bicepsa w klatce mam 125cm a w bicepsie jedynie 40cm i to zaczyna wyglądać nie za fajnie, sądzę że to jest moja wina z braku wiedzy o treningu chciałbym nabrać masy i rozciągnąć biceps i proszę was o rozpisanie planu lub jakieś wskazówki. Chodzę na siłownie gdzie mogę używać atlasów i przeróżnego sprzętu chodzi też również z nami jakiś tam trener który daje rozpiski za pieniądze a żadne rewelacje z jego usług.
Dziękuje z góry i Pozdrawiam
Cześć moim problemem jest zbyt wolne rozwijające się mięśnie tricepsa i bicepsa w klatce mam 125cm a w bicepsie jedynie 40cm i to zaczyna wyglądać nie za fajnie, sądzę że to jest moja wina z braku wiedzy o treningu chciałbym nabrać masy i rozciągnąć biceps i proszę was o rozpisanie planu lub jakieś wskazówki. Chodzę na siłownie gdzie mogę używać atlasów i przeróżnego sprzętu chodzi też również z nami jakiś tam trener który daje rozpiski za pieniądze a żadne rewelacje z jego usług.
Dziękuje z góry i Pozdrawiam
po pierwsze to zajmij się wolnymi ciężarami,a po drugie napisz jak wygląda twój trening na te partię by mógł go ktoś ewentualnie skorygować
powiec jak Ty aktualnie ćwiczysz ? Najlepjej wolne ciężary, i moglitewnik. uchwyt młotkowy.
1. Hantelkami zwykłe wznosy 4 serie
2. modlitewnik sztanga łamana 4 serie
3. na atlasie łapie za sznurki i robię młotkowe też 4 serie
na triceps
1. robię ćwiczenie łączone jak coleman francuskie z wyciskaniem 4 serie
2. pompki 4 serie
3. na atlasie wyciskanie w dół (nie znam nazwy)
Pracuje fizycznie dokładnie brukuje i nie raz jest zapierdziel i nie mogę sobie pozwolić na ta sama ilość powtórzeń każdego dnia treningu jak mam czas potrafię zrobić po 2 treningi w tygodniu obu partii ale 2 trening jest luzniejszy i są inne cwiczenia
Pozdrawiam
1. robię ćwiczenie łączone jak coleman francuskie z wyciskaniem 4 serie
Jak będziesz miał taką dietę i będziesz brał to co on i się regenerował jak on to będziesz mógł tak ćwiczyć jak on.Ćwicz 1 raz w tygodniu każdą partię a nie że, raz 2 razy, raz 3 razy ,a raz wcale. Proponuję 2 ćwiczenia na biceps i 3 na triceps. pokombinuj coś napisz najwyżej się poprawi
spróbuj ćwiczeń łączonych bicepsa i tricepsa. Wybierz po 3 ćwiczenia na każdą partię zacznij od bicepsa i zaraz po wykonaniu serii na biceps wskakuj na triceps i dopiero przerwa. Mi to posłużyło jak przestanie dawać efekty zacznij normalnie trenować na 2-3 miechy i spróbuj ponownie.
ja łączyłem tak
1. uginanie rąk na stojąco szeroki uchwyt (biceps
1. sciąganie linki na wyciągu (triceps)
2. uginanie rąk na modlitewniku wąski uchwyt (biceps)
2. wyciskanie zza głowy (triceps)
3. chantelki w uchwycie młotkowym
3. wyciskanie francuskie leżąc (jak malo był spompowany triceps po każdej serii robiłem dodatkowych 8 reps wyciskania z klaty tym samym ciężarem co francuza)
slim shady
02-06-09, 22:58
po co az tyle ćwiczeń na biceps robić ?
Wystarczy ze zrobisz triceps + Biceps w superserii po jednym ćwiczeniu na tą partie i będzie dobrze, zmień technike ćwiczenia, jak podnosisz ciężar to napinaj biceps najmocniej jak możesz,i rozluźniasz opuszczając na dół, ta metoda świetnie stymuluje mięsnie do wzrostu, jak obierzesz ta technkie to zmniejsz ciężar bo to nie jest takie proste.
Wyrzuć atlas z treningu na rzecz wolnych ciężarów
Ludzie to genetyka i tyle.Ja nie mam problemów z udami i rekami ale z łydkami i przedramionami ale jakoś daję radę!!!!!!
Wszystko leży w genach!
Geny genami ale superseerie to najlepszy sposób na poruszenie mięśni.tak jak kolega mówi. ja bym jescze pokombinował z ciężarami a miano=wicie robiłj jeden trening ciężki i jeden z mniejszym obciążeniem.tak zeby na jednym treningu zrobic max 12powt. a na drugim max 8,to naprawde działa.moim wypróbowanym sposobem jest danie mięśniom np tydz.przerwy i póżniej ostry trening,czuje go jeszcze 3dni później naprawde warto sprawdzic którąś technike,pozdro
Chcesz mieć dużą łapę ćwicz nogi:)
Wklej cały trening
metoda uderzeniowa,na klate sie u mnie sprawdziła na biceps moze da rade,dokładnie wklej trening,genetyka to kur...a a my jestesmy jej alfonsami.....
zaszokuj łapkę:
biceps triceps
-uginanie młotkowo w superserii z wyciskaniem wąsko 3x6-10
-uginanie sztangi stojąc w superserii z prostowaniem na wyciągu 3x6-10
-uginanie na modlitewniku w superserii wyciskaniem francuskim 3x6-10
ale ja nadal sądzę że problem tkwi w złym treningu - po prostu podejrzewam brak m.in treningu nóg oraz podstawowych cwiczeń szczególnie na plecy
To popatrzcie na kulturystów jakie mają różne kształty bicepsów!!!!
Jedni bardziej podłużne a inni kuliste.
A jednak od wielu lat symbolem bicepsów jest Arnold a jeszcze niedawno Coleman.A reszta raczej ma normalne mimo wielkich łap!!!
Można świetnie wyglądać ale jeżeli mamy w genach zapisane że nasze nogi będą słabsze niż góra to tak już będzie nawet jeśli będziemy mieli w udzie 90cm ale w łapie 60.Dobrym przykladem jest tu Markus Ruhl.Niemiecka bestia jest ogromna ale jeszcze wieksze ma barki az za duże i przez to nie wygląda estetycznie.Możemy wyobrazic sobie jakby całe ciało miał takie ogromne jak barki ale nie ma bo genetycznie tylko barki ma takie wielkie!!!
Wiadome głową genów nie przebijesz- niemniej jednak problem może tkwić w złym treningu lub ewentualnie to z klatą ma problem
Wklej trening i podaj inne swoje wymiary wagę itp
wszystko sie da,przychylam sie do zdania grzeli ze trening kuleje albo szama,a genetyka????hm genetycznie to waze 65 kilo 30cm w bicu i 180wzrostu....suchar a praktycznie 87kilo wagi i 43 w bicepsie genetyka nie miała duzo do powiedzenia jak sie zdeterminowałem i kazdy z was ją oszukuje mniej albo wiecej,a to ze sa rózne kształty to jest fajne kazdy jest inny.
acha metoda uderzeniowa jesli cie zainteresuje to pamietaj ze to tylko uderzenie dosłownie 3-4 treningi jak ruszy to jedziesz normalnie bo niektóre metody uderzeniowe moga prowadzic do przetrenowania = spalenia=płacz ale grzela ci podał lightowy trening jak na uderzenie.
acha metoda uderzeniowa jesli cie zainteresuje to pamietaj ze to tylko uderzenie dosłownie 3-4 treningi jak ruszy to jedziesz normalnie bo niektóre metody uderzeniowe moga prowadzic do przetrenowania = spalenia=płacz ale grzela ci podał lightowy trening jak na uderzenie.
sory cos mi sie popsuło.........
To na początku takie miałeś wymiary a nie myl tego z genetyka!!!!!!!!!!!!!!!
Nikt z nas nie co ma w genach zapisane.Na pewno masz słabsze i mocniejsze mięśnie ale zauważysz to za kilka lat bo po kilku treningach to raczej dupa i niewątpliwie mogą te jego chude ramiona być przez zły trening!!!
acha rozumiem ze sugerujesz ze kilka razy trenowałem?tzn kilka treningów?ok jak wolisz,ja mam słabą klate i lydki
Robię nogi, teraz akurat zmieniam cały plan bo wcześniejszy miałem 3 miesiące do tego dokupię sobie nano vapor+Halo+x-Pand energized+Nitro-Tech dietę też mam dobrą 4 posiłki i codziennie jem rybe makarony lub ryż i mięso ale te podpowiedzi są dobre również na wyciągniecie bicepsa? mam problem największy z bicepsem bo mam bardzo krótki ostatnio zrobiłem trening wolnymi na triceps i była mocna pompa akurat teraz nie biorę odżywek teraz wypróbuje te superserie z wolnym ciężarem jak pisaliście
waga: 102kg
łapa w jednej 40,5 w drugiej wiadomo mniej
w klatce mam z 125cm
nie mogę reszty zmierzyć bo nie mam cm krawieckiego
nie mam czasu teraz napisać planu może pod wieczór
Ogólnie dzięki za porady i Pozdrawiam
Nic nie sugeruje i nie odniosłem się do Ciebie!!!
Ja mam słabe też łydki i przedramiona no i grzbiet!!!
Jesli chodzi o problemy z przyrostami na obwodzie ramienia
-Warto zmienic plan treningowy czasem dla samej zmiany poniewaz zmiana sposobu cwiczen dziala pozytywnie na wzrost, nawet jesli ciezary i intensywnosc podobna
-eksperymenty z cwiczeniami
np.:
intensywnosc treningu
przerwy miedzy seriami
liczba powtórzeń w serii
czas regenracji
kąt nachylenia ramienia
skrocenie ruchu reki, zwiekszenie obciazenia i jechanie bardziej na sile (mniejsza ilosc powtórzeń) moze dac dobre efekty