Zobacz pełną wersję : Zalało mnie!
Witam, dzisiaj zauważyłem moją stopę że na kostce jest spuchnięta. Od czego to może być? Zalało mnie czy co? Ostatnio zauważyłem że jak ściagam skarpetę to noga tak sie pomniejszyla w porównaniu niż wyżej. Nie wiem czy to normalne, rośnie noga czy za ciasna skarpeta? A może to od biegania? Nogi sie męczą i masa idzie w stopy? A może od maści końskiej bo smarowałem ją nogi po bieganiu?
I przy okazji chciałbym powiedzieć, że brzuch mi sie taki wydęty zrobił. Wzdęcia juz mi raczej przeszły bo wczesniej mialem a teraz nie pierdze już. Pomożcie.
Witam, dzisiaj zauważyłem moją stopę że na kostce jest spuchnięta. Od czego to może być? Zalało mnie czy co? Ostatnio zauważyłem że jak ściagam skarpetę to noga tak sie pomniejszyla w porównaniu niż wyżej. Nie wiem czy to normalne, rośnie noga czy za ciasna skarpeta? A może to od biegania? Nogi sie męczą i masa idzie w stopy? A może od maści końskiej bo smarowałem ją nogi po bieganiu?
I przy okazji chciałbym powiedzieć, że brzuch mi sie taki wydęty zrobił. Wzdęcia juz mi raczej przeszły bo wczesniej mialem a teraz nie pierdze już. Pomożcie.
ile masz lat ?
nie wiem czy czasem z dietą coś nie tak skoro wydęty brzuch?
po bieganiu nogi puchną ,ale:
bez przesady, ile biegasz w tygodniu jaki dystans,ruchomość kostki w normie?
mogą to być problemy ze złym krążeniem krwi, złym obuwiem lub złym stylem biegania...
nawierzchnia po jakiej biegasz też ma swoje znaczenie.
Jak nie skręciłeś nogi w kostce to na bank za ciasna skarpeta a nie jakieś zalanie. Bo jak by cie przez diete albo po suplach zalało to miał byś wały tłuszczu na brzuchu. Wydęty brzuch u mnie po jedzeniu utrzymuje się bardzo długo, a teraz gdy jem posiłki średnio co 3 godziny to mam non stop takiego baniaka jak stary żul. Ze wzdęciami niemam problemów czasem zdarza się bąka puścić.
Pobiegaj na luźnych skarpetach bo jak są za ciasne to krążenie jest słabe i ci będą nogi puchły.
no wlasnie moze jednak te skarpety i krazenie tak myślałem. Może takze wiele innych czynników ale najpierw sprwadze skarpety. Często przy kompie siedze na stopach bo mi sie nie chce prosto siedziec moze tez od tego. No ale z brzuchem to nie wiem co, raczej nie przesadzam z odzywkami. Mam 20 lat. Diete stosuje odpowiednią.
no wlasnie moze jednak te skarpety i krazenie tak myślałem. Może takze wiele innych czynników ale najpierw sprwadze skarpety. Często przy kompie siedze na stopach bo mi sie nie chce prosto siedziec moze tez od tego. No ale z brzuchem to nie wiem co, raczej nie przesadzam z odzywkami. Mam 20 lat. Diete stosuje odpowiednią.
może jednak nie odpowiednią...
masz rozpisaną na jeden dzień czy na dłuższy okres to samo?
na spuchnięte nogi okłady z altacetu ,a buty do biegania rozmiar większe się kupuje ;)
pzdr
"na dłuższy okres to samo"
walnąłem byka ;P
miało być czy jesz codziennie to samo czy masz dietę zróżnicowaną ...
pozbądź się węgli na wieczór chyba masz,a posiłek w pracy z białka i węglowodany złożone...
Ale to strzały na ślepo ,bo nie wiem jak jesz ;)
pzdr
"masa idzie w stopy" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDD
"masa idzie w stopy" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDD
ano widzisz jak to jest.
użyj okładów z altacetu...
ruchomość kostki w normie ...?
tak wszystko działa.
a czy moze byc masc alcatel? czy musi byc oklad?
tak wszystko działa.
a czy moze byc masc alcatel? czy musi byc oklad?
mi kiedyś polecono okłady i jestem na maksa zadowolony
spróbuj tej maści Ja nie stosowałem...
no bo tych okładów nie moge znaleźć zabardzo w necie.
no bo tych okładów nie moge znaleźć zabardzo w necie.
idź do zwykłej apteki poproś o altacet w żelu ;) i zrobisz sobie okład ...
Okład to przecież nic innego jak grubo wysmarować maścią i okręcić bandażem. Swoją drogą jeśli ta opuchlizna niepowstała z winy zbyt ciasnej skarpetki, to możesz mieć cukrzycę albo i problemy z krążeniem. W przypadku osób mających problemy z utrzymaniem stałego poziomu cukru we krwi opuchlizny mogą być na porządku dziennym.
Podsumowując jeśli opuchlizna niepowstała w skutek wypadku np. zwichnięcia lub nadmiernego ucisku to radzę jak najszybciej wybrać się do lekarza.
spoko loko nie panikujmy niech sobie porobi okłady, nogi przy długich dystansach zawsze puchną...
Dlatego kupujemy buty rozmiar większe...
oo dzisiaj juz zmalało. A cisnienie mam dobre bo ostatnio badania robilem na krew.
A z tym cukrem to co? za duzo czy za malo?